içecekler haberleri sayfasında içecekler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7838 içecekler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Reyhan şerbeti, yaz aylarında serinletici ve ferahlatıcı etkisiyle, yazın en güzel içecek alternatiflerinden. Kolayca ve kısa sürede hazırlanan bu nefis içecek güzel kokusu ve aromatik tadıyla favorilerinizden biri olacak. Peki reyhan şerbeti nasıl yapılır? Eğer bir şans vermek isterseniz, reyhan şerbeti tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılırİftar sofralarının olmazsa olmazlarından biri de Ramazan şerbeti... Ancak bu ferahlatan lezzetli içeceği Ramazan ayı dışında da hazırlayabilirsiniz. İster meyvelerle isterseniz de reyhanlı tercih edebilirsiniz. Peki Ramazan şerbeti nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla Ramazan şerbeti tarifi...
#Ramazan ŞerbetiSıcak yaz aylarının kurtarıcı içeceğidir limonata. Hepimizin küçüklüğünden beri vazgeçilmezi olan bu içeceğin aromatik birçok farklı tarifi var. Katkı maddesiz, buzdolabında serin serin muhafaza edilebilecek ev yapımı limonata hazırlamak hem çok zevkli hem çok pratik. İşte nemli ve bunaltıcı yaz günlerinde adeta hayat kurtaran 3 leziz limonata tarifi…
#Arçelik Mucize LezzetlerSıcaklığın verdiği harareti üzerinizden bir türlü atamıyor musunuz? Serinlemek için farklı farklı yolları deneyenlerden misiniz? Bu sıcak havalarda size en iyi gelecek bir yöntem bulduk! İşte her gün birini denemek isteyeceğiniz kadar lezzetli ve yaz meyvelerini doya doya tadacağınız soğuk çay tariflerimizi sizler için bir araya getirdik. Artık seçim sizin...
#Aşk İle YapBu tarifler rengarenk! Yaz geldi, smoothie’ler daha da çok ilgi görmeye başladı. Sağlık deposu meyve veya sebzeleri lezzetli ve eğlenceli bir hale getiren smoothieler, her içişte vücuda canlılık ve zindelik veriyor. Bununla da yetinmiyor, rengarenk görünütüsüyle de herkesi cezbediyor. İşte her yudumu mutluluk verecek 5 smoohie tarifi…
#Aşk İle YapGeniş yaz sofralarının göz bebeği, iftar sofralarının baş tacı olan kompostolar hem sağlıklı hem de pratik. Tamamen mevsim meyvelerinden hazırlanan ev yapımı kompostolar, ramazan ayında sofralara kurulmak ve içinizi serinletmek için hazırlanıyor! İşte nefis mi nefis 3 çeşit komposto tarifi...
#Mucize LezzetlerDeğişen hava, yaşanan yoğun stres ve dengesiz beslenme bağışıklık sistemini güçsüzleştiriyor. Vücudu hastalıklara ve soğuk hava şartlarına karşı daha dayanıklı hale getirmek için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor. Bağışıklık sistemini kış aylarında güçlü tutmanın formülü ise bu içeceklerde gizli! İşte bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 7 içecek tarifi…
#Mucize LezzetlerBiyolojik hackleme (biyohacking), sağlığını iyileştirmek ve yaşlanmayı tersine çevirmek isteyenler için yeni bir umut sunuyor. Avustralya’nın ünlü biyohacker’ı Camilla Thompson, 48 yaşında olmasına rağmen biyolojik yaşını 38’e düşürmeyi başardı. Camilla, sağlık yolculuğu sırasında yaşadığı zorlukları ve dönüşüm sürecindeki basit ve uygun fiyatlı tüm yöntemlerini paylaştı. İşte biyolojik yaşınızı 10 yıl geri çekmenizi sağlayacak yöntemler…
#Sağlıkİstanbul’da son bir buçuk ayda sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi. Yurt genelinde de son 10 günde yapılan sahte içki operasyonlarında 85 şüpheli yakalandı. Sahte içki vakalarının yanı sıra, yasadışı tütün ürünlerinin yaygınlaşması da toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Peki sahte içki ve kaçak tütün hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Özellikle içkinin sahte olduğu nasıl anlaşılıyor? Hangi maddeler kullanılıyor? Bunun gibi pek çok soruyu konunun uzmanına sorduk ve aldığımız cevaplar hayati tehlikenin boyutlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi...
