Hepatit B hastalığı, hepatit B virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalıktır.Hepatit B; hafif bir hastalıktan ömür boyu süren, siroz ve karaciğer kanserine yol açabilen farklı sonuçları olabilen bir karaciğer hastalığıdır. Hepatit B Hepatit B Virüsü (HBV) ile meydana gelir. Hepatit B akut veya kronik olabilir. Peki Hepatit B virüsünün belirtileri nelerdir?
#Hepatit Bİnsanlar için Hepatit B çok önemli bir hastalıktır. Bu nedenle erken teşhis sağlık açısından oldukça önem taşımaktadır. Hepatit B kan panellerini oluşturan testlerden birisi de HBSAG testidir. Peki HBSAG nedir? HBSAG değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere bu test hakkında detayları inceledik.
#HBSAG NedirGizemli hepatit, son günlerde salgın iddiasıyla gündemde yer almaya başladı. İlk olarak İngiltere'deki çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları şimdiye kadar 7 ülkede görüldü. ABD ve İngiltere çocuklar arasında durumu ağır olanların olduğunu ve bunların karaciğer nakline ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Uzmanlar karaciğer nakline kadar gider hepatit vakalarının çocuklar için olağandışı olduğunu dikkat çekerken bir çok ülke 'yeni küresel salgın' endişesi ile alarm haline geçti. Bugün İngiltere'den gelen açıklamada ise uzun süren Koronavirüs karantinalarının hastalıkta önemli bir rolü olabileceği belirtildi.
#Gizemli Hepatitİlk olarak İngiltere'deki çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları şimdiye kadar 7 ülkede görüldü. ABD ve İngiltere çocuklar arasında durumu ağır olanların olduğunu ve bunların karaciğer nakline ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Uzmanlar karaciğer nakline kadar gider hepatit vakalarının çocuklar için olağandışı olduğunu dikkat çekerken bir çok ülke 'yeni küresel salgın' endişesi ile alarm haline geçti. Bugün İngiltere'den gelen açıklamada ise uzun süren Koronavirüs karantinalarının hastalıkta önemli bir rolü olabileceği belirtildi.
#HepatitKaraciğer yetmezliği oldukça önemli ve tedavisi aksatılmaması gereken bir hastalıktır. Yaşa bakmaksızın bebeklerde, çocuklarda dahi görülebilir. Ancak hastalığı anlamak için belirtilere çok dikkat etmek gerekmektedir. Peki, bu belirtiler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkBazı hastalıklar çeşitli yollardan kişilere bulaşabilmektedir. Gerekli tedbirler alınmadığı taktirde oldukça ciddi sonuçlara neden olan bu hastalıklara karşı dikkatli olmak gerekmektedir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda bu anlamda ele alınması gereken hastalıklardan biri olmaktadır. Peki, cinsel hastalıklar nelerdir ve belirtileri nedir? Cinsel hastalıklar hangi yolla bulaşır ve kan tahlilinde çıkar mı? İşte, cinsel hastalıklar hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkCinsellik birçok canlı için olmazsa olmaz olduğu gibi insan için de benzer bir öneme sahiptir. Ancak cinsellik ile ilgili akıllarda birçok soru işareti de oluşmaktadır. Hem cinsellik öncesi hem de sonrası ortaya çıkan bu sorular endişe yaratıcı boyutlara ulaşabilmektedir. Böylece kişi huzursuz olmakta ve cinsellik konusunda çekimser olmaktadır. Bunun gidermek için ise bilgilenmek ve bilinçlenmek istenmektedir. İşte, cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkGünlük hayatta insanlar bazen birçok hastalık ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hastalıklar insan vücudunda genetik bir şekilde ya da kronik tarzlarda ortaya çıkıp kişin tüm sosyal hayatını olum şekilde etkilemektedir. Bunun yanı sıra kişilere kan yolu ile de hastalıklar bulaşabilmektedir. Bu bakımdan kan yoluyla bulaşan hastalıklar hakkında pek çok konu merak edilir. Peki, Kan yoluyla bulaşan hastalıklar ve belirtileri nelerdir? Kan yoluyla bulaşan hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkCinsel ilişkilerde bulaşıcı olan hastalıklar STD olarak bilinir. Partnerlerin STD'ye yakalanmamak için bazı önlemleri alması cinsel yaşamlarının sağlıklı şekilde devam etmesi için oldukça önemlidir. Sizler için STD nedir, STD nasıl anlaşılır, STD hastalığı belirtileri nelerdir konularını tüm detayları ile derledik.
