İSKİ su faturası sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüzlerce vatandaş tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. İSKİ su faturası sorgulama ve ödeme işlemi online olarak gerçekleşebiliyor. Peki, İSKİ su faturası sorgulama işlemi nasıl yapılır?
#İSKİİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ'ye zam teklifinin reddedilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu, "İSKİ'yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlara bir haberim var: Yaptığınız suçtur. Çünkü yasaya göre, 2560 sayılı İSKİ Kanunu'nun 23'ncü maddesine göre; İSKİ, maliyeti altında bir su temini yapamaz. Sizin öfkeniz yüzünden milyarlarca lira zarara girecek olan İSKİ, emin olun çok kısa vadede bu zararı, bu karara oy veren, yani bizim teklifimize revize bütçeye ret oyu veren, yeni fiyat tarifesine ret oyu veren her üyeden rücu edilecek. Bu konuda, mahkemelerde hukuk önünde İstanbul'a verdiğiniz zararın faturasını göreceksiniz. İnanın çok kısa vadede olacak bu iş. Şimdi siz düşünün" dedi.
#Ekrem İmamoğluAbonelik işlemleri için gerekli belgeler bulunmaktadır. Bunun yanında abonelik için belirli bir miktar ödeme yapılmalıdır. Ödeme yöntemleri değişebilmektedir. İSKİ su abonelikleri için gerekli belgelerin toplanması ve abonelik ücretini belirtildiği şekilde ödenmesi gerekmektedir. İSKİ depozito ücretinin ödenmesi nasıl yapılmaktadır? Ödeme peşin olarak mı yoksa faturaya yansıtılarak mı alınmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İstanbul İSKİ Su Abonelik Ücretiİzmir’de akıllı elektrik ve su sayacı üreten Luna Elektronik, çatısına kurduğu güneş enerjisi santralı ile aylık 100 bin lira tasarruf sağlıyor. Luna Elektrik Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, “Bu fabrika şu anda kendi tükettiği enerjiyi bu güneş panellerinden elde ediyor. Hatta fazlasını da şebekeye vererek diğer sanayicilere katkıda bulunmuş oluyor” dedi.
#GazetehaberleriKullanmadığı Silivri’deki yazlığına gönderilen su faturasına itiraz ettiği için ,partisinden İSKİ’nin önünde ’özür’ açıklaması yapması istendiğini belirten Fahrettin Yürek’in 257 liralık faturası düzeltildi. Sultangazi’de 847 kişinin daha faturasının İSKİ tarafından düzeltildiğini öğrendiğini söyleyen Yürek, " Kurumun sahtekarlığı ve benim haklılığım ortaya çıktı. Ben il başkanlığının bize sahip çıkmasını bekliyordum. Tehditvari ’Ya istifa et, ya özür dile ya da ihraç edeceğiz’ dediler. Bu söylemler hoş değil." dedi. Yürek, hala kendisinden özür beklendiğini söyledi.
#Fahrettin YürekKullanmadığı Silivri’deki yazlığına gönderilen su faturasına itiraz ettiği için ,partisinden İSKİ’nin önünde ’özür’ açıklaması yapması istendiğini belirten Fahrettin Yürek’in 257 liralık faturası düzeltildi. Sultangazi’de 847 kişinin daha faturasının İSKİ tarafından düzeltildiğini öğrendiğini söyleyen Yürek, " Kurumun sahtekarlığı ve benim haklılığım ortaya çıktı. Ben il başkanlığının bize sahip çıkmasını bekliyordum. Tehditvari ’Ya istifa et, ya özür dile ya da ihraç edeceğiz’ dediler. Bu söylemler hoş değil." dedi. Yürek, hala kendisinden özür beklendiğini söyledi.
#İSKİCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Yürek, oturmadığı eve İSKİ tarafından gönderilen 257 TL'lik faturaya ilişkin sosyal medyada tepki gösterdi. Tepkinin basında yer alması üzerine Yürek, bugün partisi tarafından ilçe binasına çağrıldı.