#Sahte AlkolDüşük maliyetli havayolu şirketleri daha ucuza bilet satabilmek için giderleri ucu ucuna ayarlıyor. Örneğin birçok havalimanında köprüye yanaşmıyor, bunun için ekstra ödeme yapmıyorlar. Uçak içinde ‘ikramı’ satıyorlar. Koltuk seçimi, fazla bagaj gibi birçok şeyden ek gelir elde ediyorlar. Bu durum bilet fiyatlarının daha düşük olmasını sağlıyor. Düşük maliyetli (low cost) havayolu demek kalitenin düşük olduğu anlamına gelmiyor.
#PegasusArtık hepimiz biliyoruz: Aşırı şeker tüketmek sağlığımıza çok büyük zararlar veriyor. Özellikle de işlenmiş gıdalarda fazlasıyla bulunan ilave şekerler ağzımıza attığımız andan itibaren vücudumuzdaki tüm kritik sistemleri etkiliyor. Peki hangi organ nasıl zarar görüyor? Ne kadar şeker "aşırı" kabul ediliyor? Bu soruların yanıtları hayatınızı kurtarabilir...
#Sağlık2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanHamilelikte aşerilen şeyler arasında ilk bakışta rastgele gibi görünen ama bir o kadar da tuhaf bir şekilde belirli olan tatlı, tuzlu, baharatlı, soğuk ve sıra dışı tatlar da yer alıyor. Hamile insanların yüzde 90 gibi büyük bir çoğunluğu hamilelik sırasında, en sık da ilk üç aylık dönemde olmak üzere en az bir yiyecek aşermesi yaşarken, bunun nedeni hakkında nispeten az şey biliniyor.
#AşermeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Alkollü içecekler sektöründeki büyük mükelleflere yönelik fiili envanter sayımı sonucu haklarında tespit yapılanlara vergi incelemesi yapılacak." dedi.
#Mehmet ŞimşekBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker Tüketimiİki çocuk babası Paul Cherry doktora gitmeye karar verecek kadar kendini kötü hissettiğinde 40'lı yaşlarının ortasındaydı. Cherry, “Çok yorgundum, sürekli uyuyordum ve kendimi alışılmadık derecede halsiz hissediyordum. Çişimi yaparken de canım acıyordu” diye anlattı. Yaşadığı belirtilerin ardından ise hiç akla gelmeyecek bir hastalık çıktı
#NAFLDBeslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanTuzlu ya da tatlı, besleyici ya da değil; ekmek arası cips, baharatlı meyve, buz, balık burger, turşu ile dondurma ve hatta toprak… Hamileyken beklenmedik yiyeceklere istek duyabilirsiniz. Tüm bu aşermelerin perde arkasını bilim açıklıyor.
#HamileSon zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkOnkoloji alanında uzmanlaşmış Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Nichole Andrews, kanser riski hakkındaki yanlış bilgilerle mücadele etmek için bir uzak durulması gereken besinler listesi hazırladı.
#Kansere Neden Olan BesinlerFransa'da yapılan bir araştırma, düşük kafein tüketiminin hafıza problemleriyle ilişkili hafif bilişsel gerileme riskini artırdığını ortaya koydu. 70 yaş üzerindeki katılımcılarda, günde 200 miligramdan az kafein alanların Alzheimer teşhisi alma olasılığının yaklaşık 2,5 kat daha fazla olduğu belirlendi. Araştırmada, kafeinin ne zaman ve nasıl tüketildiğinin nörolojik işleyiş üzerinde önemli etkileri olduğu vurgulandı.
#AlzheimerPaul Cherry doktora gitmeye karar verecek kadar kendini kötü hissettiğinde 40'lı yaşlarının ortasındaydı. İki çocuk babası Cherry, “Çok yorgundum, sürekli uyuyordum ve kendimi alışılmadık derecede halsiz hissediyordum. Çişimi yaparken de canım acıyordu” diye anlattı. Yaşadığı belirtilerin ardından ise hiç akla gelmeyecek bir hastalık çıktı
#NAFLDYasin suresi Mekke döneminde inmiştir. 83 âyettir. Adını ilk ayette geçen "Ya-Sin" kelimesinden almıştır. Sizler için Yasin Suresi Oku ve Dinle içeriğimizde sureyi anlamak ve ezberlemek isteyenler için Yasin-i Şerif'in konusu, anlamı, önemi, fazileti, faydaları tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik.
#Yasin Suresi