İspanyolca dünyada en yaygın olan dillerden bir tanesidir. İspanyolca hem Avrupa'da hem de Amerika kıtasında konuşulan diller arasındadır. İspanyolca konuşan ülkelerin listesi araştırılmaktadır. Son günlerde İspanyolca konuşulan ülkeler listesi gündeme gelmiştir. Peki, İspanyolca konuşan ülkeler hangileridir? Dünyada İspanyolca konuşan insan sayısı ve nüfusu nedir? İşte İspanyolca konuşan ülkeler ile ilgili tüm detayları derledik.
Ankara'da gerçekleştirilen 'Türkiye-İspanya 7'nci Hükümetlerarası Zirve'de, taraflar 6 anlaşmaya imza atarken, ekonomi, eğitim, AB ilişkileri, savunma, iklim krizi, Doğu Akdeniz, Suriye ve göç konularında istişarelerde bulunuldu. Mutabık kalınan hususlara ilişkin ortak bildiri yayımlandı.
#İspanyaİspanya, M.Ö. 2. yüzyılda Fenikeliler tarafından kuruldu. Avrupa'nın 5 büyük ekonomisinden biri olan İspanya'da tarım, sanayi, bilişim, teknoloji ve inşaat sektörü gelişmiştir. Ülkede en fazla çıkarılan madenler cıva ve demir, en çok yetiştirilen tarım ürünleri ise patates, soğan ve havuçtur. İspanya hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İspanyaCumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. 4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı. Merkeze çekilen uluslararası örgüt daimi temsilciliklerine ve 26 ülke büyükelçiliğine atama yapıldı.
#BüyükelçiAvrupa Birliği, 1957 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu adıyla kuruldu. 1 Kasım 1993 tarihinde ise isim değişikliğine giderek Avrupa Birliği adını aldı. Avrupa Birliği ülkeleri hangileri, başkentleri ve para birimleri nedir? Sizin için araştırdık.
#Avrupa Birliği Ülkeleri Nelerdir Ve Hangileri?İspanya Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir. İspanya krallığı Avrupa'da ki en eski krallıklardan biridir. Ülke özellikle şehirleri ve meydanları ile ünlü bir ülkedir. İspanya her yıl başkentine milyonlarca turisti ağırlamaktadır. İspanya Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. İspanya'ya turist olarak ziyaret etmek isteyenler ülke ve özellikle şehirleri hakkında bilgi edinmektedirler. Ülkenin tarihine dair araştırmalar da yapmaktadırlar. Peki, İspanya'nın şehirleri neler? İspanya başkenti, nüfusu, yüzölçümü, telefon ve posta kodu bilgileri nedir? İşte İspanya ülkesine dair tüm detaylı bilgileri derledik.
#İspanya'nın Şehirleri Neler?Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelecek yıl mart ayında ilk defa Türkiye'de "Antalya Diplomasi Forumu"nu başlatacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Bugün Davos nasıl varsa, bazı ülkelerde önemli forumlar geleneksel hale gelmişse gelecek sene mart ayından itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm dünya liderlerini, siyasetçilerini, dışişleri bakanlarını, savunma bakanlarını ve diğer ilgili bakanları, akademisyenleri, aydınları, vizyoner kişileri Antalya'da bir araya getirip, 3-4 gün bölgemizin ve tüm dünyanın geleceğiyle ilgili yeni fikirlerin oluşmasına inşallah katkı sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
#Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluDünyaca ünlü sanat galeri, müzeleri, yemyeşil parkları ve boğa güreşlerini seyredebileceğiniz arenasıyla Madrid, turistlerin bir an olsun yerinde duramayacağı, herkese farklı zenginliklerini sunan bir şehir. İspanya’nın başkenti Madrid, İber yarımadasının ortasında yer alan konumuyla, bütün ülkeye eşit mesafede durmaya çalışan bir başkent... İşte size Kraliyet şehri Madrid gezi rehberi…
#MadridBilbao, İspanya’nın kuzeyindeki Bask Bölgesi’nin en gelişmiş endüstri kenti. Eskiden sanayi ve madenciliğin merkeziymiş. Guggenheim Müzesi inşa edildikten sonra milyonlarca turistin geldiği, ülkenin en gözde turizm merkezlerinden biri olmuş. Çarpıcı hikâyesi aşağıdaki satırlarda…
#BilbaoPETKİM, İspanya ve Belçika Krallıkları ile Kore’den yapılan tereftalik ithalatını Ekonomi Bakanlığına şikayet etti. Petkim’in, fiyatlarda damping yaptıkları iddiasıyla yaptığı başvuru üzerine Ekonomi Bakanlığı soruşturma açılmasına karar verdi.
#PetkimGençler de yazıyı okusun diye zaman zaman yaptığım gibi bu hafta tweet’ler halinde yazacağım. Yani cümlelerimdeki harf sayısının 140’ı geçmemesine dikkat edeceğim. Konumuz domates. Çünkü manav tezgâhlarına tarla domatesleri sökûn etti. Yani tatsız, içi kazıklı sera domateslerinden kurtulduk. Artık gerçek domates yiyebiliriz.
#Mehmet YaşinGençler de yazıyı okusun diye zaman zaman yaptığım gibi bu hafta tweet’ler halinde yazacağım. Yani cümlelerimdeki harf sayısının 140’ı geçmemesine dikkat edeceğim. Konumuz domates. Çünkü manav tezgâhlarına tarla domatesleri sökûn etti. Yani tatsız, içi kazıklı sera domateslerinden kurtulduk. Artık gerçek domates yiyebiliriz.
#Domates