Hatay'a ait 600 yemek çeşidinden biri olan tepsi kebabı hem lezzeti hem de görüntüsüyle yiyenlerden tam puan alıyor. Hatay halkının olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği Hatay tepsi kebabı evde de hazırlanabilir. Peki, Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Hatay tepsi kebabı tarifi ve evde kolay yapım aşamaları...
#Hatay Tepsi KebabıLondra Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 6’ncı kez katıldığı Londra El Sanatları Haftası’nda (LCW), geleneksel sanat atölyelerinin yanı sıra Türkiye’nin gastronomi şehirlerinin başında gelen Hatay, Malatya ve Gaziantep mutfaklarından deprem yararına düzenlediği atölyeleriyle yer aldı.
#AVRUPADAN HABERKastamonu simit tiridi yöresel yemeklerimiz arasında yer alıyor. Yine Kastamonu'ya özgü kel simit denilen susamsız simit ile hazırlanan simit tiridi, kıymalı ve yoğurtlu sosuyla eşsiz bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, Kastamonu simit tiridi nasıl yapılır? İşte, simit tridi tarifi ve malzemeleri...
#Kastamonu Simit TiridiDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriHatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın lezzet durakları...
#SeyahatAslında sayısı 10 değil, 100. Ama listeyi küçültüp köşe yazısı sınırları içinde kalmak gerek! Sıralamadaki her yemek benim için eşdeğerli. Yani birinciden onuncuya değil sıralama. Hepsi bir numara! İşte, insana “Bütün sorunlara rağmen ne şanslıyız bu ülkede doğduğumuz için” dedirten 10 yemek.
#2015 En Güzel Yemekler