Güncelleme Tarihi:
Frambuazlı Limonata
Malzemeler:
• 1 kg kalın kabuklu limon
• 500 gram frambuaz
• 5 su bardağı toz şeker
• 5-6 l su
Tarif:
1- Limonları iyice yıkayın. Kabukları bıçakla soyup Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’dan geçirin.
2- Limon kabuklarını 2 su bardağı toz şekerle iyice yoğurun.
3- Tüm limonları sıkın ve limon kabuklarına ekleyin.
4- Frambuazları Arçelik B-Fit Power Blender Rose Gold da iyice püre yapın ve limonataya ekleyin.
5- En az 5 litre içme suyu ekleyin.
6- Tadına bakın; şekeri ve suyu damak tadınıza göre arttırın.
7- Vaktiniz varsa servisten önce limonatanız kabuklarla birlikte Arçelik No Frost Buzdolabı’nda birkaç saat bekletin ki limon kabuklarının aroması iyice çıksın.
8- Limonatanızı tel süzgeçten geçirin ve naneyle süsleyip servis edin.
9- Afiyet olsun.
Lime Limonata
Malzemeler:
• 6 adet lime/misket limonu
• 125 gr. pudra şekeri
• 750 ml su
• Buz
• Fesleğen
Tarif:
1- Limeleri yıkayıp ortadan kesin ve suyunu sıkın.
2- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tencerede su kaynatın. Suya lime kabuklarını ve pudra şekerini ekleyin. (Şekeri damak zevkinize göre azaltıp arttırabilirsiniz). 3- 15 dakika bekletin, bu şekilde lime kabuğunun acılığından bir miktar suya geçmesini sağlıyoruz.
4- Bir sürahiye lime suyunu ve tenceredeki suyu dökün ve birkaç küp buz atın.
5- Soğutunca limon dilimleri ve fesleğen ile süsleyip buzla servis edin.
6- Afiyet olsun.
Klasik Lezzetten Şaşmayanlara: Limonata
Malzemeler:
• 10 adet limon
• 2 su bardağı soğuk su
• 1 -1,5 su bardağı toz şeker
• Buz
• Nane yaprağı (İsteğe göre)
Tarif:
1- İlk olarak bol suyla yıkadığınız limonların kabuklarını Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ da rendeleyin.
2- 6 adet limonun kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın ve kabukları rendelediğiniz kaba ilave edin.
3- Bu karışımın üzerine, toz şekeri de ilave ederek elinizle limonları iyice suları çıkana kadar ovun, bu sayede limonun tadı iyice ortaya çıkacaktır.
4- Arta kalan 2 limonun suyunu sıkın ve bu karışıma ekleyin.
5- Hazırladığını bu karışımı parçalardan ve istenmeyen kabuklardan arındırmak için tel süzgeçten geçirin.
6- Son olarak 2 su bardağı soğuk suyu karışıma ekleyin. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az yarım saat dinlendirip servise hazır hale getirin.
7- İsteğinize göre, nane yaprağı ve buz ilave ederek servis edebilirsiniz.
8- Afiyet olsun.