Biryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiDünyada birçok pirinç çeşidi bulunuyor, bunlardan biri de basmati. Özellikle Orta Doğu'da fazlaca tercih edilen basmati, yasemin pirincine benzetilmektedir ancak kokusu daha hafiftir. Peki, basmati pilavı nasıl yapılır? İşte adım adım basmati pilavı tarifi...
#Basmati Pirincinin ÖzelliğiGelinim Mutfakta'nın 20 Kasım tarihli lezzeti bir Hint yemeği olan 'Kashmiri Pulao' oldu. Yarışmasının takipçileri Kashmiri Pulao tarifini internet üzerinden araştırıyor. Baharatların oldukça fazla olduğu Kashmiri Pulao siz de evde deneyebilirsiniz. İşte, Hint pilavı Kashmiri pilav tarifi...
#Kashmiri Pulao Nasıl Yapılır?Aynı zamanda biriyani, biriani, birani veya briyani olarak da bilinen biryani, Hint mutfağında yer alan karışık bir pirinç yemeğidir. Daha sonra yarı pişmiş pirinç ile ayrı ayrı birleştirilerek köri karıştırılarak karşılaştırılabilir. Peki, biryani nasıl yapılır, biryani yaparken gerekli malzemeler neler? İşte, biryani tarifi
#BiryaniHindistanı düşününce aklıma ik gelen tanım bu; bambaşka bir dünya. Kirli, kalabalık, kaotik, deli dolu, rengarenk, bol kokulu, acayip bir yer! Sarayların yanında tenekeden yapılmış evler, baştan aşağı mücevherlerle kaplı kadınların yanında bir deri bir kemik kalmış dilenciler… Tam bir uçurumlar ülkesi. Her gördüğünüz sizi şaşırtıyor, etkiliyor ve de “nereye düştüm ben!” dedirtiyor.
#HindistanÇinli göçmenlerin sayesinde Batı’da uzun yıllar önce keşfedilen Çin mutfağının Ankara’daki müdavimlerinin sayısı son yıllarda büyük bir hızla arttı. Dünyanın en renkli ve sofistike mutfaklarından biri olan 5 bin yıllık Çin mutfağından örnekler sunan restoranların yanı sıra Çin yemeği malzemeleri satan dükkanlara da her geçen gün yenileri ekleniyor.