Siroz, uzun süreli karaciğer hasarının neden olduğu karaciğer hastalığıdır. Sirozun neden olduğu yara dokusu karaciğerin düzgün çalışmasını engeller. Erken evrelerinde sirozun teşhis edilmesi her ne kadar zorsa da tedavisi için oldukça önemli bir adımdı. Peki, siroz nedir, neden olur? İşte siroz hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#SirozCinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel yaşam dahil günlük yaşama dair pek çok kısıtlamayı beraberinde getirir. Cinsel temas ile partnerinizde bulunan sorunun size geçmesi anlamına gelen cinsel yolla bulaşan hastalıklar önlem alınmadığı takdirde ciddi hastalıklara neden olabilir. Peki, cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, nasıl teşhis edilir? İşte cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirtileri ve tedavisi…
#Cinsel Yolla Bulaşan HastalıklarHalk dilinde kurdeşen olarak bilinen ürtiker, ilaçlara, yiyeceklere, enfeksiyonlara ve daha pek çok uyarana bağlı olarak gelişebilen ve sık karşılaşılan bir hastalıktır. Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Ürtiker kısa süreli olabilmesinin yanında çok uzun süre de kronik bir şekilde devam edebilir. Peki, ürtiker (Kurdeşen) nedir, neden olur? İşte, ürtiker belirtileri ve tedavi yöntemleri…
#ÜrtikerTedavi edilmediği takdirde siroz ve karaciğer kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olan Hepatit C çoğunlukla sessiz ve herhangi bir belirti vermeden seyrediyor. Kuluçka dönemi ortalama 2 hafta ile 6 ay arasında olan Hepatit C akut ya da kronik olmak üzere iki şekilde ortaya çıkıyor. Peki, Hepatit C nedir nasıl bulaşır? Hepatit C virüsü belirtileri nelerdir? İşte, Hepatit C virüsü ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Hepatit Ce NedirEvli ya da bekar, genç ya da yaşlı pek çok kişi cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda hem çok bilgisiz hem de çok cesurlar. “Bana bir şey olmaz”, “Bir kereden bir şey olmaz”, “Korunmama ne gerek var” gibi düşüncelerle birçok kişi partnerleri ile güvensiz bir şekilde cinsel ilişkiye giriyorlar.Oysaki cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH) insanlık tarihi kadar eski olup gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli halk sağlığı sorunlarından birisi. Aile ve Evlilik Terapisti, Psikoterapist Dr. Obengül Ejder, cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirti ve tedavi yöntemlerini anlatıyor.
#CYBHKlamidya nedir? Klamidya enfeksiyonunun belirtileri nelerdir? Klamidya nasıl bulaşır? Klamidya tanısı nasıl konur? Kimlere klamidya testi yapılmalıdır? Klamidyanın tedavisi nasıl olur? Klamidya enfeksiyonu önlenebilir mi?
#Klamidya NedirHepatit C virüsünün neden olduğu karaciğer hücresinin hasarına ve tahribine yol açan karaciğer iltihabıdır. İnkübasyon süresi 2–26 hafta arasında değişir. Temas sonrası serokonversiyon süresi 8–9 hafta olup, 6 aya kadar uzayabilir. Akut ve kronik hepatite neden olabilir. Peki Hepatit C virüsünün belirtileri nedir ve kimler risk altındadır? İşte detaylar
#Hepatit CTelevizyonlarda, aile veya arkadaş ortamında kanserle ilgili onlarca şey duyuyor, bizim başımıza gelmeyeceğini düşünüyoruz. Kanserle ilgili birçok bilgiye sahip olduğumuzu sanıyoruz peki, kanseri gerçekten tanıyor muyuz?İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar, kanserle ilgili bilinmesi gereken tüm temel bilgileri anlatıyor.
#Angelina JolieEnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. M. Kadir Göktürk’ten cinsel hastalıklar, bulaşma yolları, risk altındaki gruplar ve tedavileri konusunda önemli açıklamalar geldi. Göktürk "Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda en sık görülen bulaşma yolu korunmasız cinsel ilişkidir. Cinsel ilişkide bulunulan partner sayısı arttıkça cinsel yolla bulaşan herhangi bir hastalık alma tehlikesi de artar" diye uyardı.
#Cinsellik