Ibm haberleri sayfasında Ibm hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2510 Ibm haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri)
Merkezi Armonk, New York, ABD'de olan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir. 410.000'i aşkın çalışanı ile 170'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Faaliyet gösterdiği alanlar arasında bilgisayar ve donanım üretimi, yazılım, servis hizmetleri, sunucu servisleri ve AR-GE bulunmaktadır. Dünyada her yıl en fazla yeni patent alan şirket durumundadır.
Kart delici makinelerin bulucusu Herman Hollerith'in patentlerini işlemek ve geliştirmek üzere Thomas J. Watson tarafından 1911 yılında kuruldu. Kısa zamanda iş hacmini büyüterek kendi alanında ABD ve dünyanın en önde gelen şirketlerinden biri durumuna geldi.
Deniz Baran Karagöz, Darüşşafaka Lisesi 10. sınıf öğrencisi. En büyük tutkusu yapay zeka üzerine çalışmak. Öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya katılıyor. Son olarak Münih’teki Uluslararası Makeathon Yarışması’na katılan tek liseli oldu ve tüm dikkatleri üzerine çekti...
#Darüşşafaka LisesiIBM; önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleşecek, bilim ve teknolojideki yeniliklerin etken olduğu beş önemli değişikliğe ilişkin tahminlerini açıkladı. Bu yılın tahminleri ilk defa sanal ortamda yapılan BM Genel Kurulu ile aynı zamana denk gelen, sürdürülebilir bir gelecek sağlamayı hedefleyen, beş temel araştırma alanına odaklanıyor.
#İbmIBM, yeni nesil işlemcisi IBM POWER10’i tanıttı. Kurumsal bilgi işlem ortamlarının ihtiyaçlarını karşılamak için bir platform sunulması amacıyla tasarlanan IBM POWER10, IBM POWER9 işlemcisine kıyasla; 7 nm’lik formda, 3 kata kadar daha fazla işlemci enerji verimliliği, iş yükü kapasitesi ve konteyner yoğunluğuyla kurumsal hibrit bulut bilişim alanında ileriye doğru atılan önemli bir adımı temsil edecek.
#İbmIBM Güvenlik İş Birimi, veri ihlallerinin kuruluşlar üzerindeki maliyetini inceleyen yıllık araştırmasını yayınladı. Araştırmaya göre Türkiye’deki her veri ihlalinin ortalama maliyeti, bir yılda yüzde 10,3 oranında artış gösterdi ve 12,3 milyon TL’ye ulaştı.
#TeknolojiIBM İş Değerleri Enstitüsü'nün 21 ülkede 22 sektörden 1.500 yöneticiyle gerçekleştirdiği yeni çalışmasına göre, yöneticilerin %91’i kuruluşlarının edge bilişim uygulayacağını belirtiyor. IBM Türkiye Strateji Lideri Nicholas Anderson, pandemi döneminde edge teknolojisinin farklı sektör ve iş alanlarında dönüşüme destek olacak yüksek potansiyele sahip olduğunu vurguluyor.
#Edge BilişimIBM tarafından yapılan araştırmaya göre, gelecek 5 yıl içinde akademide ve iş hayatında öne çıkmak için teknoloji yerine psikoloji odaklı özellikler gerekli olacak. Duayen Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ise, çocukların gelecekte ihtiyaç duyacağı bu özellikleri kazanması için ailelere büyük iş düştüğünü dile getirerek, “İlerde robotların bile psikolojiden anlaması gerekecek” dedi.
#Prof. Dr. Acar BaltaşPrinceton Üniversitesi’nde CERN ve NASA için projeler geliştiren İnci Karaaslan şimdi ABD’nin en büyük parçacık fiziği laboratuvarın olan Fermilab’de çalışmaya hazırlanıyor. Ama 22 yaşındaki İnci’nin asıl büyük hedefi yapacağı bilimsel keşifler sayesinde bir gün fizik Nobel’ini kazanmak. Bu konuda, Einstein başta olmak üzere bir çok Nobel ödüllü fizikçinin yolunun geçtiği üniversiteden mezun olmanın kendisine güç verdiğini söylüyor.
#İnci Karaaslan30 küsur yıl önce, bir köşe yazarı olarak kalemi kağıda dokundurduğum ilk günleri hatırlıyorum. O zamanlar daktilo sesleriyle dolan haber odaları, şimdi yerini sessizce tıklayan klavyelere bıraktı. Teknoloji, bize sürekli evrim geçiren bir dünya sunuyor. Dijital devrim, hayatımızın her alanına nüfuz ediyor ve bizi geçmişin hayal bile edemediği bir geleceğe doğru sürüklüyor.
#1Alara Urunga, bakteriler üzerine çalışmaları ve müziğe olan yeteneğiyle Oxford’a kabul edildi. 4 yıl biyokimya eğitimi alacak olan Alara, 64 bin sterlinlik Reach Oxford Scholarship bursuna da hak kazandı. Lisedeyken kuantum bilgisayarları ve kodlama üzerine çalışmalar yapan 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz ise Harvard Üniversitesi’ne kabul edildi. Sıla Nur, yıllık 91 bin 500 dolar eğitim desteği alacak.
#Alara UrungaApple'ın ilk yatırımcısı Mike Markkula, geçtiğimiz gün bir düğün etkinliğinde görüntülendi. Markkula, 1977'de şirkete 250 bin dolar vererek Apple'ın ilk yatırımcısı olmuş ve şirketin bugünlere gelmesini sağlayan kilit isim konumuna gelmişti. O dönem Apple'ın hisselerinin 3'te birini elinde tutan Markkula, hisselerini satmasaydı günümüzde ilk dolar trilyoneri olma fırsatını yakalayabilirdi.
