Türkiye’nin sahip olduğu doğal imkân ve zenginlikleriyle dünyadaki en şanslı ülkelerden biri olduğunu belirten İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, “Tarımsal işletmeler hâlâ küçük ve dağınık halde. Hayvancılıkta ölçek sorunu var. Et tüketimin yüzde 90’ı sığır eti. Küçükbaş hayvan tüketimi kokusundan dolayı çok azaldı. Bazı uygulamalarla bu etin kokusuz olması sağlanırsa denge küçükbaşa döndürülebilir” dedi.
#GazetehaberleriUzmanlar enflasyonda son dönemde yaşanan yükselişin temel sebebinin döviz kurlarındaki yükseliş olduğu konusunda hemfikir ama bunun dışında gıda enflasyonu konusunda yapılabilecek birçok uygulama bulunuyor. Gıda zayiatının yüzde 25 seviyesinde olduğunu belirten uzmanlar, soğuk zincir lojistiğinin Türkiye’de yaygınlaşmasıyla gıda fiyatlarının yüzde 10-15 aşağı çekilebileceğini belirtiyor.
#GazetehaberleriAğustos'ta tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,30 artarken, gıda ve alkolsüz içeceklerdeki fiyat artışlarının yüzde 0,06’da kaldığına dikkat çeken TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, “Üretici fiyatlarının gıda sanayinde yüzde 2,90, içecek sanayinde ise yüzde 1,27 artış göstermesine rağmen ortaya çıkan bu tablo, gıda sektörünün artan maliyetlere rağmen fiyat artışlarını asgari seviyede tuttuğunu ortaya koymuştur” dedi.
#TGDFİstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yeni hükümetimizin, özellikle son yıllarda iş dünyası olarak büyük ihtiyaç duyduğumuz bazı yapısal konularda karar alma süreçlerini hızlandıracağını düşünüyorum. Alınacak olan hızlı kararlarla, ekonomimiz, üretim hayatımız ve sanayimiz için elzem olan reformların en kısa sürede gerçekleştirileceğine olan inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.
#Kabine