Sultangazi’de bulunan 4 katlı binanın en üst katında yer alan atölyede çıkan yangın, söndürüldükten 1 saat sonra tekrar alevlendi. İtfaiye ekibinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, atölyenin son hali dronla görüntülendi.
#YangınÇeşme denilince akla ilk gelenlerden biri de şüphesiz meşhur kumrusudur. Yolunuz Çeşme’ye düştüğünde, ‘Çılgın’, ‘Yengen’, ‘Basri’, ‘Psikopat’, ‘Asım’, ‘Yunus’, ‘Palet’, ‘Mecit’ diye bir şeyler duyarsanız bilin ki bunlar bu eşsiz lezzete verilen isimlerdir. Hangisini söylerseniz söyleyin asla pişman olmazsınız. Şimdiden afiyet olsun!
#1Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir fabrikada çıkan yangında, alevler fabrikayı sardı. Fabrikada zaman zaman patlamalar da yaşanırken çıkan dumanlar kentin birçok yerinden görüldü. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, fabrikada incelemelerde bulunurken, yangının elektrik kaynaklı olabileceğini belirtti.
#TekirdağKahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi vuran depremlerin üzerinden bir ay geçti. Afetin en çok etkilediği şehirlerden Hatay ve Kahramanmaraş’ta yardımseverlerin oluşturduğu kalabalık artık çok azaldı. Geriye sokaklarda sadece askerler, polisler, enkazda çalışan kepçeler, nakliye araçları ve eşyasını kurtarmaya çalışan depremzedeler kaldı. Gelişmeleri takip edebilmek için yeniden afet bölgesine gittik, oradan ayrılmayan vatandaşlarımızla konuştuk.
#Çadırkentİstanbul'un 39 ilçesinde bulunan 'Deprem Afet Konteynerleri' deprem sonrasında arama kurtarma için gerekli ekipmanlarla bekliyor. Ancak bu istasyonların anahtarlarının zimmetlendiği kamu görevlileri dışında, afet istasyonunun ne olduğunu ya da hangi amaçla kullanılacağını konusunda bilgi sahibi olan kişi sayı çok az.
#İstanbulAdana mutfağında, Orta Asya göçüyle bölgeye yerleşen Nogayların getirdiği çok farklı bir içecek vardır: Nogay çayı. Süt, çay, tuz ve karabiberin çorba gibi pişirilmesiyle hazırlanan ve genellikle kahvaltılarda tüketilen bu içecek, hiç bilmeyip ilk kez deneyenleri epey şaşırtıyor.
#AdanaAşurenin yapılışı ülkemizde yöreden yöreye değişmektedir. Türkiye’nin hemen her yöresinde yapılan aşurenin içindeki malzemeler de yöreden yöreye değişir. Buna göre bakla, börülce, mısır gibi malzemeler katıldığı gibi üstüne de nar ve susam da eklendiği görülür. Bazı yörelerde aşure pekmezle tatlandırılır. Peki, Aşure kaç malzemeden oluşur? Aşureye toz tarçın konur mu? İşte geleneksel aşure tarifi...
#AşureMuğla'nın Bodrum ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kapağını açtığı ve 2 bin 400 yıllık tarihi eserlerin ortaya çıktığı lahit mezarın bulunduğu bölgede çalışmalar devam ediyor. İlk etapta yüzük, kolye, sikke ve pelike gibi eşyaların bulunduğu mezardan daha çok şey çıkacağına inanan uzmanlar, çamurun altında olduğunu düşündüğü eserleri bulmaya çalışıyor. Lahitteki mezardan çıkan erkek ve kadın iskeletleri üzerinde de inceleme yapan ekipler, iskeletlerin döneminin zenginlerinden bir çifte ait olduğunu düşünüyor. Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Hüseyin Toprak, "Bu mezar Bodrum'da ve arkeoloji dünyasında bir heyecan uyandırdı" dedi.
#MuğlaMuğla'nın Bodrum ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kapağını açtığı ve 2 bin 400 yıllık tarihi eserlerin ortaya çıktığı lahit mezarın bulunduğu bölgede çalışmalar devam ediyor. İlk etapta yüzük, kolye, sikke ve pelike gibi eşyaların bulunduğu mezardan daha çok şey çıkacağına inanan uzmanlar, çamurun altında olduğunu düşündüğü eserleri bulmaya çalışıyor. Lahitteki mezardan çıkan erkek ve kadın iskeletleri üzerinde de inceleme yapan ekipler, iskeletlerin döneminin zenginlerinden bir çifte ait olduğunu düşünüyor. Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Hüseyin Toprak, "Bu mezar Bodrum'da ve arkeoloji dünyasında bir heyecan uyandırdı" dedi.
