İftar menüsü yemek tarifleri, orucun 18. gününde de sofraları süsleyecek. Günün erken saatlerinde çorbadan tatlıya yemek tarifi seçenekleri de araştırılıyor. Özellikle de yemek hazırlamak için az zamanı olanlar, kolayca hazırlanan Ramazan menüsü tariflerine yöneliyor. 'Bugün iftara ne yapsam?' Bu akşam hangi yemeği pişirsem?' diye düşünenlere çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinin yer aldığı Ramazan menüsü iftar yemekleri önerileri!
#İftar MenüsüRamazan ayında beslenme düzeni ruhsal ve bedensel zinde hissetmek için büyük önem taşıyor. Uzun saatlerce yaşanan açlığın metabolizmayı kötü etkilememesi için Sağlık Bakanlığı tarafından bazı beslenme önerileri yayımlandı. Peki, Ramazanda nasıl beslenmeli, iftar ve sahurda neler yemeli? İşte, Ramazanda beslenme önerileri...
#Ramazanda BeslenmeYaz sıcakları da her geçen gün daha fazla yüzünü göstermeye başladı ve bu yıl neredeyse 17 saatten fazla oruç tutuluyor. Bu yüzden de geri kalan altı buçuk saatte neyin nasıl ve ne kadar yendiği çok önemli. Sağlıklı bir ramazan geçirmek için iftarda ve sahurda yenilenlere çok dikkat edilmesi gerek.
#DONDURMARamazan kilo alma ayı değil. Tam aksine ruhumuzu ve vücudumuzu disipline sokma, aklımıza ve bedenimize özen gösterme zamanı. Önümüzde bu fırsatı değerlendirmek için hâlâ dört hafta zamanımız var. Spor eğitmeni Murat Bür, Diyetisyen Dilara Koçak ve Dr. Halit Yerebakan uzmanlıklarını bir araya getirdi, bu ramazanı her zamankinden daha sağlıklı geçirmemiz için müthiş bir program hazırladı. Bayrama daha zinde, fit ve neşeli mi girmek istiyorsunuz? Kesin-saklayın ve uygulayın!
#RamazanÇANAKKALE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ, RAMAZAN AYININ BU YIL DA SICAK YAZ GÜNLERİNE RASTLAMASI NEDENİ İLE ORUÇ TUTANLARIN SAĞLIKLARINA DAHA FAZLA ÖNEM VERMELERİ, İFTAR VE SAHUR MENÜLERİ KONUSUNDA DAHA DİKKATLİ OLMALARI GEREKTİĞİ KONULARINDA UYARILARDA BULUNDU.
“Hayat bizim ondan yaptığımız şeydir.” Bu cümleyi evvelsi akşam yakın bir arkadaşımdan öğrendim. O da bir kitaptan okumuş. Bir Tibet özdeyişiymiş. Doğru! Hayatımızı biz üretiyoruz. Kararları biz veriyor, biz uyguluyoruz. Anlamını, dokusunu, kokusunu, tadını, rengini biz oluşturuyoruz.
Ramazan ayı sonunda kilo alanların sayısı hiç de az değil. Oysa bu ayı daha hafif ve sağlıklı geçirmenin de püf noktaları var. İşte bunlardan biri: Tam da bu mevsimde pazarlarda satılan dikenucu (melocan) bitkisiyle yapılmış yemekler yemek. Dikenucu, mideye iyi geldiği için özellikle sahurda öneriliyor.
Sağlık Bakanlığı, ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber oruç tutacak olanlara uyarılarda bulundu. Bakanlık, yeterli ve dengeli beslenmenin ramazan ayında da sürdürülebilmesi amacıyla, günün oruç tutulmayan bölümünde en az üç öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerektiğine işaret etti. Bakanlık, sahuru atlamanın yaklaşık 12 saat olan açlığı, ortalama 18 saate çıkardığını belirterek, bu durumun günün daha verimsiz geçmesine neden olacağını bildirdi.