Anne adaylarının gebelik sürecinde her detay ile yakından ilgilenmesi gerekmektedir. Özellikle de hamilelik sürecinde meydana gelen değişimler çok merak ediliyor. Hamilelikte karın guruldama sesi gelmesi ve olması neden olur tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Karın şişliği sorunu zaman zaman günlük hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Karın şişliğinin kendi içerisinde pek çok nedeni bulunur. Bu nedenler kişinin yaşadığı hayata ya da kilosuna, yaşına, beslenme şekline göre farklılık gösterir. Bazen de yemek yedikten sonra karış şişkinliği oluşur ve hazımsızlık, kabızlık gibi sonuçlar doğurabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki karın şişkinliği nasıl geçer? Evde karın şişkinliğine ne iyi gelir? Kabızlık ve karın şişkinliği nasıl geçer? Karın şişkinliği ve ağrısına ne iyi gelir? İşte karın şişkinliğinin nedenleri ve karın şişkinliğine iyi gelen öneriler...
#Karın ŞişliğiMide gazını etkileyen ve tetikleyen durumların başında sağlıksız beslenme gelir. Özellikle hızlı yeme alışkanlığı hem mide gazını etkiler hem de kişinin hava yutmasına neden olur. Ayrıca çok fazla yapay maddelerden üretilen besinlerin tüketilmesi ve stres gibi faktörler de mide problemlerine yol açabilir. Ancak mide gazına iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler ile doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki mide gazı nasıl geçer? Yetişkinlerde mide gazına ne iyi gelir? Mide gazı ve mide bulantısı nasıl geçer? Mide gazı ve mide şişkinliğine ne iyi gelir? İşte mide gazı nedenleri ve evde mide gazına iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler
#Mide GazıAçlık vücudumuzun besinlere ihtiyaç duyduğunu belirten doğal bir sinyaldir ve yemek yedikten sonra bu sinyal ortadan kalkar. Ancak hormonal dengesizlik, tiroid bozukluğu, diyabet vb. tıbbi nedenler sürekli açlık hissetmenize neden olabileceği gibi günlük hayatta uygulanan özel diyetler, uyku düzensizliği, aşırı stres gibi beslenme şekli ve yaşam tarzıyla ilgili olan faktörlerde sürekli aç hissetmenize sebep olabilir.
#BeslenmeBirçoğumuz hayatının bir döneminde mutlaka diyet yapmıştır. Çabucak, hızla kilo vermek için kulaktan duyduğumuz programları denemiş, belki kilo vermiş ama sonrasında daha fazlasını almıştır. Çoğu zaman hızlı kilo verme isteğiyle yanlış diyetleri uygulayabilirsiniz ya da diyete sadık olmanıza rağmen yeterince hızlı kilo vermediğinizi hissedebilirsiniz.
#DiyetŞiddetli karın ağrılarıyla günlük hayatı felç eden gaz sıkışması sıradan bir sağlık sorunu gibi dursa da yaşattıklarıyla oldukça ağırdır. Kişinin elini kolunu bağlayan ağrıların geçmesi ise sanıldığı kadar kolay değildir. Dr. İsmail Çelik, gaz sıkışması hakkında önemli bilgiler veriyor.
#GazBirçok kişi yemeği maalesef hızlı ve dikkatsiz bir şekilde tüketiyor. Bu da kilo alımına ve çeşitli sağlık problemlerine sebep oluyor.Evet hızlı yemek yemek kilo alımına sebep olabilir. Çalışmalar hızlı yemek yiyen bireylerin kilo almaya daha meyilli olduğunu ve zamanla kilo aldıklarını gösteriyor.
#ÇiğnemekKan şekeri ayarının bozulması, oruç tutan şeker hastaları için pek çok rahatsızlığa yol açabiliyor. Bu nedenle diyabet hastalarının Ramazan ayında beslenme düzeni ve fiziksel aktiviteler konusunda bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, diyabet hastalarına önemli önerilerde bulundu.
#Genel SağlıkEndokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kamil Başköy, ramazanda oruç tutmak isteyen diyabet hastalarını uyardı. Başköy, "Açlık kan şekeri 150 ile 300 mg/dl arasında olan, 3 aylık şeker ortalamaları yüzde 8 ile 10 arasındaki hastalar, göz, böbrek ve sinir sisteminde ciddi bozukluklar yaşayanlar yüksek risk grubundadır. Bu hastalara oruç tutmalarını önermiyoruz" dedi.
#SahurYılbaşı gecesi alınan kalorinin, ihtiyacın 2-3 katı üzerine çıktığını, hatta 7 bin kaloriyi bulduğunu biliyor muydunuz? “Eğlence yerini hazımsızlık, mide yanması, şişkinlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlere bırakır. Oysa sağlıklı ve lezzetli yeni yıl tabakları hazırlamak zor değil” diyen Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, sağlıklı yılbaşı tabağının 6 altın kuralını anlattı.
#Yeni Yıl SofrasıGenellikle yemek yerken ya da sonrasında karnın üst bölgesinde gelişen şişkinlik, bulantı, karın ağrısı ile erken doyma hissi… Sık sık geğirmek ve bağırsak gazında artışa eşlik edebilen kabızlık… Yol açtığı bu tür sorunlarla yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, hatta sosyal hayattan bile koparabilen “hazımsızlık” günümüzde oldukça sık görülen bir problem. Öyle ki her 4 kişiden 1’i hazımsızlıktan dert yanıyor.
#Yağlı YemeklerGenellikle yemek yerken ya da sonrasında karnın üst bölgesinde gelişen şişkinlik, bulantı, karın ağrısı ile erken doyma hissi… Sık sık geğirmek ve bağırsak gazında artışa eşlik edebilen kabızlık… Yol açtığı bu tür sorunlarla yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, hatta sosyal hayattan bile koparabilen “hazımsızlık” günümüzde oldukça sık görülen bir problem.Hazımsızlığın önemli hastalıkların habercisi de olabildiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özdal Ersoy hazımsızlığa yol açan alışkanlıkları anlattı.
#Hazımsızlığa Neler İyi Gelir