Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'nın Meram ilçesindeki bir işletmede yaşanan kanatlı hayvan ölümleri sonrası yapılan analizlerde; kuş gribi tespit edildiğini, hastalığın yayılmasını önlemek adına her türlü tedbirin alındığını ve salgın olarak nitelendirilebilecek bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
#Kuş GribiFlorida'da etkisini gösteren Milton Kasırgası, kategori 3 olarak karaya ulaşırken şehirleri sular altında bıraktı. İlk belirlemelere göre 4 kişi ölürken yetkililer, "henüz bitmedi" uyarısında bulundu. Florida Valisi DeSantis, "Fırtına önemliydi, ancak bu en kötü senaryo değildi" diyerek hasar incelemesi yapılacağını açıkladı.
#ABDHavaların ısınmasıyla birlikte özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu’da görülen kene ısırmasına bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından bu yıl ilk ölüm haberi geldi. Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı kırsal Nüğürcük Mahallesi’nde yaşayan İrşat Yüksel (37), 4 gün önce yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı.
#ErzurumSıradan bir kumaş gibi görünse de ateşte yanmıyor aksine alevi görünce tertemiz, pırıl pırıl oluyordu. O kadar sağlamdı ki bilinen yollarla parçalanmıyor, yok edilemiyordu. Bu özellikleri sayesinde binlerce yıl boyunca imparatorların sofralarından yoksulların evlerine kadar her yerde kullanıldı. Ancak ne kadar tehlikeli olduğu zamanla anlaşıldı. İşte sihirli diye bilinen o maddenin ilginç tarihi...
#AsbestBu aile üzerinde dolaşan kara bulutlar ve akla hayale sığmaz iddialar yıllardır ortada. Daha gencecik yaşta büyük bir üne ve servete kavuşan kardeşlerden ikisi yıldız şarkıcılar oldu ve dünya çapında tanınır hale geldi. Ancak aile içinde yaşananlar dışarı taşınca olanlar oldu.
#Nick Carterİngiliz kraliyet ailesi tarihinin başından bu yana tüm dünyanın ilgisini çekti durdu. Özellikle de son 70 yıldır. Yani Kraliçe 2. Elizabeth'in tahtta kaldığı süre boyunca... Dünyanın en uzun süre yerini koruyan hükümdarlarından biri olarak tarihe geçen 2. Elizabeth bundan bir yıl önce, 96 yaşında hayata veda etti. Ama monarşi, birçok kişinin sandığı gibi onun ardından "yerle bir" olmadı.
#Kate MiddletonAvustralya’da yaşayan ve çalışan Berna Köker Poljak’ın farklı bir işi var. O ölüme yakın olanlara ‘eşlik’ ediyor. ‘Ölüm doulalığı’ yani ‘ölüm eşlikçiliği’ yapıyor. Gönüllü olarak, ölüm yolculuğuna çıkanları dinliyor, onların ellerini tutuyor, bu dünyadan biraz daha rahat ayrılmaları için çabalıyor. Ölüme dair bildiklerini anlattığı ‘Ölüm Yaşamın Mührü’ adlı kitapla da bir anlamda okuyanları son yolculuklarına hazırlıyor.
#Berna Köker PoljakTÜRKİYE’nin 50 bine yakın vatandaşımızın ölümüne yol açan 6 Şubat deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığı bugünler, küresel ölçekteki pandeminin yansıması olarak yakın zamanda yaşadığımız COVID-19 salgınının baş göstermesinin üçüncü yıldönümüne rastlıyor.
#COVID-19 SalgınıSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden Strep A bakterisi görülen çocuklarda antibiyotik tedavisinin şart olduğuna dikkat çekti.
