Kışlık hazırlıkları başladı. En sevilen meyve ve sebzeler uygun şekillerde hazırlanarak kış için muhafaza ediliyor. İncir de bu meyvelerden biri. Yaş veya kuru fark etmeksizin her haliyle ayrı güzel. Vitamin açısında zengin bu meyve, özellikle et yemeklerini de ayrı güzelleştiriyor. Yaz aylarının sevilen meyvesi incir kurutularak kışın da tüketiliyor. Ancak kuruturken kararmamasına ve küflenmemesine dikkat edilmesinde fayda var. Peki incir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir KurutmaBüyük küçük herkesin hem kurusunu hem de yaşını severek tükettiği incir, yemek ve tatlılara çok yakışan bir lezzet. Mevsiminde yaş olarak tüketilen incirden yıl boyu faydalanmanın yolu ise kurutma yönteminden geçiyor. Peki, incir kurutma nasıl yapılır?
#İncir Nasıl Kurutulurİncir, Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin içeriğiye tam bir sağlık deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Bu faydalı taze veya kuru olarak tüketilebiliyor. Yazın leziz incirlerini kurutarak daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki İncir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir Nasıl Kurutulurİncirin yaş hali de kuru hali de severek tüketiliyor. Mevsimin tazecik incirlerini tüketmek ayrı keyif. Ancak kuru incir de özellikle et yemeklerine ayrı bir lezzet katıyor. Peki incir nasıl kurutulur? İşte evde, fırında, kaynatarak ve güneşte incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir KurutmaÇeşitli sebzelerle hazırlanan kışlık konserveler gibisi yok. Yazın taze fasulyeleriyle hazırlanan konserve de kış aylarında soframıza renk katıyor. Markette hazır almak yerine evinizde kendi taze fasulye konservenizi hazırlayabilirsiniz. Peki Taze fasulye konservesi nasıl yapılır? İşte evde domatesli ve zeytinyağlı pişmiş taze fasulya konservesi tarifi
#Taze Fasulye Konservesi Nasıl YapılırÇayın yanına kıyır kıyır ve ağızda dağılan kıvamıyla şekerpare hazırlamaya ne dersiniz? Üzerinin haşhaş kaplamasıyla da tadına doyum olmuyor. Ancak şekerparenin şerbetini dökerken püf noktasına dikkat etmelisiniz. Peki haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür? Şekerpare tarifi, malzeme listesi ve püf noktalarını sizin için derledik.
#Haşhaşlı Şekerpare Nasıl YapılırSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapBu yılbaşında rutinin dışına çıkın. Farklı bir şehirde, farklı bir duyguyla girin yeni yıla. Kapadokya’da balona binin, Antakya’da daha önce hiç tatmadığınız lezzetlerin peşine düşün, Antalya’da sabah denize girip öğleden sonra kayak yapın, Bodrum’da açık hava konserini izleyin. Geriye unutulmaz anılar kalsın...