İslam dininin son peygamberi olan Hz. Muhammed’e (S.A.V) ait olan Hırka-i Şerif Müslümanlar için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Ramazan ayının da başlamasının ardından Hırka-i Şerif ziyaret saatleri merak edilmeye başlandı. Hırka-i Şerif, Peygamber Muhammed'e ait olduğuna inanılan ve Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan hırkadır. Peygamber’in miraca çıkarken üzerinde bulunduğu ve vasiyeti üzerine Ali ve Ömer tarafından Veysel Karani'ye verildiği rivayet edilir. Peki, Hırka-i Şerif ziyarete açıldı mı? Hırka-i Şerif camii nerede, nasıl gidilir?
#Hırka-İ Şerifİstanbul'da hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacak sorusunun yanıtı İstanbul'da yaşayan vatandaşların ramazan ayında en çok sorduğu sorular arasında yer aldı. İstanbul'da Ramazan ayı boyunca hatimle teravih namazı kılınacak camiler belli oldu. Şehir genelinde 111 tane camide hatimle teravih namazı kılınmaya başlanacak.
#İstanbul CamiiHırka-i Şerif Camii ziyaret saatleri merak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında iki yıl kapalı olan Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan ve Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif ziyaretleri bugün başladı. Peki, Hırka-i Şerif Camii nerede?
#Hırka-İ ŞerifKen'an Rifâî Büyükaksoy, 1867 yılında dünyaya geldi. Kenan Rifai, yirminci yüzyılın ilk yarısında yaşayan islâm âlimleri arasında önemli yeri olan bir mutasavvıftır. İslâmiyet'in ilk tarikatlarından biri olan Rıfâiyye'nin İstanbul kanadını kurmuş, tarikatın görüşlerini 20. yüzyılın modern hayat şartlarına göre yorumlamış, 1908 ile 1925 arasında tarikatın yapmıştır. Osmanlı döneminde olduğu gibi cumhuriyet döneminde de, Türkiye'de pek çok entelektüel, yazar, edebiyatçı, sanatçıyı etkileyen Kenan Rifâî, 1925'te tekke ve zaviyelerin yasaklanmasını "Hakk'ın tasarrufu" olarak yorumlamıştır. Peki, Kenan Rifai kimdir? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Kenan RifaiHırka-İ Şerif, pandemi nedeniyle bu Ramazan ayında da ziyarete kapalı olacak. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan ve Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif, bu Ramazan ayında da ziyarete açılmayacak. Geçen yıl pandemi nedeniyle kapalı kalan kutsal emanetin, vaka sayısındaki artış nedeniyle bu yıl da ziyarete kapalı kalmasına karar verildi. Hırka-i Şerif'in sergilendiği bölüm, geçen yıldan bu yana asma kilitler ile kilitli duruyor.
#Hırka-İ Şerifİstanbul’da sabah erken saatlerde düzenlenen operasyonda DHPK-C üyesi 1’i kadın 2 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin geçtiğimiz pazartesi günü Hırka-i Şerif Camii’nde kıyafet değiştirdikten sonra saldırı için gittikleri öne sürülen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yakın bir mesafede yakalanan 2 kadınla bağlantılı olduğu belirtildi.
Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan'ın ilk cuması ziyarete açıldı.Veysel Karani'nin 58. ve 59. kuşak torunları tarafından muhafaza edilen Hırka-i Şerif'in Fatih'teki Hırka- i Şerif Camii'nde ziyarete açılması nedeniyle düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Veysel Karani'nin 58. kuşak torunu Gülay Köprülü ile 59. kuşak torunu Barış Samir katıldı. Pınar ÇITAK KOYGUN - Özgür ARSLAN -DHA
#HtvhaberÜçüncü Dünya Savaşı çıksa ya da doğal bir afetten mustarip olsak hangi milli hazinelerimizi, sanat eserlerimizi kurtaracağız? Soru aslında basit ama cevabı bir o kadar zor. Hangisini söyleseniz, diğerinin hatırı kalacak cevaplar için, sanat tarihçilerinin kapısını çaldık. İşte, Türkiye’nin yangında ilk kurtarılacak hazineleri
ALİF Art Antikacılık A.Ş. tarafından 14 Mart Pazar günü Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenecek Bahar Müzayedesi’nde birbirinden önemli koleksiyonlar yeni sahiplerini bulacak. Mehmet Ulusoy’un yönettiği ve 1975 yılında Paris’te Özgürlük Tiyatrosu’nda oynanan “Kafkas Tebeşir Dairesi” isimli tiyatro oyununda Kuzgun Acar tarafından yapılan 22 adet mask 490 bin TL’den açık artırmayla satılacak.