Araştırmacı yazar ve yönetim danışmanı Engin Koban, diğer turizm türlerine göre hızla büyüyen gastronomik turizmin bir yemek sofrasının ötesinde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Gastronomik turizm bir memleket meselesidir. Tüm paydaşlar geleneksel yerel gıdaların ve üretiminin gastronomik turizmde oynayacağı role odaklanmalıdır. Bu alanda başarı tarım-gıda ilişkisini anlamayı, stratejik olarak hazırlanacak bir planlamayı ve uygulamayı gerektiriyor” diyor.
#BursaCOVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#MagazinGastronomi Turizmi Derneği, gastronomik marka kentlerimizde farkındalık yaratmak üzere başlattığı projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Bursa’nın lezzetlerini keşfetmek ve yerel yönetimlere destek olmak amacıyla bir gezi düzenledi. Basın Konseyi ve Gastronomik Seyahat Acenteleri’nden oluşan heyet Bursa Turizmi Platformu işbirliğiyle ağırlanırken, bilinmeyen ve unutulmuş lezzetleri markalaştırmak adına önemli işbirliklerinin de adımları atılmış oldu. İncelemeler sonrası Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ile gastronomi turizminde Bursa’nın önemi ve markalaşma adına gerekli yol haritası üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Boztepe, “Bursa dünyadaki sayılı gastronomik kentlerden biridir. Ancak üzerindeki tozun alınması gerekiyor” dedi.
#BursaTürkiye’nin mutfak gereçleri sektöründe önde gelen markalarından birisi olan İnoksan, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı bölümünü en yüksek puanla kazanan üç öğrenciye aylık 400 TL başarı bursu verecek.
#Uludağ ÜniversitesiBURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, “Hedefimiz, seferberlik ruhuyla yıl sonuna kadar ilave 80 bin yeni istihdam oluşturmak. Bursa’nın Avrupa Birliği ortalamasının bile altında kalan yüzde 7.8’lik işsizlik rakamımızı yıl sonunda yüzde 6 seviyesine çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
#BTSOTURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE; GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU, TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU (TAFED) İLE GAZİANTEP GASTRONOMİ VE AŞÇILAR DERNEĞİ İŞBİRLİĞİNDE DÜZENLENEN “TÜRK AŞÇILIĞININ DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI VE TURİZM SEKTÖRÜ İÇİNDEKİ ROLÜ” ADLI PANEL GAÜN ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI.