Londra’da bu yıl 15'incisi düzenlenen 5G Dünya Zirvesi’nde “gigabit toplumunu oluşturan operatörler” konulu panele konuşmacı olarak katılan Türk Telekom CEO’su Paul Doany, katılımcılara 5G’nin getirdiği yüksek hız ile hayatımızda nelerin değişeceğini aktarırken Türk Telekom’un 2019 odakları ile 5G yatırımlarından bahsetti.
#Türk TelekomTürk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç: "Teknolojinin riskleri konusunda yerinde önlemler alınması gerekiyor. Çocukların güvenli internet kullanma zorunluluklarının ebeveynler tarafından düşünülmesi lazım. Sadece Türkiye'deki yerli ve milli üretimi değil, aynı zamanda bunların ihracatını da teşvik ediyoruz" açıklamasında bulundu.
#Türk TelekomTüm dünyada intiharlara neden olmasıyla gündeme gelen ’Mavi Balina’ oyununun ardından bu kez de ’Momo’ adlı oyun, endişeye yol açıyor. Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, oyunların yalnızca adının değiştiğini, tehlikenin ise aynı olduğunu belirterek, aileleri uyardı.
#İzmirTürk Telekom’un İnternetle Hayat Kolay projesi, Zeynep Teyze’ye dijital dünyanın kapılarını açarken, daha binlerce kadının da umudu oldu. Türk Telekom 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak Zeynep Teyze’nin yaşanmış hikâyesinden yola çıkarak bir film yayınladı. Filmde Zeynep Teyze’nin ördüğü çorapları dünyanın dört bir yanına internetin sunduğu olanaklar sayesinde satması konu ediliyor.
#Türk TelekomMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) bilişim teknolojileri ve yazılım dersi müfredatına kodlama eğitimini de ekliyor. Kodlama eğitimi 5 ve 6’ıncı sınıflarda zorunlu, 7 ve 8’inci sınıflarda seçmeli ders olan ’bilişim teknolojileri ve yazılım dersi’nin içeriğine eklenecek.
#Milli Eğitim BakanlığıSiber âlemin korkulu rüyası bilgisayar korsanlarının (hacker) hedefinde kimi zaman ünlü sanatçılar, kimi zaman da sade vatandaşlar oluyor. Son dönemde Demet Evgar, Deniz Çakır, Özge Borak gibi ünlülerin sosyal medya hesaplarının kırılması, büyük bir bankanın müşterilerinin kart bilgilerinin ele geçirilmesi, “Sanal korsanlar, nasıl oluyor da bu hesapları ele geçiriyor?” sorusunu gündeme getiriyor. Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz ve yüksek lisans öğrencisi bilgisayar mühendisi Mert Can Kılıç, çok bilinen yöntemler olan basit seçilen parolaların kırılması ve virüslü eposta yöntemleriyle ele geçirmenin yanısıra kablosuz ağlara sızılarak düzenlenen “aradaki adam saldırısı” yöntemiyle şifrelerin ele geçirilebileceğine dikkat çekerek, kullanıcıları kablosuz ağların güvensizliği konusunda uyardı.
Altmışlı ve yetmişli yıllar enformasyon toplumu teorilerinin ışığında dijital devrimin ayak seslerinin duyulmaya başlandığı yıllardı. Doksanlı yılların sonlarından itibaren ise diğer tüm alanlarda olduğu gibi medya alanının da dijital ortamlara yöneldiğini gördük. Hatta medya ürünleri, dijital dönüşümün ateşleyicisi konumundaydı.
#Konuk Yazar