Eğlenmek için kimseye ihtiyaçları yok

Güncelleme Tarihi:

Eğlenmek için kimseye ihtiyaçları yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

Reina’dan sonra, bu hafta itibariyle Sortie de emirlerinize amade. Erol Kaynar’ın ev sahipliğinde öyle bir işletmeci ekibi bir araya geldi ki, şamatalarından bu yaz Kuruçeşme yıkılacak. Müzikler DJ Özhan ve DJ Aytaç’a emanet. Yerli-yabancı hitleri çalacaklar.

Boğaz daha rahat görünebilsin diye orta bar yuvarlak hatlara büründü, dış cephe ile giriş yenilendi. 27 Mayıs’ta Julio Iglesias Sortie’ye geliyor. Özel etkinlikler hariç, haftaiçi giriş ücretsiz, haftasonu 40 lira. (212) 327 85 85

BU ORKESTRA TUTAR

İşte Sebati Karakurt’un objektifinden Sortie’nin 2008 işletmecileri. Zaten toplam ağırlığı 100 milyon doları bulan bu ekibe, bu pozları başka kimse verdiremezdi. Arkadakiler, soldan sağa: Serhat Gür (Mori), Orhan Aşçı (Niwa Bar), Gürhan Ersin (Mirror), Hakan Özkaykı (Fishmekan), Erkan Bolat (Quente). Öndekiler: Halis Güney (Fischer), Hakan Recep Karataş (Cafe De Paris), Varol Kaynar (Sortie), Oğuz Kayhan (Chocolate).

NE İÇSEK?

Long Table’da Ice Tonik


Herkesin dilinde yeni bir kokteyl: Ice Tonic/Ays tonik! Meğer İzzet Çapa alıştırmış milleti. It’s a Joke ve Long Table’da 25 liradan satılıyor. Aslında evde bile yapabilirsiniz, son derece basit: Long-drink bardağı (uzun votka bardağı) buz ile ağzına kadar dolduruyorsunuz. Üzerine 1 ölçü (4 cl) Binboa Ice Vodka ve 3 ölçü tonik ekliyorsunuz. Limon ya da varsa lime dilimleri ile süsleyip, ferahlaya ferahlaya içiyorsunuz. Longtable, Nişantaşı. (212) 224 81 81

NEREDE, NE, KAÇA YENİR?

FISHMEKAN : Arnavutköy’ün ünlü balıkçısı. Patlıcanlı beğendili deniz mahsülleri 24 lira.

MORİ : Uzakdoğu lokantası. En sevilen yemeği pane edilmiş jumbo karides 20 lira.

FİSCHER : Gümüşsuyu’nun 80 yıllık Alman lokantası. Özel Fischer şinitzeli 26 lira.

SAHAN : Anadolu yakasının ünlü kebapçısı. En sevilen yemeği sarma beyti 23 lira.

CAFE DE PARİS : Fiks mönü Fransız mutfağı. Cevizli salatası süper. Fiks mönü 35 lira.

MİRROR : Ağırlıkla dünya mutfağı lokantası, Asya usülü somonlarını deneyin, 33 lira.

CHOCOLATE : 7 x 24 lokanta. Boğaz’a ilk kez iniyor. Etli pazı dolma söyleyin, 22 lira.

SORTİE : Sorti’nin kendi lokantası otantik Ege mutfağı. Fiks mönü içki hariç 70 lira.

QUENTE : Brezilya lokantası. Fiks mönü 69 lira. Caipirinha’larını için, bardağı 25 lira.

NİWA BAR : Bu yıl da orta barın yanında, Boğaz kenarında. Akşamüstleri çok tutuluyor.

İSTANBUL BOŞALDI

Hande Yener İzmir’de

Bu akşam 21.00’de, Bornova-Ooze Venue’de çıkıyor, biletler kapıda 30 lira. (232) 388 78 70

Funda Arar Antalya’da

Bu akşam 22.00’de, Konyaaltı-Jolly Joker Pub’da çıkıyor. Biletler 39.5 lira. (242) 316 75 15

Nil Ankara’da

Çankaya-Dip Sahne’de yarın 21.30’da çıkacak. Biletler Biletix’te 25 lira. (216) 556 98 00

Işın Karaca Bursa’da

Yarın Akşam 22.30’da, Ataevler-Bursa Suare’de sahne alıyor. Girişler 23-28 lira. (224) 244 66 77

Demet Akalın Bodrum’da

Rixos Otel-Event Park’ta yarın Kenan Doğulu, pazar kendisi çıkacak. Kapıdan kombine 120 lira.

NE VAR, NE YOK?

ELEKTRONİK SEVENLERE


Kavinski Indigo’da

Indigo bu akşam Ed Banger’in beyinlerinden Kavinsky’yi ağırlıyor. Geçen gelişinde canlı dinleyememiştim, herkes methediyor, bu kez önce önce birlikte yemek yiyeceğim sonra dinleyeceğim. Giriş 15-25 lira. (212) 244 85 67

HIP HOP SEVENLERE

Festival Bakırköy’de

Hip hop’çular pazar günü 13.00’te Bakırköy Sanat Merkezi’nde buluşuyor. 30’a yakın grup, DJ ve şarkıcının arasında Ceza, Killa Hakan, İstanbul Attack, Emre Baransel gibi isimler de var. Biletler 22,5 lira. www.biletix.com

ROCK SEVENLERE

Şehirden kaçan Olimpos’ta

Antalya Olimpos’un Müzik Festivali bugün başlıyor. Rock ağırlıklı olacak 3 günlük festivale İstanbul’dan ulaşım dahil, konaklamalı kombine biletler 200 lira. Ne güzeldir şimdi, keşke gidebilseydim. Bari siz iyi eğlenin çocuklar! www.olymposmusicfest.com.

Küçük bey ne pişirirse!

Hilton Oteli ilginç bir uygulamaya başladı. Pazar günleri harika bir manzaraya karşı, canlı müzik eşliğinde, çok zengin bir açıkbüfe brunch’ları var. İlginç olan ise ortalıkta hiç çocuk olmaması. Çünkü aileleriyle brunch’a gelen bütün çocuklar mutfakta. Karınları doyduktan sonra şef Thomas Rappl küçük bey ya da küçük hanımı sizin için yemek pişirsin diye mutfağa davet ediyor. Çocuğunuz sizin için ne isterse onu yapabilir: Pizza, pasta, makarna ya da börek. Siz brunch’ınızı yaparken, çocuğunuz mutfakta yaşıtlarıyla hem eğleniyor, hem öğreniyor. Yalnız sonra yemekleri size servis ediyorlar, bitirmezseniz bozuluyorlar. (212) 315 60 00.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!