#Strep ABeyin yiyen amip, endişe uyandıran hastalıklar listesindeki yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore'de ortaya çıkan haberlerin akabinde Beyin yiyen amip nedir, belirtileri nelerdir, soruları gündemde yer almaya başladı. Halk arasında "beyin yiyen amip" olarak da bilinen ve burundan insan beynine giren "Naegleria fowleri" kaynaklı ilk ölüm vakası Güney Kore'de gerçekleşti. Burun iltihabı, yüksek ateş, bulantı, baş ağrısı ve göz ağrıları gibi semptomlarla görülen naegleria fowlerii insandan insana bulaşmaz. Ciddi sonuçlar doğurabilen menenjite neden olan amip, çamurlu sularda, göl, yüzme havuzu gibi yerlerde bulunabilir. Peki, naegleria fowleri (beyin yiyen amip) nasıl bulaşır ve tedavisi var mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılar...
#Beyin Yiyen AmipBeyin yiyen amip, koronavirüs salgınının ardından dünyayı tehdit eden yeni vaka oldu. Beyin yiyen amip nedir, belirtileri nelerdir, soruları, Güney Kore'den gelen tedirgin edici haberin ardından gündemde yer aldı. Halk arasında "beyin yiyen amip" olarak da bilinen ve burundan insan beynine giren "Naegleria fowleri" kaynaklı ilk ölüm vakası Güney Kore'de gerçekleşti. Burun iltihabı, yüksek ateş, bulantı, baş ağrısı ve göz ağrıları gibi semptomlarla görülen naegleria fowlerii insandan insana bulaşmaz. Ciddi sonuçlar doğurabilen menenjite neden olan amip, çamurlu sularda, göl, yüzme havuzu gibi yerlerde bulunabilir. Peki, naegleria fowleri (beyin yiyen amip) nasıl bulaşır ve tedavisi var mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılar...
#Beyin Yiyen AmipÖlen babanın ve annenin emekli maaşını çocukları, eğer eşlerden biri ölmüşse eşi ya da anne ve babası alabilir. Çocuklarda erkek ve kız çocukların alması için ayrı şartlar bulunurken eş ve anne-baba için de ayrı şartlar vardır. Ölen anne ve babanın emekli maaşını alma şartlarını ayrıntıları ile derledik.
#Ölen Babanın Emekli MaaşıMaymun çiçeği belirtileri günün öne çıkan konular arasında yer almaya devam ediyor. Öncelikle Orta ve Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarında endemik olarak görülen ve zaman zaman dünyanın diğer bölgelerine buradan kaynaklı olarak yayılan, maymun çiçeği virüsü dünyada yayılım hızını arttırdı. Sağlık Bakanlığı bilgilerine göre virüs; göz, burun, ağız mukozaları gibi temas veya yakın zamanda cilt lezyonlarından bulaşabiliyor. Öte yandan bazı antivirallerin kesin olmamakla birlikte maymun çiçeği hastalığında etkili olabileceği belirtiliyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır ve tedavisi var mı? İşte, virüs hakkında son gelen haberler
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği nasıl anlaşılır? sorusu merak edilen konuların başında yer alıyor. Dünyanın korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği belirtileri, hastalık yaygınlaşırken öne çıkan konular arasında yer alıyor. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan maymun çiçeği virüsü 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nedir? İşte maymun çiçeği virüsü tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında merak edilen bilgiler.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri, hastalık dünya genelinde yaygınlaşırken öne çıkan konular arasında yer alıyor. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan maymun çiçeği virüsü 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nedir? İşte maymun çiçeği virüsü tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında merak edilen bilgiler.
#Maymun ÇiçeğiMaymun çiçeği belirtileri nelerdir, sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Hastalık dünya genelinde yaygınlaşırken maymun çiçeği hastalığının öldürücü olup olmadığı da merak konusu oldu. İlk kez 1958'de Afrika'daki maymun kolonilerinde rastlanılan maymun çiçeği virüsü 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünyanın yeni korkulu rüyası haline gelen maymun çiçeği görülen kişilerde hastalık daha hafif geçiyor ve uzmanlar bu durumda bulaşma olasılığının daha düşük olduğunu ifade ediyor. Peki, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir, nedir? İşte maymun çiçeği virüsü tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında merak edilen bilgiler.
#Maymun Çiçeği