Hodan, ispıt, kaldırık adıyla bilinir. Salatası, kavurması, yumurtalısı yapılır. Boğaz, mide, bağırsak, mesane ve deri hastalıklarına kadar faydalı bir bitkidir. Sapı, yaprakları, morumsu pembemsi çiçekleri yenir. Hodan bitkisi halk arasında çok fazla duyulmamış olsa da tadına bakanların bir daha vazgeçemeyeceği bir yemek türü diyebiliriz. Hem de yüksek oranda kalsiyum, potasyum ve mineral tuz içeren hodan bitkisiyle yapabileceğiniz en kolay yemeğin tarifini paylaşıyorum. Şimdiden, deneyenlerin ellerine sağlık diyor ve tarife geçiyorum.
#Hodan BitkisiTürkiye’nin tüm bölgelerinden gelen yerel yemek restoranları, Anadolu’nun az bilinen yemeklerini 12-15 Haziran tarihleri arasında İstanbul Caddebostan’da düzenlenecek olan "Sofradaki Anadolu" şenliğinde İstanbullular’a tanıtacak. Şenliğin Anadolu Sofrası bölümünde yemekler tadılırken Anadolu Kileri bölümünde de yemek malzemeleri satılacak ve bunları seçmenin incelikleri öğretilecek. Anadolu Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, her bölgeden en iyi restoranları seçtiklerini söylüyor.