Türk sanatçı Gülsün Erbil’in 38 yıl önce yaptığı ve İngilizler tarafından tarihi miras olarak kabul edilen Londra’daki ‘Eşitlik, Sevgi ve Barış’ adlı 100 metrekarelik mozaik eseri, bulunduğu bina yıkılacağı gerekçesiyle büyük bir operasyonla bir depoya taşınıyor. Eserin taşınması için 5 milyon Sterlin harcanacağı belirtildi.
#Gülsün ErbilAntigua ve Barbuda, Kuzey Atlantik Okyanusu ile Karayip Denizi arasındaki iki büyük ve birçok küçük tropik adadan oluşan bir ülke. Dantel gibi kıyılara serpilmiş küçük adacıklar nedeniyle yelken sporu tutkunlarının ve daha çok milyon dolarlık yatların da uğrak yeri.
#KarayipGülsün Erbil’in, Londra’da Haringey bölgesindeki Tangmere House’da 1985-1987 yılları arasında gerçekleştirdiği ‘Eşitlik, Sevgi, Barış’ adlı mozaik resminin, binanın yıkılmasına karar verilmesinin ardından, Broadwater Farm Sakinleri Derneği (BFRA)’nin de desteğiyle bağımsız bir yapı olarak muhafaza edilmesine karar verildi.
#LondraEjderhalar, ateş (veya bazı durumlarda buz!) üfleyebilen, güzel parlayan pulları ile en cesur ve cüretkâr mitolojik yaratıklardır. Her birinin kendi kadar efsanevi bir adı vardır. Filmlerden dizilere, oyunlardan masallara kadar bilinen ejderhaların isimlerini derledik.
İngiliz kraliyet ailesinin gözde gelini Galler Prensesi Kate Middleton ile kocası Galler Prensi William hakkında bilinmedik bir ayrıntı kalmadığını düşünüyorsunuz büyük olasılıkla... Aslında bir noktaya kadar da doğru bu durum...
#Kate Middletonİngiliz kraliyet ailesinin bir zamanlar her konuda omuz omuza duran iki kardeşi William ile Harry arasındaki gerilimi bilmeyen kalmadı... Bu gerilimin içinde eşleri Galler Prensesi Kate Middleton ile Sussex Düşesi Meghan Markle da var üstelik.
#Kate Middletonİngiliz "The Guardian" gazetesi, Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin hayranlıklarını paylaştı. Gazetedeki habere göre gezginler, Türkiye'nin eşsiz doğası, tarihi mirası ve lezzetlerinin yeni bir keşif ve macera sunduğunu anlattı. Türkiye'nin gastronomi alanındaki çeşitliliğine de dikkati çeken turistler, Türk mutfağının zenginliğine hayran kaldıklarını dile getirdi.
#The GuardianEğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALLGösteri dünyasının ünlüleri ya da kraliyet ailesi üyeleri hayatlarını milyonlarca kişinin gözleri önünde yaşar. Bu durum, onların bulunduğu konumun bir gereği olsa da kimi zaman sürekli gözlem altında tutulmak kimse için hoş olmasa gerek.
#Prens HarryAtatürk’ün öncülüğünde açılan TBMM, yalnızca siyasi bir yapı değil, aynı zamanda demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün temsilidir. Bu Meclis, ulusal egemenliği kayıtsız şartsız millete vererek Türkiye’nin geleceğini halkın ellerine bırakmıştır.
#AtatürkAkademisyen ve diplomat Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından kaleme alınan 3 ciltlik ‘Osmanlı Bilim Mirası’ adlı eserin İngilizce baskısının tanıtımı amacıyla Harvard Üniversitesi’nde uluslararası sempozyum düzenleniyor. İhsanoğlu şerefine gerçekleştirilecek olan ve Osmanlı bilim mirasının geçmişi, bugünü ve geleceğinin konuşulacağı sempozyum, 26-27 Nisan tarihlerinde halka açık olarak Harvard Üniversitesi’nde yapılacak. İhsanoğlu, “Eserin Tükçesi Koç Üniversitesi, Arapçası ise İskenderiye Kütüphanesi aracılığıyla tanıtıldı. İngilizce baskısının tanıtımı ise önümüzdeki hafta Harvard Üniversitesi’nde olacak. Bu ciltlerin içinde 40 yıllık çalışmalar ve araştırmalar var” dedi.
#Ekmeleddin İhsanoğluTomb Raider ekranlarda izleyiciyle buluşuyor. 2018 yılında gösterime giren yapım aksiyon ve macera türünde. Yönetmen koltuğunda Roar Uthaug'ın yer aldığı filmin çekimleri Lonra ve Cape Town'da gerçekleştirildi. Peki Tomb Raider filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte ayrıntılar...
#Tomb Raider Filmi KonusuBöyle dışarıdan bakıldığında kraliyet ailesi üyelerinin hayatı ne kadar da imrendiriyor görenleri değil mi? Bu durum bu tür ailelerde doğanlar için zaten bambaşka... Onlar daha baştan ayrıcalıklarıyla dünyaya gözlerini açıyorlar. Bir de monarşi ailelerinin üyeleriyle evlenenler var elbette. Her ne kadar sonradan katılmış olsalar da bütün o konfordan ve ayrıcalıklardan onlar da paylarına düşeni alıyor.
#Kate MiddletonTakvimler 2011 yılının 29 Nisan gününü gösterirken bütün dünyanın gözleri Londra'ya çevrilmişti... O gün İngiltere'de tatil ilan edilmişti ama dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişi de evlerinde ya da iş yerlerinde "kendi kendilerine izin verip" örneğine çok az rastlanan bir olaya internetten, TV ekranlarından tanıklık etmeye karar vermişti.
#Kate MiddletonYeni nesiller onu Harry Potter filmlerinde canlandırdığı Profesör Dumbledore rolüyle tanımıştı. 82 yıllık ömrü boyunca ise sadece sinemada değil ekranlarda ve tiyatro sahnesinde de üstünden gelmediği rol kalmamıştı.
#Michael GambonAlmanların en popüler tatil destinasyonları listesinde İspanya'nın geleneksel birinciliğini Türkiye 'ye bıraktığını yazan Welt gazetesi, bu sene turizm sektöründe rekor sonuçlar beklendiğini ve Türkiye'nin turistler için uygun fiyat ve iyi kaliteyi temsil ettiğini yazdı.
#TürkiyeAydın’ın Söke ilçesi yakınlarındaki, arkeoloji dünyasında ‘Anadolu’nun Pompeisi’ olarak bilinen Priene’deki kazıların Başkanı Prof. Dr. İbrahim Hakan Mert, Bursa ve Frankfurt Üniversitesi’nden ekiplerin sürdürdükleri çalışmaları anlattı. Priene’nin hem şehir planlamacılığı, hem de dini özellikleri açısından çok önemli bir antik merkez olduğunu vurgulayan Prof. Mert, bilimsel çalışmaların yanısıra UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de aday olan kentin Türkiye turizmine katkıda bulunması umudunda.
#İbrahim Hakan MertTurizm alanında yakaladığı ivme ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye bu sefer İngiliz Telegraph gazetesinin merceğinde. 'Neden bu yıl Türkiye'de tatil yılı?' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan İngiliz gazete Türkiye'nin cazibesini yazdı ve Türkiye'nin Fransa'yı geride bırakacağını belirtti.
#TürkiyeGenç girişimci Nurefşan Yaykal, Osmanlı’dan beri kullanılan, derviş sabrının ürünü olarak da anılan, dedesinden öğrendiği ‘Tire beledi dokumayı’ yarınlara taşımak adına yoğun mesai harcıyor. Beşinci kuşak temsilcisi Yaykal, KOSGEB desteğiyle kurduğu atölyesinde hem üretim yapıyor, hem de hemcinslerine kurslar veriyor. Hedefinde ise bu değeri tüm dünyayla buluşturmak var.
#1