Mersin’in Erdemli ilçesinde, yaz mevsiminin başlangıcını simgeleyen, sezonunun en çok tüketilen meyvesi olarak bilinen turfanda can eriği hasadı başladı. 3 dönümlük serada can eriği üretimi yapan Cengiz Yıldız, sezonun ilk hasadını alarak, eriğin kilogramını 500 TL'den sattı.
#ErikMersin’in Erdemli ilçesinde, yaz mevsiminin başlangıcını simgeleyen, sezonunun en çok tüketilen meyvesi olarak bilinen turfanda can eriği hasadı başladı. 3 dönümlük serada can eriği üretimi yapan Cengiz Yıldız, sezonun ilk hasadını alarak, eriğin kilogramını 500 TL'den sattı.
#ErikSilifke'de örtü altına alınan erik bahçesinde ilk hasat yapıldı. Ürün kilosu 70 liradan satıldı. İlçeye bağlı Keben köyünde 20 yıldır çiftçilik yapan Faruk Doğan'a ait 1 dönümlük serada hasadı yapılan 400 kilo erik, 100'er gramlık kaselere konularak kilosu 70 liradan İstanbul ve Ankara'ya gönderildi.
Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Göksu Vadisi köylerinde örtü altına alınan bahçede hasadı yapılan erik, kilosu 200 TL'den satıldı.Üretici Zeynel Topçu'nun hasat etiği yaklaşık 300 kilo erik İstanbul'a satıldı. Fiyatının yüksek olması nedeniyle tadımlık olarak hazırlanan erikler 100'er gramlık paketler halinde sevk edildi.Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, örtü altında ilk erik hasadını yapıp kilosunu 200 TL'den satmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de üretildiğini belirten Göktaş, "Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılacak. Örtü altına alınan bahçelerde ise ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatların yüksek olması hem üreticilerimizi hem de bizi sevindiriyor" dedi. ( Haber - Kamera: Mehmet OKUR / SİLİFKE(Mersin), ( DHA )
#HtvhaberTürkiye’nin yaz kış tarımda üretim merkezlerinin başında gelen illerden Mersin’de örtü altında turfanda kayısı çağlasının hasadı yapıldı. Sezonun birinci hasadı olması nedeniyle çiftçiye destek amaçlı ilk 1 kilogramı 500 TL’den alıcı buldu. Kayısı çağlası önce Katar, Dubai gibi Arap ülkelerine sonra Avrupa’ya gönderilirken, hasadı turfanda olunca fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor.
#ÇağlaSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveAntalya'ya yılın ilk hasadı yeşil erikler, 500 kilometre uzaklıktaki Mersin'den özel araçla getirildi. Kilosu 750 liradan satışa sunulan ve çeyrek altını geçen fiyatıyla dikkati çeken erikleri görenler, cep telefonuyla video ve fotoğrafını çekmekle yetindi.
#AntalyaMersin’in Erdemli ilçesinde, erik ve badem çağlasının ardından 5 yıl öncesine kadar üreticiler tarafından yere dökülen kayısı çağlasının ilk hasadı gerçekleştirildi. Daha önce seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlası, şimdilerde kilogramını 100 TL'den satılıyor.
#ÇağlaTürkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin’in Silifke ilçesinde son yıllarda üretimi yaygınlaşan muzun hasadı başladı. Silifke’de muz üretiminin yaygınlaştığını belirten Ziraat Mühendisi ve Zirai Danışman Mehmet Yaşar Çalmaşur, “Muz üretiminde Türkiye genelinde 400 bin ton civarında açığımız var. Bunu tamamlamak istiyoruz” dedi.
#Örtü