İYEP ya da tam açılımı ile İlkokullarda Yetiştirme Programı, 3 ve 4. sınıfa giden ve önceli yıllarda Türkçe, Matematik derslerinde yeterli düzeyde eğitim alamadığı tespit edilen öğrenciler için gerçekleştirilmektedir. İşte, İYEP sınavı ve İYEP kazanımları hakkında detaylı bilgiler
#İyepCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine randevu vermeyen TÜİK’e gitmesine sert tepki göstererek, “Gittiler, İstatistik Kurumu’nun önünde bir genel başkan orada gösteri yapıyor. İnsan utanır, utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanProf. Dr. Mahmut Özer’in adı bir süredir Milli Eğitim Bakanlığı için geçiyordu. Sonunda önceki gece ataması gerçekleşti ve Milli Eğitim Bakanı oldu. Yükseköğretimi bilen, rektörlüğün ardından ÖSYM Başkanlığı da yapan Mahmut Özer, hayata geçirdiği ilk uygulamalar ve yaratıcı projeleriyle biliniyor...
#YAZARMEB tarafından başlatılan ‘Telafide Ben de Varım’ programıyla, tatil dönemi olmasına rağmen öğrenciler okulları doldurdu. 5 Temmuz’da başlayan ve zorunlu olmayan telafi eğitimi, 31 Ağustos’a kadar sürecek. Telafi eğitimine öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de katılabilecek. İşte telafi eğitiminin ayrıntıları...
#Telafi EğitimiMilli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan "Telafide Ben de Varım" programı yarın başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren programda eğitim faaliyetleri, "fiziksel", "sosyal duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak. Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile İçişleri bakanlıkları ve belediyelere bağlı tesis ile merkezlerden yararlanabilecek.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı'nca, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri 18 Haziran'da e-Okul'dan erişeme açılacak, isteyenlere karne ve başarı belgeleri okul müdürlüklerince 2 Temmuz'da basılı olarak verilebilecek. 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım", 5 Temmuz-31 Ağustos arasında yapılacak. Bakanlık, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulların tam zamanlı açılmasını ve eğitim öğretimin yüz yüze yapılmasını hedefliyor.
#Milli Eğitim BakanlığıTelafi eğitimi için açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yayımladıkları internet sitesi aracılığıyla öğrencilerin telafi eğitimlerinde önemli destek alabileceğini aktardı. Okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin etkinlik listesi bulabileceği telafide ben de varım internet sitesi, meb.gov.tr aracılığıyla görüntülenebilecek. İşte, Meb.gov.tr üzerinden erişilebilecek olan telafide ben de varım internet sitesi hakkında detaylı bilgiler
#TelafiTelafi eğitimi nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Telafide Ben de Varım" programının tanıtımında yaptığı açıklamada yaz döneminde okulların açık olacağını belirterek, ''Okullarımız 2 Temmuz’dan, yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. Öğretmenlerimiz de bu programlarda öngörülen ders saati üzerinden görev alabilecekler'' dedi.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul ve ortaokul kademelerinde yarından itibaren uzaktan eğitime geçiş sürecine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, resmi ana sınıflarında uzaktan eğitim devam edecek; ilkokullarda ve 8. sınıflar hariç ortaokullarda eğitim uzaktan yapılacak. Bağımsız resmi anaokulları, uygulama sınıfları ve özel okul öncesi eğitim kurumlarında ise yüz yüze eğitim uygulanacak.
#MEBResmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre, MEB tarafından, pandemi süreci ve gelişecek yeni durumlara göre, öğrenci devamı takip edilerek devamsızlık raporu hazırlanacak. Türkçe ve matematik derslerinden temel düzeydeki kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen üçüncü sınıf öğrencilerine ilkokullarda yetiştirme programı kapsamında eğitim verilecek. 4, 8 ve 10’uncu sınıf düzeylerindeki öğrencilerin, üst düzey zihinsel becerileri ve kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri ABİDE araştırması kapsamında belirlenecek. EBA'nın etkin kullanımının sağlanması amacıyla sisteme eklenen ders destek materyallerinin ve uygulamaların sayısı arttırılacak. Yükseköğretimde, meslek icra yetkisi veren hukuk, sağlık ve mühendislik alanlarının asgari başarı puan şartı artırılacak ve bu uygulamanın kapsamı genişletilecek.
#EğitimYönetmeliğe göre öğretmenlerden doktora mezunu olanlara 90, tezli yüksek lisans mezunu olanlara 50, ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans eğitimi hariç olmak üzere tezsiz yüksek lisans mezunu olanlara 30, ikinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara 10 hizmet puanı verilecek.
#ÖğretmenİYEP 2019-2020 yılından itibaren sadece 3. sınıflara uygulanmaktadır. Öğrencilerin Türkçe ve matematik derslerinde İYEP kapsamında belirlenen kazanımlara ulaşmalarını sağlayacak etkinlikler ve öğrenme yaşantıları planlamak, öğrencilerin psikososyal açıdan desteklenmesini sağlamak, sonraki eğitim kademelerinde ortaya çıkması muhtemel uyum sorunlarını önlemek, İYEP'in amaçlarından bazıları. Peki, İYEP nedir? İYEP’in açılımı ne demek?
#İYEP NedirUzaktan eğitimde ilk ders bugün başlıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında evler okula dönecek. Milli Eğitim Bakanlığı, TRT’de yayınlanacak ilkokul, ortaokul ve liseler için ‘eba (eğitim bilişim ağı) TV uzaktan eğitim programı’nı açıkladı. Her kademe için haftalık ders programı belirlendi. Üniversiteler de online eğitime başlıyor. İşte uzaktan eğitimin detayları...
#GazetehaberleriEkonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) 15 yaş düzeyindeki öğrencilere matematik, okuma ve fen bilimleri alanlarında üç yılda bir yaptığı Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) 2018 sonuçları açıklandı. 79 ülkeden 600 binin üzerinde 15 düzeyindeki öğrencinin yer aldığı programda Türkiye, PISA 2015’e göre performansını geliştirdi. PISA 2018 sonuçlarına göre Türkiye, OECD ülkeleri içerisinde, üç alanda puanlarını istatistiksel olarak anlamlı artıran üç ülkeden biri oldu. Puanların artışıyla birlikte Türkiye okumada 40; matematikte 42 ve fen bilimlerinde ise 39’uncu olurken, OECD ortalamalarına yaklaşıl.dı.
#OecdMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğuna yönelik çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. Eğitim fakültelerinin yeniden şekilleneceğini söyleyen Selçuk, kontenjan sınırlamasına gidilebileceği mesajını da vererek, “Öğretmenlik sınavını kazananlara MEB’in ücretsiz olarak formasyon vermesi önemli” dedi.
#Gazetehaberleri