Yakın tarihimizin acı sayfalarındandır... Osmanlı hanedanının 155 mensubu, yıllar önce ülke dışına çıkartıldığında, mal varlıkları tasfiye edilmiş, ellerine sadece ikişer bin İngiliz lirası ve dönüşü olmayan pasaportlar verilmiştir. Vatansız ve neredeyse beş parasız kalan hanedan mensupları dünyanın dört bir yanına dağıldı.
#KitapKazaklar, hırkalar, süveterler... Kış stilinin olmazsa olmaz parçaları. Hem içimizi ısıtan hem de gözümüze hoş gelen çeşit çeşit örgü/triko tasarımlar vitrinlerde arzı endam etmeye başladı. Büyükbaba stiline gönderme yapan modellerden retro tarza; renkli, desenli olanlardan klasiklere kadar her stile hitap eden alternatif var.
#ModaDünya üzerinde eşsiz doğal güzellikler ve insanlık tarihine ışık tutan özel mekânlar, UNESCO tarafından 'Dünya Mirası Listesi’ne alınıyor. Ülkemiz de bu prestijli listeye pek çok eser ve yapıyla katkı sağlamış durumda. Biz de bu hafta uzmanlarımıza 'Ülkemizde mutlaka ziyaret edilmesi gereken UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki yerler hangileri?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden büyüleyici 10 adresi önerdiler.
#RotaTürkiye'de 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için dün sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirlendi. İşte İl il, ilçe ilçe tüm sonuçlar...
#Yerel Seçim Sonuçları 2024Müzisyen Alper Kömürcü, Kur’an-ı Kerim araştırmacısı ve yazar Caner Taslaman’la iş birliği yaparak “Yaratılış” adında, oratoryo türünde bir eser hazırladı. Eşi İpek Açar da çalışmaya sesiyle destek verdi. Çiftle “Dünyada başka örneği yok” dedikleri projenin detaylarını konuştuk.
#Alper KömürcüBilal Şimşir, bir imparatorluğun emanetiydi. Cumhuriyetçiydi, Atatürkçüydü, Midhat Paşacıydı. Heyecanlı konuşması, tükenmeyen yazı enerjisiyle Dışişleri Bakanlığı’nın unutulmaz simalarındandı. Rumeli Türkiye’sinin çocuğuydu. Bu kimliğini bir otoportre ressamı gibi korumayı bildi öyle de aramızdan ayrıldı.
#Bilal ŞimşirGülşah Merve Yüksel, ilk kez 13 yaşında bindiği motosikletle seyahat etmeyi yaşam biçimi haline getiren bir gezgin. İstanbul’da yaşamanın zorluklarından bunalan ve uzaklaşmak için dünya turuna çıkmaya karar veren Yüksel, rotasına Anıtkabir’den başlamış. Seyahatinin ikinci ayı bittiğinde Sibirya’dayken konuştuğumuz Yüksel, sonu ve süresi belli olmayan bu serüven için “Bu dünya turunda bir yere yetişmek gibi bir acelem yok” diyor...
#Gülşah Merve Yüksel