Anadolu'nun birçok yerinde yaygın olan haşhaş, ekmeğinden böreğine, çöreğinden tatlısına farklı farklı tariflere malzeme oluyor. Özellikle dövülmüş (çekilmiş, ezilmiş) haşhaş ile yumuşacık hamurun bir araya gelmesinden oluşan haşhaşlı çörek en sevilen lezzetlerden biri. Peki, haşhaşlı çörek nasıl yapılır?
#Haşhaşlı Çörek Nasıl YapılırHıdırellez, her ne kadar dilek ve etkinliklerle anılsa da, farklı ritüelleriyle de unutulmuyor. Türkiye, kendine özgü mutfağı ve yemekleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ülke. 7 bölgesinde de çeşitli lezzetlerin yer alması bu mutfağın ne kadar zengin olduğunun da en büyük göstergesi. Peki Hıdırellez gününde Türk mutfağında neler pişer? İşte Türkiye'nin 7 bölgesine göre Hıdırellez günü yapabileceğiniz lezzetler...
#Seyahat