Kuruçeşme’de Sortie, Nişantaşı’nda Salomanje; Barcode, Kalamata, Limoncello... Bugüne kadar gittiğiniz, sosyalleştiğiniz, eğlendiğiniz birçok yerde Erol Kaynar’ın imzası var. Alanım gereği ben onu işletmeci yüzüyle tanıdım ama şapkası çok: Futbol insanı, aşçı, gezgin, dalgıç, belgeselci... Ama ne önemlisi muhabbet adamı ve müşfik bir abi: “Sakın unutma” diyor, “Hayat, umudun olmadığı yerde biter. Ve affetmek ruha iyi gelir.”
#Erol KaynarSortie, Kalamata, Salomanje ve Ghetto gibi mekanların sahibi Erol Kaynar Cento Per Cento İtalyan lokantasına garsonluk, daha doğrusu aboyerlik yapıyor. Yani mutfaktan çıkan yemeklerin servise verilmesini organize ediyor. Niye mi? Burası Kaynar’ın yeni oyuncağı ve en büyük hayali. Duyuru yapmadan açtıkları mekana 10-15 kişi beklerken 150 kişi hücum edince patronluğu bir kenara bıraktı, servise daldı.
Kuruçeşme’de Sortie, Nişantaşı’nda Salomanje; Barcode, Kalamata, Limoncello... Bugüne kadar gittiğiniz, sosyalleştiğiniz, eğlendiğiniz birçok yerde Erol Kaynar’ın imzası var. Alanım gereği ben onu işletmeci yüzüyle tanıdım ama şapkası çok: Futbol insanı, aşçı, gezgin, dalgıç, belgeselci... Ama ne önemlisi muhabbet adamı ve müşfik bir abi: “Sakın unutma” diyor, “Hayat, umudun olmadığı yerde biter. Ve affetmek ruha iyi gelir.”
#O Mu Bu MuYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiYaz şarkısı demek, insanları eğlendiren, gece kulüplerini sallayan, yazlık mekanlarda yüksek sesle dinlenen, beach kulüplerde dans ettiren parça demek. Pek çok şarkıcı yazın hit olacak ve dillere dolanacak slogan lafları bulmak için aylar öncesinden çalışmaya başlıyor. Kimi albüm hazırlıyor, kimi tek şarkılık single çıkarıyor.
<B>HEMEN</B> hesap makinesini kapıp bölüp çarpmaya başlamayın...<br><br>‘‘<I>5 bin kişi, 100 mekanda yılda 300 milyon harcarsa, kişi başına şu kadar, her mekana bu kadar düşer</I>’’ hesabına girmeyin... Çünkü dikkat buyurun, ‘‘<I>5 bin kişiyle</I>’’ diyoruz, ‘‘<I>5 bin kişiden</I>’’ değil.