Günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında obezite geliyor. Hatta öyle ki bu problem pek çok insanın korkulu rüyası haline gelmeye başlamış durumda. Bunun için akla ilk olarak sürekli yapılan diyetler, sporlar, yağ yakımını kolaylaştırıcı besinler tüketmek geliyor. Bunun için önce pek çok besine karşı “hayır” demeyi öğrenmeli ve aynı zamanda iştahınızı, açlığınızı kontrol altına alma yollarını öğrenmelisiniz.
#DiyetMagnezyum eksikliği, hipomagnezemi ismi ile de bilinir. Bu durum ise, genellikle fazla önemsenmeyen ama aslında çok önemli bir sağlık sorunudur. Toplumda çok da nadir görülmeyen bir durumdur. Çoğu kişide eksiklik düzeyinde olmasa da pek çok insan yeterli magnezyum almaz. Magnezyum eksikliği kilo aldırır mı ve yapar mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamKim istemez kolunu bile kıpırdatmadan fazla kilolarından kurtulmayı… "Ama kilo vermek hiç de o kadar kolay değil" diyorsanız bu araştırmanın sonucu sizin de yüzünüzü güldürecek ve bir an önce uyumak isteyeceksiniz. Aslında zaten yaptığı bir şeyin dozunu biraz daha artırarak kilo vermek isteyenleri buraya alalım…
#SağlıkKoronavirüs hamileleri nasıl etkiliyor? Hamile birine koronavirüs bulaşırsa ne yapılmalı? Bu dönemde hangi doğum yöntemi tercih edilmeli? Koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler emzirebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum / Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Nermin Köşüş, koronavirüs ve hamilelik konusunda kapsamlı bir rehber hazırladı.
#HamileBeslenme jargonumuza son yıllarda dahil olmuş bir kelime var: Süpergıda. İnsan sağlığı için çok önemli olduğu söylenen, beslenmemize mutlaka dahil etmemiz tavsiye edilen süpergıdalarla ilgili kafamız biraz karışık. “Süpergıda neye denir? Bu gıdaları neden ve nasıl yemeliyiz?” gibi sorular aklımızı karıştırıyor. Aşağıda uzmanların da desteğiyle bu sorulara yanıtlar vermeye çalıştık. Hoş geldiniz süpergıdalar dosyasına...
#SüpergıdalarBazen ne yerseniz yiyin doymuyor, yemeklerden sonra tatlı krizlerine mi giriyorsunuz? Masadan kalkalı henüz bir – iki saat olmasına rağmen kendinizi yine buzdolabının önünde mi buluyorsunuz? Ani bastıran açlık nedeniyle tabağınızdaki yemekleri hızla tüketiyor musunuz?
#Açlık KriziBazen ne yerseniz yiyin doymuyor, yemeklerden sonra tatlı krizlerine mi giriyorsunuz? Masadan kalkalı henüz bir – iki saat olmasına rağmen kendinizi yine buzdolabının önünde mi buluyorsunuz? Ani bastıran açlık nedeniyle tabağınızdaki yemekleri hızla tüketiyor musunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker açlık krizlerini önlemenin 10 etkili yolunu açıkladı.
#Açlık KrizleriAğrı, insan oğlu var olduğundan beri onu etkileyen bazen çaresiz bırakan zararlı bir durum. Bir şekilde ağrı çekmeyen canlı yok gibidir. Ağrı kişiye has bir özelliktir. Her canlı kendi ağrısı ile baş başadır. Bilindiği gibi ağrı akut yani aniden oluşan genellikle bir doku hasarının söz konusu olan ağrı olarak bilinirken, kronik ağrı; geçmeyen süreklilik arz eden bir ağrı olarak tanımlanır ve ağrı sınıflaması bu iki eksen üzerinden detaylandırılır.
#Aşk Hormonu Neye İyi GelirŞeker Fabrikalarının özelleştirilmesi halinde Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) tüketiminin artarak, Türk halkının sağlığının bozulacağı iddiaları sürerken Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu raporunu kamuoyuna duyurdu. Raporda, "Sakkaroz ve NBŞ içeren besinlerin fazla tüketimi metabolik hastalıkların yanı sıra obezite ile ilişkili çeşitli kanser türlerinin (kolon kanseri, pankreas, karaciğer ve meme kanseri gibi) gelişimine de zemin hazırlamaktadır" ifadeleri yer aldı.
#ŞekerSuda eriyen bir vitamin olan C vitamininin adını özellikle kış aylarında daha fazla duyuyor olabilirsiniz. Bağışıklığı kuvvetlendirme denilince akla gelen, yüksek antioksidan özelliğe sahip bu vitaminin, vücudunuza daha birçok yararı var. Bu yararları ve C vitamini tüketirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Diyetisyen Oya Neva Demirkol anlatıyor.
#BAYERVitaminlerle kilo arasındaki bağlantı nedense hep yanlış yorumlanıyor, vitamin takviyelerinin kilo aldıracağı zannediliyor. D vitamini için de böyle bir “yanlış kanaat” var ve pek çok kişi D vitamini takviyesi kullanmaktan kaçınıyor. Ne var ki araştırma sonuçları bu düşüncenin değil, tam tersinin doğru olduğunu gösteriyor. İşte bazı araştırma sonuçları...
#Osman MüftüoğluBayram tatili uzundu. Hepimiz bol bol yiyip içtik ve iyice dinlendik. Neticede az ya da çok yağlandık. Peki bu fazla yağlardan nasıl kurtulacağız? Hangi diyeti yapacağız? İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan ben yanıtımı hemen vereyim: Kilo sorununun her türlüsünü sadece diyet ile çözmeyi unutun. Nedeni şu...
#Egzersiz Sonrası Yenilmesi Gereken Besinler