Turizmi 12 aya ve tüm illere yaymak için TÜRSAB’ın hayata geçirdiği “Turizm Yüzyılı” projesi Burdur’dan başladı. Pilot il olarak seçilen Burdur’da turizmi canlandırmak için belediyeler, üniversiteler ve sektör temsilcileri bir araya gelerek işbirliği yapacak. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Burdur’daki turizm rakamlarını 2-3 yıl içerisinde en az 10 kat artıracaklarını söyledi.
#BurdurBURDUR müze ve ören yerleriyle her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi yıllar öncesine dayanan, onlarca tarihi eseri bünyesinde barındıran Kibyra ve Sagalassos gibi antik kentlerin bulunduğu Burdur, müzeleriyle de ilgi çekiyor. 2019 yılında 249 bin kişiyi ağırlarken, bu yıl pandemi nedeniyle ziyaretçi sayıları azalsa da Burdur'daki müze ve ören yerleri görenleri hayran bırakıyor.
#BurdurKoronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan İnsuyu Mağarası, normalleşme adımlarının atılmasıyla 1 Haziran'da yeniden ziyarete açıldı. Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan Burdur'daki İnsuyu Mağarası'nı 1 Haziran'dan bu yana 25 bin kişi ziyaret etti.
#SeyahatBeyaz kumsalı ve turkuaz mavisi suyuyla 'Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinen Salda Gölü, görenleri kendine hayran bırakıyor. Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü, kıyısında barındırdığı ormanlar ile yeşili, bembeyaz kumsalı ve berrak suyu ile muhteşem bir manzara sunuyor ziyaretçilerine.
#SeyahatÖzellikle son yıllarda mağara turizmine gösterilen ilginin artmasıyla ülke çapında turizme açılan mağara sayısı da artıyor. İşte binlerce yıl öncesine ait medeniyetlerin izlerini sürebileceğiniz veya doğanın gücüne hayran kalacağınız mağaralar.
#Türkiye- Burdur'da bulunan 8 bin 350 metre ölçülebilir uzunluğa sahip İnsuyu Mağarası'ndaki göllerin çekilen sularını geri getirmek için çalışma başlatıldı - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Yılmaztürk: - "Suyun nasıl kaybolduğu, alana nasıl geri getirebileceği ve nasıl tutulabileceği konusunda detaylı çalışmalar yapılıyor"
Yaklaşık 40 bin mağarasıyla "mağara cenneti ülke" Türkiye’de mağara turizmi son dönemlerde önem kazanmaya başladı. Şimdilik bunlardan yaklaşık 30’u turizme açıldı. Çeşitli aktiviteler yerli ve yabancı birçok turisti mağaralarımıza çekiyor. Yıllık ziyaretçi sayısı 400 bini buldu.
Burdur yakınlarında yapılan kazılarda 5 milyon yıl öncesine ait fil fosili bulundu. Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurfettin Kahraman, “Artık rahatlıkla Burdur'da fillerin yaşadığını söyleyebiliriz” dedi. Çıkan fosillerin, İnsuyu Mağarası'nda oluşturulacak bir doğa tarihi müzesinde sergilenmesi isteniyor.
29 Mart Çarşamba günü meydana gelecek güneş tutulmasının en iyi izleneceği yerler arasında Türkiye gösteriliyor. Dört dakika sürecek olan tutulma, Antalya-Ordu hattındaki 165 kilometrekarelik bölgede izlenecek. Yurtdışından, özellikle Amerika ve Japonya’dan birçok turist, tutulmayı izlemek için rezervasyon yaptırdı bile.