Ramazan ayında kalabalık sofralarda, lezzetli yemek ve tatlılarla güzel aile buluşmaları yaşanır. Bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 17 saat süren ve sıcak havalara denk geliyor. Bu ayda da diğer aylarda olduğu gibi dengeli beslenmek oldukça önemlidir. Peki nasıl dengeli beslenebiliriz? Spor yapmaya devam etmeli miyiz? Ramazanda kilo almamak için neler yapılmalı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Orçun Kürüm anlattı.
#Ramazanda BeslenmeRamazan ayında kalabalık sofralarda, lezzetli yemek ve tatlılarla güzel aile buluşmaları yaşanır. Bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 17 saat süren ve sıcak havalara denk geliyor. Bu ayda da diğer aylarda olduğu gibi dengeli beslenmek oldukça önemlidir. Peki nasıl dengeli beslenebiliriz? Spor yapmaya devam etmeli miyiz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Orçun Kürüm oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#RamazanMalum Ramazan ayı beslenme alışkanlıklarının ve düzenin değiştiği dönem. Öğün sayısı ikiye düşüyor. Uzun süren açlığın arkasından oruç açılınca, enerjisi daha yüksek yiyecekler yeniyor. Uzmanlar ise iftar ve sahur arasına iki öğün daha eklenmesini öneriyor.
#RamazanYılın ilk iftarı bu yıl 2 Nisan 2022 tarihinde yapılacak. Ramazanda oruç ibadetiyle ilgili en çok merak edilenlerin başında iftarda okunacak dualar ve ezan okunurken dikkat edilmesi gerekenler geliyor. Peki, iftar nasıl açılır, İftarda ezan okunurken su içilir mi? İşte dikkat edilmesi gerekenler ve iftarda okunacak dualar
#İftarRamazan'da en sık görülen beslenme yanlışlarından birinin sahurda aşırı yemek tüketmek olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Şentürk, “Sahurda ertesi gün yaşanacak açlığın endişesi ile doygunluk hissi uyandığı halde yemek yemeye devam edilmemelidir. Ne kadar çok yemek yenirse, o kadar az acıkılır anlayışı doğru değildir” dedi.
#Ramazanda Acıkmamak İçin11 ayın sultanı Ramazan geldi! 17 saat açlık sonrası beslenme düzenimiz elbette değişecek. Peki nasıl beslenmeliyiz? Hangi besinler daha uzun süre tok kalmamızı sağlar? İftar sonrası gelen ağırlık hissinden nasıl kurtulabiliriz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.
#Ramazan Ayı BeslenmeRamazan'da en sık görülen beslenme yanlışlarından birinin sahurda aşırı yemek tüketmek olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Şentürk, “Sahurda ertesi gün yaşanacak açlığın endişesi ile doygunluk hissi uyandığı halde yemek yemeye devam edilmemelidir. Ne kadar çok yemek yenirse, o kadar az acıkılır anlayışı doğru değildir. Sahurda da iftarda olduğu gibi ölçülü yenmeli, katı gıdaların yanı sıra sıvı gıdalar da alınmalıdır” dedi.
#İftarBir aylık orucun ardından Ramazan Bayramı’nda kurulan sofralardaki tatlıların zenginliği ipin ucunun kaçmasına neden olurken uzmanlar, "Bayramda sağlık sorunları yaşamayıp bayramı şeker tadında geçirmek istiyorsak, beslenmemize dikkat etmeli, doğru seçimler yapmalı, ikramlarda ipin ucunu kaçırmamalıyız" diyor.