Ankara Katılımcı Yönetim Derneği’nin (ANKADER) ‘İklim Değişikliğinin Turizme Etkileri ve Ankara’nın Turizmde Yeşil Geleceği’ projesi kapsamında açık oturum gerçekleştirildi. ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “İklim ve doğa turizmin ham maddesidir” dedi.
#Ankara Katılımcı Yönetim DerneğiTürkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı (CISOP) kapsamında Kars Valiliği himayelerinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi kapsamında 29 Şubat 2024 - 2 Mart 2024 tarihlerinde Uluslararası Kars Konferansı ve tanıtım etkinlikleri düzenleniyor.
#KarsSürdürülebilir seyahat ve turizm için global standartları belirleyen ve bu standartların uygulanırlığını yöneten Global Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) her yıl farklı ülkede düzenlediği Sürdürülebilir Turizm Konferansı, 9-12 Mayıs 2023 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıGeçtiğimiz yaz aylarında rekor kıran hava sıcaklıkları en çok Fransa, Yunanistan ve İspanya’ya giden tatilcileri etkiledi. Turizm sektörüne ilişkin analizler hazırlayan Mabrian’ın İklim Algılama Endeksi’ne göre, aşırı sıcaklar turistlerin seyahat tercihlerini gözden geçirmelerine neden olabilir. Türkiye’nin de risk altında olduğunu belirten sektör temsilcileri, turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti ve yayla turizmiyle, gittikçe yayılan karavan turizminin de bu anlamda öne çıkacağını söyledi.
#TurizmÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum iklim değişikliğine ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Ülkemizin tamamında sel, heyelan, erozyon, taşkın tehdidi altında bulunan bölgelere yeniden inşa faaliyetine kesinlikle izin verilmeyecektir. Tüm bu risk altındaki yapılar için uygun alanlar belirlenecek ve kamulaştırma ve o alanlarda dönüşüm projeleriyle taşıma süreci başlatılacak" dedi.
#Murat KurumHayıt, ayçiçeği, pamuk, lavanta, geven… Temel maddesi çiçek olan ballarda hasat yapıldı, sezon bitti. Çam balı dışında bir balla damağınızı tatlandırmak istiyorsanız tam zamanı. Ancak her balın bal olmadığı da artık günümüzün bir gerçeği… İyi ve orijinal bal yiyebilmek için damaktaki aroma kadar kovanda neler olup bittiğini bilmek de önemli. İklim krizi nedeniyle üretiminde düşüş yaşanan ve yine de dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye’nin ballarını üreticileri anlattı.
#Gazetehaberleriİklim değişikliğinin etkilerinden endişe duyan sigortacılar, önlem için ciddi bütçeler ayırarak, araştırma-geliştirmeye yatırım yapmaya başladı. Beklentiler ise korkutucu. Afetlerin frekansı bugün için 5 misli artarken, 2050’ye kadar dünya üzerinde 200 milyon insan göç etmek zorunda kalacak. Türkiye ise su fakiri olma tehlikesi ile karşı karşıya.
#Gazetehaberleri