#Muğla17 Ağustos 1999 depreminin ardından 2000'li yılların başında İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi tarafından 762 mahalle ve 173 köye yerleştirilen turuncu renkli yaklaşık 2 bin konteynerin birçoğu zaman içinde hırsızların hedefi haline geldi.
#İstanbulAşure günü geleneği Türkiye'nin dört bir yanında yaşatılıyor. Muharrem ayının geleneksel lezzeti aşure Muharrem Ayı'nın sembolik değerlerinden biri. Ancak Türkiye’nin hemen her yöresinde yapılan aşurenin tarifi ve içindeki malzemeler de yöreden yöreye değişir. Peki, aşure nasıl yapılır? Aşurede kaç malzeme olmalı? İşte aşure tarifi ile ilgili merak edilenler ve yanıtları...
#Aşure Nasıl YapılırKıymadan yapılmasına alışkın olduğumuz dalyan köfteye yeni bir boyut getirdik, tavuklusunu yaptık. İçindeki malzemeler ve görüntüsü ile diğer tavuk yemeklerinden çok daha özel bir yere koyacağınız tavuklu dalyan köfteyi her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. Tavuklu dalyan köfte nasıl yapılır? Tavuklu dalyan köfte tarifi
#Tavuklu Dalyan KöfteMüslümanlar için mübarek olan, hicri takvimin ilk ayı olarak kabul edilen Muharrem ayı 31 Ağustos'ta başladı. Muharrem ayında ibadetlerini idrak etmeye başlayan vatandaşlar, bu mübarek ay içerisinde yer alan aşure günü tarihine yönelik araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, aşure günü ne zaman? Aşure gününe kaç gün kaldı? İşte, aşure günü hakkında merak edilen bazı bilgiler.
#Aşure Günü Ne Zaman?Muharrem ayının yaklaşmasıyla birlikte aşure günü de gündeme gelmeye başladı. Türk kültüründe önemli bir yeri olan, büyük küçük herkes tarafından sevilen aşurenin ortaya çıkışı Nuh tufanına dayandırılıyor. Peki, bu yıl aşure günü ne zaman başlıyor? İşte, bu sorunun yanıtı ve ilk kez aşure yapacak olanlar için püf noktalar.
#Aşure Günü Ne Zaman BaşlıyorKandil günlerinin en sevilen ikramı kandil simidi, kalpleri yakınlaştırıyor, damakta bıraktığı tatla ise gönülleri fethediyor. Kandil simidi her ne kadar kandil günleriyle özdeşleştiren bir unlu mamül olsa da alternatif bir kahvaltı, çayın yanında sıcacık bir atıştırmalıktır . Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte, pastanede yapılanları aratmayacak kandil simidi tarifi
#Kandil Simidi Nasıl YapılırBir süredir icradan satışı ile gündemde olan Uzel Makina’nın Rami’deki dev fabrikasında önceki gün ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Uzel’in icra ihalesinin yapıldığı dakikalarda 5 kişi, kapıları mühürlü durumdaki fabrikaya girdi. 3 otomobille fabrikaya gelen şüphelileri, Uzel’in eski işçileri yakaladı. Şüphelilerden 2’si olay yerinden kaçtı. Diğer 3 kişi polise teslim edildi. Hırsızlık şüphesi ile yakalanan kişiler, bir yandan fabrikanın bahçesinde mangal ateşinde çay yaparken bir yandan da tonlarca malzeme taşıdı. Çelişkili ifade veren şüphelilerden biri “Demirci ustasıyım ben. Yolumu şaşırdım yanlışlıkla buraya geldim. Kapıyı açık görünce içeri girip kartımı bırakmak istedim” dedi.
#Uzel MakineKars’ta etkili olan fırtına çatıları yerinden sökerek metrelerce uzağa savurdu. Fırtınada 15 ev zarar görürken, telefon direkleri kırıldı, elektrik telleri koptu. Felaketi yaşayan Aziz Bozkurt, "Akşam hafif bir rüzgâr oldu. İlerleyen saatlerde kıyamet koptu. Ben dedim zelzele oldu. Deprem olacak, dışarı çıkamıyorum. Birden çatılar uçtu. İçeri kaçtık. Tarif edemem, fırtına vurdu, söktü, betonları söktü attı" dedi.
#FırtınaGaziantep'te, ayağına pansuman yaptırmak için tekerlekli sandalyeyle hastaneye gelen Sedat A.'nın işaretiyle yanındaki refakatçi, 4 gün arayla hastanedeki 2 televizyonu çaldı. Güvenlik kamerasından kimliği belirlenen Sedat A., 2 hafta sonra bu kez kontrol için geldiği hastanede polis tarafından gözaltına alınırken, otoparkta bulunan aracı ise başka kişiler tarafından soyuldu.
#Gaziantep