#Steve WozniakMilyarderlerin bir kısmı servetlerini kurdukları şirket sayesinde elde ederken bir kısmı da aileden kalan miras sayesinde zengin oluyorlar. Ancak küçük bir milyarder topluluğu var ki bu iki gruba da girmiyorlar. Bazı kişiler, bir şirketin sadece çalışanı olarak servet edinebiliyor. Üstelik bu kişilerin şirkette bir ortaklığı da bulunmuyor. Bunların başında Microsoft'ta 1980'de işe giren ve şirketin 2000-2014 yılları arasında CEO'su olan Steve Balmer ve Apple CEO'su Tim Cook geliyor.
#Steve BalmerEkmekten deterjana bebek bezinden oyuncağa, marketlerden aldığımız neredeyse tüm paketli ürünlerin üzerinde barkodlar var. Üstelik dünyanın neresine gidersek gidelim, barkodlar aynı şekilde çalışıyor, aynı şeyi anlatıyor. Peki bu siyah beyaz çizgilerin nereden çıktığını biliyor muydunuz? İşte barkodların sizi şaşırtacak ilginç tarihi...
#Barkod2023’te bilim ve teknoloji alanında birçok gelişmeye tanık olduk. Yapay zekâyı her zamankinden çok konuştuk. Kimi gelişmeler distopik bilimkurgu filmlerini aratmadı. Belki bu yıl da uzaya turistik gezi yapacağız ama doğaya verdiğimiz hasarın önüne bir türlü geçemiyoruz. Bilim insanlarından geçen yılı değerlendirmelerini ve 2024’e dair öngörülerini bizimle paylaşmalarını istedik.
#Hazan Aköz IşıkPandemiden sonraki en hızlı toparlanma bu yıl oldu. Hem yolcu sayıları arttı, hem de uçak sayıları. Elbette uçulan nokta sayısı, havalimanlarındaki uçak indi-kalktı grafikleri hızla yükseldi. Uçak fabrikalarının imalat hızları arttıkça sistem doruğa ulaşacak. Ancak uçak imalatlarının artması için yan saniyelerinde hıza ayak uydurması bekleniyor. Uçak bilet fiyatlarının yüksekliğine rağmen hemen her havayolu kapasitesinde ya da üstün de bir doluluk yakalıyor. Dünyada ortalama uçak dolulukları yüzde 70-80 hatta zaman zaman üstünde gerçekleşiyor. Dünyanın en çok noktasına uçan havayolları arasında liste başı olan THY taşıdığı 85 milyon yolcu ile bir rekora imza attı.
#THYİsrail ordusunun yerle bir ettiği Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki görüntüler adeta kıyamet sonrası filmlerini andırıyor. Birkaç ay öncesine kadar Filistinli ailelerin akın ettiği Gazze sahilinde şu anda İsrail tankları konuşlu.
#İsrailÜniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığında tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek altıncı maddesine dayanılarak 31.12.2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" uyarınca 5 (beş) adet sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.
#Türk-Alman ÜniversitesiBeden pozitifliği hareketi, son 10 yılda büyük beden mankenlerin ve markaların büyük beden ürünlerinin de etkisiyle ses getirdi ancak hâlâ görünüşü sebebiyle engellerle karşılaşan çok fazla insan var. Uzmanlara göre fazla kilo, iş hayatında kariyer basamaklarını tırmanmanın önünde önemli bir engel oluşturuyor. İşverenler ve işe alım uzmanları yüksek sesle dile getirememekle birlikte fazla kilolu insanlar yerine fit kişilerle çalışmayı ve onlara terfi vermeyi tercih ediyor. Bunun ardında ilginç bir sebep yatıyor. İşte ayrıntılar...
#Fazla Kilonun Kariyere EtkisiTÜRK tekstilini uzun yıllardır Amerika’da başarıyla temsil eden İzmirli işkadını Yıldız Şişmanoğulları’nı ziyaret etmek üzere New York’a gittiğimde, ofisinin olduğu binaya girince büyülendim. Manhattan’ın en özel yerinde konumlanmasının yanısıra, tamamen tekstil üzerine bir showroom olarak tasarlanan binanın sahibinin Türk olduğunu öğrenince daha da ilgimi çekti. Tarkan Bastıyalı 5. Cadde’de bulunan ‘Tekstil Showroum’u konseptli binasıyla, çoğunluğu Denizli’den olan Türk tekstil firmalarına destek vermekle kalmıyor, ayrıca birçok alandaki inovatif buluşlarıyla geleceği insanlığa faydalı olacak biçimde şekillendirmek üzerine çalışıyor. Alanında birçok ödül almış olan Tarkan Bastıyalı ve ailesini yakından tanıyalım.
#1Diğer virüs yazılımcılarının idolü, antivirüs araştırmacılarının ise bir numaralı düşmanıydı. Kodladığı virüsler sadece bilgisayarlara büyük zarar vermekle kalmadı, yeni nesil için de çok tehlikeli bir yolun taşlarını döşedi. Peki kimdi o? Neden bunu yapıyordu?
#Dark Avenger18 yaşındaki Efe Zaladin, Stanford Üniversitesi’ne tam burslu kabul edildi. Eğitim hayatı boyunca yaklaşık 10 milyon liralık burstan faydalanacak olan Efe, bu başarıya sınıfın en arka sırasında oturarak ulaştı. Onu farklı kılan ve Stanford’a götüren ise arka sırada dersi kaynatmak yerine okuduğu kitaplar ve yaptığı ders dışı çalışmalar oldu.
#Efe Zaladin