Güncelleme Tarihi:
Kışın Çok Ararsın: Nektarinli Soğuk Çay
Malzemeler:
• 4 kaşık siyah çay
• 4 adet nektarin
• 1/3 su bardağı şeker
• 8 bardak su
• Nane yaprakları
• Buz
Tarif:
1. 4 kaşık siyah çayı 8 bardak suyla Arçelik Çay Makinesi’nde demleyin.
2. Nektarin dilimlerinin bir kısmını ayırın.
3. Dilimlediğiniz nektarin dilimlerini ve şekeri 1 bardak suda 10 dakika boyunca Arçelik Ankastre Ocak’ta kaynatın.
4. Demlenen çayı süzdükten sonra bir sürahiye dökün ardından kaynayan nektarin karışımını demlediğiniz çayın içine dökün ve soğumaya bırakın.
5. Nektarinli çayınızı bardaklara pay ettikten sonra ayırdığınız nektarin dilimleri, nane yaprakları ve bol buz eşliğinde soğuk servis yapın. Çok nefis, afiyet olsun!
2. Onsuz Asla: Çilekli Soğuk Çay
Malzemeler:
• 8 su bardağı su
• 4 poşet siyah çay
• 16 adet çilek
• 1 su bardağı şeker
• Nane yaprakları
• Buz
Tarif:
1. 3 su bardağı suyu Arçelik Eternity Kettle’da kaynatın.
2. Kaynadıktan sonra çay poşetlerini 5 dakika boyunca o suda bekletin.
3. Çay poşetlerini çıkarın ve 2 bardak su ile birlikte bir sürahiye boşalttıktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabı’nda soğutun.
4. Doğradınız çilekleri bir çatal yardımı ile ezdikten sonra kalan 1 bardak suyla birlikte tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 15 dakika boyunca kaynatın.
5. Büyük bir kasenin içine çilekleri iyice süzdürün.
6. Süzdürdüğünüz çileklerin suyuna şeker ekleyin ve şeker çözülene dek karıştırarak tencerede kaynatın, soğumaya bırakın.
7. Soğuyan çilekli suyu demlenen çayınıza ekleyin.
8. Bardaklara pay ettiğiniz çilekleri buz ve nane yaprakları eşliğinde servis edin.
9. Çilekli soğuk çayınızı buz tepsisinde servis ederek serinliğini koruyabilirsiniz, afiyet olsun!
3. Tükenmeden: Şeftalili Soğuk Çay
Malzemeler:
• 10 bardak su
• 6 kaşık siyah çay
• 3 adet şeftali
• 1 çorba kaşığı bal
• Nane yaprakları
Tarif:
1. Arçelik Çay Makinesi’nde suyu kaynatın ve altını kapatın.
2. 6 kaşık siyah çayı yaklaşık 7 dakika boyunca kaynayan suda demleyin ve süzün. Yaklaşık 30 dakika soğumasını bekleyin.
3. Şeftalileri doğrayın ve bal ile birlikte bir kaba ekleyerek karıştırın.
4. Daha sonra şeftali ve ballı karışımı sürahiye ekleyin üzerine de soğuyan çayı ekleyin.
5. Karıştırdıktan sonra buzdolabında soğutun.
6. Şeftalili soğuk çayınızı bardaklara pay ettikten sonra şeftali dilimleri, nane yaprakları ve buz eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik