Dünyada gen kromozom havuzunun en dar ülke olduğu Tanzanya'da her 4 bin bebekten birisi hayata gözlerini 'Albino' olarak açıyor. Beyaz ten renkleriyle dünyaya gelen albinolar, siyahilerin çoğunlukta olduğu bu ülkede ise sürekli vahşi saldırılara uğrayıp öldürülme korkusuyla yaşıyorlar. Sebebi ise onların 'lanetli insanlar' olduklarına ve organlarının 'şifalı' olduğuna inanılması. Ülkedeki bu batıl inanışla mücadele eden ve onun kurbanlarıyla ilgilenen isimlerden birisi de Tanzanyalıların "Mama Turkey" yani "Türkiye Anne" diye seslendiği Yeşim Meço Davutoğlu. İşte vahşi saldırılardan birisinde bir kolunu kaybeden Limi özelinde Afrika'daki 'Albino' kâbusu...
#AlbinolarOppo, 2021 OPPO Future Imaging Technology lansmanını düzenledi. Online düzenlenen etkinlikte Oppo, akıllı telefon görüntüleme teknolojilerinde sensörlere, modüllere ve algoritmalardaki yükseltmelere odaklanan bir dizi yeniliği duyurdu. Şirket, kullanıcıların 'hayattaki güzellikleri kolayca yakalamalarını' sağlamak için arka plandaki görüntüleme teknolojileri konusunda kendini geliştirmeye ve bu teknolojileri optimize etmeye odaklanıyor.
#OppoPandemi döneminde, evde uzun süre kapalı kalma ve hasta olma korkusu, migren hastalarını da zorladı. Sürekli devam eden kaygı, depresyon, kötü beslenme, düzensiz uyku gibi etkenlerin migreni tetiklediğini belirten Nöroloji uzmanı Dr. Öğr. Ü. Halide Rengin Bilgen Akdeniz, pandemi döneminde migren hastalarının ataklarının sıklaştığını ve bu nedenle başvuruların arttığını belirtti.
#MigrenPandemi döneminde, evde uzun süre kapalı kalma ve hasta olma korkusu, migren hastalarını da zorladı. Sürekli devam eden kaygı, depresyon, kötü beslenme, düzensiz uyku gibi etkenlerin migreni tetiklediğini belirten Nöroloji uzmanı Dr. Öğr. Ü. Halide Rengin Bilgen Akdeniz, pandemi döneminde migren hastalarının ataklarının sıklaştığını ve bu nedenle başvuruların arttığını belirtti.
#MigrenLupus hastalığı bir diğer adıyla kelebek hastalığı son günlerde en fazla araştırılan konulardan oldu. Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), olan Lupus hastalığı bazı belirtilerle ortaya çıkarak, en sık 13-40 yaşları arasında görülür. Ağır seyredebilen ve tedavisi geciktirildiği takdirde hayati risk oluşturan lupus hastalığında hastaların bazı durumlarda dikkat etmesi gerekiyor. Peki, lupus hastalığı nedir? Tıpta lupus hastalığı tedavisi nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, lupus hastalığı ile ilgili merak edilen bazı bilgiler.
#Lupus Hastalığı NedirLupus hastalığı olarak da bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), bağışıklık sisteminin bozuk çalışması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Belirtileri birden fazla olan Lupus hastalığı, genel itibariyle eklem şişmesi ve yorgunluk gibi çok az yakınmalar mevcut olmaktadır. Hastalığın şiddeti arttıkça belirtileri de artacaktır. Peki, Lupus nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#LupusHalsizlik ve yüksek ateş gibi belirtilerle kendini gösteren kızamık, bulaşıcı bir çocuk hastalığıdır. Peki kızamıktan nasıl korunabiliriz? Kızamık tehlikeli mi? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Altiti, kızamıkla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Kızamık SalgınıGüneşli havaların tadını çıkarmayan çok azdır. Deniz ve güneş büyük keyif veriyor, ancak güneşle ilişkili deri hastalıkları bu keyfi yarıda bırakabiliyor. “Güneşten faydalanırken korunmayı da ihmal etmemeli ” diyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. İkbal Esen Aydıngöz, güneşle ilişkili 3 cilt hastalığını anlattı, bazı önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#AlerjiLupus hastalığı ya da diğer bir adıyla Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), son günlerin gündemde yer alan rahatsızlıkları arasında yer alıyor. İltilaplı romatizma olarak da tanımlanabilecek olan lupus hastalığı, ateş, halsizlik, kilo kaybı ve iştahsızlık gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır. SLE olarak da anılan bu hastalığın tedavisinde, vücutta etkilenen organın durumuna göre tedavi gerçekleştirilmektedir. İşte, lupus hastalığı hakkında merak edilen bazı detaylar
#SleSistemik lupus eritematozus (SLE) hastalığı alevlenme ve remisyon döngüleriyle seyreden birçok sistemi tutabilen otoimmün ve kronik bir romatizmal hastalıktır. Bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programının katılımcılarından Nazar Nur Kaya'nın ölümünün ardından gündeme gelen SLE'ye dair bilgi almak isteyen vatandaşlar, konu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki, SLE hastalığı nedir?
#SLESinema sektörü büyüdükçe, kameraların boyutları küçülüyor. El kameraları, özel günlerde anı depolama aracı olarak kullanılmaktan çıktı, sektörün yükünü hafiften sırtlanmaya başladı. Onlarca yönetmen adayı, kamerasını kaptığı gibi sokağa fırlıyor. Peki servet ödemeden, doğru kamera nasıl bulunur? Gezerek mi bulunur, internetten mi? Aile tatili değil kısa film çekmek isteyen birinin alacağı el kamerasının olmazsa olmazları nelerdir?
Uzmanlar, birçok insanın serinlemek ve eğlenmek amacıyla gittiği havuzların temizlik kurallarına uyulmadığı zaman çeşitli enfeksiyona da davetiye çıkaracağı yönünde uyarıda bulundu. Sağlık koşulları iyi olmayan havuzların özellikle gözde konjonktuvit, kulakta dış kulak yolu iltihabı, burunda rinit, sindirim siteminde gastroenterit, hepatit A, idrar yolunda üretrit, sistit ve ciltte de çeşitli enfeksiyonlara neden olabileceği bildirildi.
Nikon'un Coolpix serisine kattığı iki yeni dijital fotoğraf makinesi, sahip olduğu Wi-Fi özellikleriyle transfer işleminde kablo ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu sayede, normalde transfer için kullanılan USB kablo olmadan resimler bir bilgisayara depolamak için veya kablosuz bir yazıcıya baskı için kolay bir şekilde gönderilebiliyor.
Fujıfılm'in geliştirdiği yeni "E" dizisinin giriş modeli olan "FinePix E500" piyasaya sürüldü. Kullanışlı yapısıyla dikkat çeken FinePix E500'in en önemli özelliği genişletilmiş odak menzili ( 28mm eşdeğer ) ile donanmış olması. 5.1 cm çapında büyük bir ekrana sahip olan FinePix E500 ile çekilen fotoğraflar rahatlıkla izlenebiliyor. İyi fotoğraf çekilmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış tuşlar ve düğmeler sallanma tehlikesini önlerken herkes için kolay kullanım özelliği taşıyor.