#İstanbulResmi rakamlara göre İstanbul’da 15 milyon kişi yaşıyor. İstanbul nüfus açısından, 204 ülke içinde 131 ülkeyi geride bıraktı.<br> <br>İstanbul’da 11’i devlet 51 üniversite ve 5 meslek yüksekokulu var. Bu kentteki öğrenci sayısı küçük bir ülke nüfusu gibi. Yükseköğretimde okuyan öğrenci sayısı 1.2 milyon, bu sayıya ilköğretim ve lise eklendiğinde 4 milyonu buluyor.<br> <br>İstanbul’da trafiğe kayıtlı 4 milyon 170 bini aşkın araç bulunuyor. Türkiye’de 20 ilin toplam nüfusu, İstanbul’daki araç sayısına denk geliyor. Mega kentin çözüme kavuşturulmayı bekleyen birçok problemi bulunuyor.<br> <br>Trafik, yeşil alan, sıcak gündem maddesi deprem, kentsel dönüşüm, istihdam, öğrenim gören gençlerin beklentileri gibi konularda İstanbul halkı yenilenen seçimlerden önce adaylardan vaatlerini duymak istiyordu. Ancak seçim öncesi dönemde adaylar, vaatlerinden daha çok başka konularda tartışmalarla gündemde oldu.<br> <br>milliyet.com.tr’de yer alan habere göre, özellikle AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun çıktığı ortak canlı yayında vaatlerin, projelerin konuşulması bekleniyordu. Ancak bu gerçekleşemedi. <br> <br>Seçimlere 24 saatten az bir süre kaldı. Adayların çeşitli mecralarda açıkladıkları vaatlerini derledik. Sizin için uzmanlarına sorduk.
#Ekrem İmamoğluCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak canlı yayınında Hande Fırat ve Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Erdoğan, "31 Mart'tan sonra belki bir Washington ziyareti yapma durumum olabilir, belki kendisi (Trump) Türkiye'ye bir ziyarette bulunabilir." açıklamasında bulundu. Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili de "Bunu Veliaht Prens bilmeyecek de kim bilecek? Talimat veren isim belli. ABD'den gelen heyet bile kararı adeta kendi aralarında vermiş konumunda. Ama konuşamıyorlar. BM'den gelenlere, CIA'den gelenlere kasetleri dinlettik. Biz ortadayız her şeyimizle bunu söylüyoruz. Senin kendinden şüphen yoksa ne korkuyorsun? Açıkça çık ortaya. Sağa sola dolar, petrol dağıtmakla bu iş çözülmez" dedi.
#ErdoğanİSKİ bu sabah, milyonlarca İstanbullu’yu ilgilendiren bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Anadolu Yakası’ında 12 ilçeye 24-28 Kasım tarihleri arasında 4 gün boyunca su verilemeyecek. Şimdiden binlerce ev ve işyeri kara kara düşünmeye başladı. İşin bir de ekonomik boyutu var. Damacana su fiyatının 7 lira olduğu göz önüne alındığında içme ve kullanma için yapılacak masraf ortaya çıkıyor. Uzmanlar, 4 günlük su masrafının aylık su faturasına bulabileceğine işaret ediyor. Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu ise “Faturaları atmayın, belediyeden zararı isteyebilirsiniz” dedi.
Kayınpederinin savcı olması nedeniyle eşinden boşanamadığını iddia eden mühendis Turgut Y.’nin cep telefonundaki ‘WhatsApp’ uygulamasında durum iletisi olarak yazdığı sözler başına dert oldu. Turgut Y.’nin ileti olarak “Sus kız o..pu’ sözünü kendisi için yazdığını iddia eden eşi Seçil Y. bu sözlere dava açtı.
Eylül 2009’da İstanbul’da yaşanan sel sonrası çok sayıda kişi yaşamını yitirdi, onlarca işyeri selden zarar gördü. İkitelli’deki eski TIR garajının karşısında bulunan Tuna Tekstil Batik Baskı şirketi de selden zarar gören şirketler arasında yer aldı. Şirket sahipleri zararlarının tazmini için İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme yaşanan olayın doğal afet olduğunu, idarenin sorumlu tutulamayacağı gerekçesi ile davanın reddine karar verdi. Zararı tazmin edilmeyen şirkete bir de yüklü bir avukatlık masrafı çıkarıldı.
İstanbul’da İSKİ’nin sayaç okuma işini verdiği taşeron şirket personelinin ‘yanlış okuma’sıyla kesilen yüksek faturalar vatandaşın kâbusu oldu. İstanbul'da yaşayan Bilal Öylek de bu vatandaşlardan bir tanesi. Öylek, 557 TL’lik su faturasına itiraz edince rakam 13 liraya indi.
Japonların hazırladığı rapora göre, muhtemel İstanbul depreminde 50 ile 60 bin bina yıkılacak, 70 ile 90 bin civarında insan ölecekti. Kandilli Rasathanesi’nin raporu ise bununla kıyaslandığında hayli iyimser: 10 bin bina yıkılacak, 10 ile 30 bin arasında insan ölecek.