Mantık, irrasyonel varoluşun yabancısı bir terimdir. Rasyonel insanların en büyük önceliği ise mantıktır ve mantıksal sentez kurma güdüsü duyar. Mantık yanlılığı, duygusuz veya acımasız olmak değil, durumlara daha profesyonel bir gözle bakmak anlamı taşır. Rasyonel ve irrasyonel düşünce sistemini detaylı şekilde açıklamış olduğum bu yazıda, “Rasyonel insan kimdir? İrrasyonel insan kimdir? İnsan tam olarak rasyonel veya irrasyonel olabilir mi? Rasyonellik nasıl ölçülür?” sorularının cevaplarını bulabilir ve hem kendinizin hem de yakınlarınızın doğasını çözümleyebilirsiniz.
#RasyonellikGAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) İLAHİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN KONUŞMACILIĞINI GAÜN İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ŞEHMUS DEMİR'İN YAPTIĞI “KUR'AN-IN BİLİMSEL VERİLERLE YORUMLANMASINA ELEŞTİREL BİR YAKLAŞIM” KONULU KONFERANS GAÜN ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Yazılarıma yabancı dilde başlık vermekten hoşlanmam, ama Sefa Kaplan’ın Prof.Dr.Nilüfer Göle ile yaptığı söyleşiyi (Hürriyet, 02.01.05) okuyunca aklıma bu deyim geldi. “Doğu için geçerli belge, diploma, karne” anlamına gelen bu deyimin artık “Çifte standart” anlamını da yüklendiğini düşünüyorum.