Dilimize Arapçadan geçmiş olan tavzih kelimesi, vuzuh sözcüğünden türetilmiştir. Vuzuh, herkesin gözü önünde olan, açık ve aşikar anlamına gelirken tavzih kelimesi de bir şeyi herkesin anlayabileceği şekilde, açıkça anlatmak demektir. Osmanlı döneminde belli başlı konularda bilgi veren yazılar için de aynı kelime kullanılırdı. Tavzih ne demek? Tavzih TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.
Osmanlı İmparatorluğu yüzyıllar boyunca çok geniş bir coğrafyada hüküm sürmüştür. İmparatorluk toprakları genişledikçe idari yönden çeşitli sorunlar ortaya çıkmış ve bunların giderilmesi için ilk devirlerde Sultanlar fermanlar çıkarmıştır. Ancak Osmanlı'nın sınırları dışında da var olan bir dünya ve bu dünyada yaşanan gelişmeler vardı. Milliyetçilik akımı Fransız İhtilali ile ortaya çıkmış, farklı gelişmeler olmuştu. Zaman zaman duyulan "Mecelle ya da Mecelle Kanunu" merak uyandırmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız Mecelle kanunu nedir, kaç maddeden oluşur, neleri kapsar ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Mecelle Kanunuİslam'ın kelime-i şahadet getirmek, oruç tutmak, namaz kılmak, zekat vermek ve Hacca gitmek üzere beş şartı vardır. Aklı baliğ olan ve sağlık açısından oruç tutmasında herhangi bir sakınca bulunmayan her Müslümana oruç farzdır. Oruç, Hicret'in ikinci yılı olan 624 yılında inen ayetle tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Orucun farzları, şartları, rükunları ve mekruhları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Orucun FarzlarıMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#Maide