İbn-i Sina geleneksel tıbbı

Güncelleme Tarihi:

İbn-i Sina geleneksel tıbbı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 12:04

Ethica İncirli hastanesi ve Ataşehir Estethica Hastanesi, İbn-i Sina’nın “Geleneksel Tıp” anlayışını kontrol ve uygulamalarla günümüz hayatına taşıyor ve yepyeni bir sayfa açıyor.

Haberin Devamı

980 yılında doğan İranlı hekim ve bilim adamı İbn-i Sina, yaklaşık 1000 yıl önce ilk apandisit ameliyatını gerçekleştiren, sadece nabızdan 300 hastalık teşhisi yapan, çok ünlü bir hekim ve bilim adamıdır. 16. ve 19. yüzyıllar arasında katarakt, şizofreni, diyabet gibi zor hastalıklara kendi yöntemleriyle çare bulmuş, adını tıp tarihine yazdırmış bir uzmandır.

Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi, baş, boyun, sırt, bel ve diz ağrıları, migren, damar tıkanıklığı, kronik ağrılar, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, bel ve boyun fıtığı, kronik yorgunluk ve halsizlik, varis, uyku bozuklukları, göz hastalıkları, hormonal bozukluklar, sinüzit, cilt hastalıkları, hipertansiyon gibi rahatsızlıklar için tercih edilen İbn-i Sina “Geleneksel Tıp” yöntemini keşfetmeye hazırlanın…

Haberin Devamı

MİZACINIZA GÖRE UYGUN TEDAVİYİ KEŞFEDİN

“İbn-i Sina Geleneksel Tıbbı”na göre insanlar, dört ana mizaç grubuna ayrılıyor. Demeviler (hava), Safraviler (ateş) , Balgamiler (su) ve Sodaviler (toprak). Bütün insanlar bu dört mizaçtan bir tanesine (sade mizaç) ya da birkaç tanesine (mix mizaç=mürekkep mizaç) sahip. Bu mizaçlar fiziksel ve ruhsal bazı özellikleri meydana getiriyor. Kendi mizaçlarından başka mizaçlara kayarlarsa ve dengesizlik meydana gelirse o zaman hastalıklar ortaya çıkıyor. Nasıl mı? Bütün organların ve hastalıkların da mizacı olduğu için.

Hekim hastanın mizacını, yapacağı muayene (göz, el ve nabız, dil) ile belirledikten sonra hastalığı teşhis edip tedaviye başlıyor. Unutulmaması gereken bir gerçek var. O da sağlıklı olmak fiziksel ve ruhsal olarak dengede olmayla mümkün.

Geleneksel tıptan tedaviler; bitkisel devalar, hacamat tedavisi, kupa tedavisi, sülük tedavisi

Tüm hastalıklar mizacın ve dengenin bozulması sonucu meydana geliyor. İşte bu yüzden bu dengeyi korumak adına bazı işlemler yapılıyor. İbn-i Sina geleneksel tıbbında bitkisel devaların sunulduğu beslenme, kupa tedavisi, hacamat ve sülük tedavisi uygulanıyor. Acaba siz hangi gruba giriyorsunuz ve sizi bekleyen riskler ne? Ona göre nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmelisiniz? Merak ediyorsanız; rotanızı Ataşehir estethica hastanesi ve ethica İncirli Hastanesi’ne çevirmekte fayda var. Kim bilir belki geç olmadan, çok daha kolay bir şekilde derman bulursunuz.

Haberin Devamı

İBN-İ SİNA TIBBINA GÖRE MİZAÇLARIN ÖZELLİKLERİ

Sıcak mizaçlar

Demeviler: Geniş omuzlu, iri bir yapıya sahiptirler. Derileri buğday tenli, esmer veya pembedir. Göz renkleri siyah ya da koyu kahve renktedir. Kalp damar hastalıkları ve tansiyon problemleri, cilt hastalıkları (egzama, sivilce), agresiflik problemine yatkındırlar. Şairlik yetenekleri vardır, çok cesaretli ve cömerttirler. Yüksek hafıza ve zekaları vardır, yönetici vasıfları çok güçlüdür, daima yenilik ve çeşitlilik peşinde olurlar, risk almaktan korkmazlar, hayır işlerinde her zaman öncülük yaparlar.

Safraviler: İnce kemik yapısına sahip, minyon tiplerdir. Deri renkleri buğdaydır (sarımtırak) Göz renkleri kahverengi ve ela olabilir. Karaciğer, safra kesesi hastalıkları, mania, akne, baş ve boyun ağrısı, mide bulantısına yatkındırlar. Çabuk öfkelenip çabuk sakinleşirler, hiperaktif, hareketlidirler, az uykuya ihtiyaç duyarlar. Pratik zekaları çok yüksektir. Acelecidirler. Çabuk sıkılırlar ve sürekli değişiklik ararlar. Manevi yeteneklere sahiptirler.

Haberin Devamı

Soğuk mizaçlar

Balgamiler: İri bir yapıya sahiptirler. Kilo almaya çok yatkındırlar. Deri renkleri beyazdır. Gözleri mavi ya da yeşildir. Saçları sarı ya da kumraldır. Soğuk havadan çok rahatsız olurlar. Kabızlık, reflü gibi sindirim sistemi hastalıkları, astım, bronşit, eklem ağrılarına yatkındırlar. Sakin ve soğukkanlı insanlardır. Düzeni tertibi çok severler. Kurallara her zaman uyarlar. Yavaş ve tane tane konuşurlar. Sosyal bilimlerde ve muhasebede yetenekleri vardır. Bazen korkak ve çekingendirler.

Sodaviler: İnce bir yapıya sahiptirler. Deri renkleri genelde esmerdir. Göz renkleri kahverengi tonlarıdır. Saçları kalın kuru ve kıvırcıktır. Sıcak havayı çok severler. Kabızlık, kanser, depresyon, ruh ve sinir hastalıklarına yatkındırlar. Sabit fikirli ve sert insanlardır, sakin, içine kapanık ve izoledirler. Hassas ve genelde endişelidirler. Dikkatleri çok fazladır. İnatçıdır ve takıntıları vardır. Dedektiflik gibi mesleklerde yetenekleri fazladır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!