Federal Meclis, 2030 yılına kadar ülkede israfı yarı yarıya azaltmayı hedefleyen planı onayladı. Planı hazırlayan Tarım ve Gıda Bakanı Julia Klöckner, “Almanya’da her yıl 11 milyon ton yiyecek çöpe atılıyor. Bir kilo peynir için 5 bin litre suya ihtiyaç var. Peyniri çöpe attığınızda enerji, emek ve maliyet de çöpe gidiyor” dedi.
#Julia KlöcknerEkmek parası için simit sattı, amelelik yaptı. Yokluk gördüğü için çocukların beslenme çantalarına ‘şampiyon’ ekmek, insan sağlığı için de tam buğday ekmeğini üretti. Halk Ekmek Fabrikası’nın Genel Müdürü Ali İlkbahar’ın ekmek kokan hikayesi ise 43 yıllık kadim dostu Melih Gökçek ile 1975’te Şile’deki bir köy fırınında başladı.
Koronavirüs pandemisi sürecinde ‘yeni normal’ dönemde salgın önlemleri alarak ziyaretçilerini ağırlayan otellere Kurban Bayramı tatili için yerli turistin ilgisi de arttı. Bodrum’daki Mio Bianco Resort’un Genel Müdürü Nihat Terzi, “Yerli turist olarak beklentilerimizi karşıladık. Bayramda yüzde yüzlük bir doluluk oranı gözüküyor. Temmuz ve Ağustos ayında da dolu dolu bir sezon geçirmeyi düşünüyoruz.” dedi.
#SeyahatTÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, iktidarı ‘Yeni Türkiye’ kavramı, maden kazaları ve zeytinliklerin kesilmesinden örnekler vererek eleştirirken, muhalefeti de "İnsanları öcülerle korkutarak etkin muhalefet olmaz" diye eleştirdi.