Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi, baş, boyun, sırt, bel ve diz ağrıları, migren, damar tıkanıklığı, kronik ağrılar, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, bel ve boyun fıtığı, kronik yorgunluk ve halsizlik, varis, uyku bozuklukları, göz hastalıkları, hormonal bozukluklar, sinüzit, cilt hastalıkları, hipertansiyon gibi rahatsızlıklar için tercih edilen İbn-i Sina “Geleneksel Tıp” yöntemini keşfetmeye hazırlanın…
#İbn-İ SinaBursa'da 'İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi'nin açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm dünyada, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, son derece talep görür hale geldi. Çünkü bu metot, insanı ruh ve beden bütünlüğü çerçevesinde değerlendiriyor. Koruyucu hekimliği esas alıyor. Ancak, GETAT uygulamalarının bilimsel ve akademik zeminde yürütülmesi son derece önemli. Ülkemizin bu anlamda potansiyeli ve mirası var. Türkiye'nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için cazibe merkezi olacağına eminim" dedi.
#BURSAMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideSAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, Dünya Sağlık Örgütü’nün organizasyonunda, Nisan'da yapılacak “geleneksel ve tamamlayıcı tıp” konulu konferansa 105 yabancı bilim adamının katılacağını söyledi. Demircan, Anadolu’nun binlerce yıldan beri kullandığı geleneksel tıbbın tamamen bilimin ışığı altında yaşatılması ve geliştirilmesini istediklerini dile getirdi. Demircan, “Çalışmamız üç aşamalı olacak. Önce elimizde ne var ona bakacağız, uygulanabilir mi bakacağız ve kurallarını koyacağız” dedi.
#Ahmet DemircanİSTANBUL Aydın Üniversitesi’nde geçen cumartesi gün boyu gerçekleştirilen ‘Yeşil Hazine: Kenevir’ konulu toplantıda, sanayi kenevirinin tarım ekonomisine yeniden kazanılması konusunda birbirinden değerli konuşmacılar çarpıcı görüşler ortaya sundular. Herkesin aklına şu takıldı “Bu bitkiyi Amerika bizde niye yasaklıyor?”
#Yazarlar"Her iyi aşçının çocukluk anılarında büyük bir mutfak, sıcak bir ateş, kaynayan bir tencere ve bir anne vardır" diyor Amerikalı bir yazar. Ben de diyorum ki, her iyi aşçının içinde bir mevsim bilgesi vardır. O bilgenin tüm duyuları mevsimlik değişikliklere açıktır. Koklar, bakar, eller, tadar, dinler ve mevsimin ihtiyaçlarını hisseder. Karşısına çıkan -ya da arayıp bulduğu- malzemeler arasından en doğru olanları bulup en doğru pişirme yöntemiyle pişirir, sunar.