Birçok kişinin stresli zamanlarda pasta, börek, çörek gibi hamur işlerine yöneldiği bir gerçek. Ancak İngiltere'de Birmingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, stresli dönemlerde yağlı yiyecekler ve hamur işleri tüketmek damar fonksiyonunu yüzde 1,74 oranında azaltıyor, beyne giden kan akışını yavaşlatıp oksijeni azaltarak vücudun stresin etkilerinden kurtulmasına zarar veriyor. Bu da stresi daha da artırıp ruh halimizi ve zihinsel sağlığımızı olumsuz etkiliyor.
#StresSiz de stresli, endişeli ya da üzgün olduğunuzda kendinizi buzdolabının önünde bulanlardan mısınız? Bu dönemlerde tatlıya, abur cubura, yağlı ve kalorili yiyeceklere yöneliyor musunuz? Üzgünüz ama araştırmalar stresliyken bu tür yemeklere saldırmanın stresi azaltmak yerine durumu daha da kötüleştirdiğini ortaya koydu. Peki neden böyle zamanlarda özellikle karbonhidratlı ve yağlı yiyeceklere başvuruyoruz? Hangi yiyecekler stresi yenmeye yardımcı?
#Sağlıksız Beslenme“Hayatı iyileştirmenin her zaman bir yolu vardır” diyerek yola çıkan Philips ile araştırma şirketi Ipsos, Türkiye çapında bir “sağlık trendleri incelemesi” yapmış. Neticelerini de adını “Kökler ve Kanatlar” koydukları mükemmel bir kitapta bizimle paylaşmışlar.
#Osman MüftüoğluBir insanın en temel ihtiyaçlarının başında gelir yemek yemek… Ancak bazı hastalıklar yemek yemeyi bile zorlu hale getirebilir hatta beslenmek bir işkenceye dönüşebilir. Ağza atılan her lokmayı, mide için zorlu bir görev haline getiren mide felci hastalığını Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Görmüş anlatıyor.
#Mide Felci