Yıldız Sarayı ziyaret saatleri merak ediliyor. Yıldız Sarayı yaklaşık 100 yıl sonra kapılarını müze olarak yeniden açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen 2019 yılında başlayan restorasyon çalışması, 2024'te tamamlandı. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşuyor. Sarayı ziyaret etmek isteyen müze severler giriş bilgilerini araştırıyor. Peki Yıldız Sarayı ne zaman yapıldı, hangi günler açık? Yıldız Sarayı ne zamana kadar ücretsiz? İşte Yıldız Sarayı giriş ücreti ve yol tarifi
#Yıldız SarayıTarihi Yıldız Sarayı 100 yıl sonra yeniden ziyarete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız Sarayı direnişin sembolüdür, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanık oldu" dedi. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Yıldız Sarayı giriş ücreti 2024 yılında ziyarete gitmek isteyen müze severler tarafından merak ediliyor. Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti'nin son sarayı olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Asıl şeklini Sultan II. Abdülhamid döneminde alan saray, 33 yıl boyunca devletin yönetim merkezi, Sultan'ın ve ailesinin ikametgahı olarak kullanıldı. Peki, Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir?
#Yıldız Sarayı NeredeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız Sarayı direnişin sembolü, sıradan bir yapı değildir, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanık oldu" dedi. Erdoğan, "Tabiatla uyumu, mimarisi ve Türk saray bahçeleri geleneğinin son örneği olan Yıldız Sarayı nadide bir eserdir." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Yıldız sarayına girişlerin önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz olduğunu duyurdu.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan2’nci Bayezid dönemi haremağası Hüseyin Ağa’nın torunu Fatma Güzin (Ataman) Kitaplı’nın sandıkta bulduğu Osmanlıca belge üzerine başlatılan hukuk mücadelesi 63 yılda sona erdi. Toplam 7.5 milyon dolar değerinde, Küçük Ayasofya Camisi Hazîresi’ndeki Çardaklı Hamamı ile yıkılmış konak alanının tapusu, 16 hissedar adına tescil edildi.
#Fatma GüzinİSTANBUL'da 2'nci Beyazıt dönemi Darüssaade (Harem Dairesi) ağalarından Hüseyin Ağa'nın, Küçük Ayasofya Camii haziresindeki Çardaklı Hamamı ile yıkılmış konak alanının tapusu, torunlarının 63 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonunda, 16 hissedar adına 24 Mart 2023 itibarıyla tescil edildi. İki yerin değerinin 7,5 milyon dolar civarında olduğu kaydedildi.
#Çardaklı HamamıİSTANBUL'da 2'nci Beyazıt dönemi Darüssaade (Harem Dairesi) ağalarından Hüseyin Ağa'nın, Küçük Ayasofya Camii haziresindeki Çardaklı Hamamı ile yıkılmış konak alanının tapusu, torunlarının 63 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi sonunda, 16 hissedar adına 24 Mart 2023 itibarıyla tescil edildi. İki yerin değerinin 7,5 milyon dolar civarında olduğu kaydedildi.
#ANTALYAİSTANBUL Emirgân’daki Şerifler Yalısı, Boğaziçi’nde 18. yüzyılda gelişen sivil mimarlığın bugün ayakta kalan en önemli yapılarından biri. İç süslemeleri ile dikkat çeken yalının gündeme gelmesinin nedeni, arsasının bir bölümünün satışa çıkması. Arsanın satış ilanının bulunduğu görsellerde yalının o eşsiz süslemelerinin bulunduğu iç mekân görüntüleri de yer alıyor. Sözlü olarak yalının da ayrıca satılacağı bilgisi veriliyor.
#Boğaziçi MüzesiMilli Saraylar Başkanlığı'ndan, Topkapı Sarayı çinilerinin matkapla delindiği iddialarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada "Harem Dairesi 3. Murat Has Odası girişinde yer alan tarihî çiniler üzerine 1950'li yıllarda eklenen kapı kancaları, restorasyon çalışmaları sebebiyle çıkarılmış, gerekli müdahaleden sonra aslına uygun şekilde yerlerine takılacaktır. İddia edildiği gibi çinilerin matkapla delinmesi veya restorasyona aykırı herhangi bir müdahalede bulunulması söz konusu değildir" denildi.
#Milli Saraylar Başkanlığıİstanbul’un kalbidir Tarihi Yarımada… Camileri, çarşıları, sarayları… İnsanı adeta bir zaman yolculuğuna çıkarır. Her sokakta başka bir sürprizle karşılar ziyaretçilerini. Nostaljik dokusuyla yabancı turistlerin uğrak noktası. Bahar ara tatilinde ailece İstanbul’u gezmeyi planlayanlara jürimizin önerileriyle 10 adımlık bir rehber hazırladık.
#İstanbulTopkapı Sarayı'nda Kadın Efendiler ve Cariyeler Taşlığı ile Harem Hastanesi'nin restorasyonun tamamlanmasıyla Harem-i Hümayun bölümünde ziyaretçilerin gezilebileceği alanların kapasitesinin 3 katına çıkması hedefleniyor.
#Topkapı SarayıKültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri için Müzekart uygulamasını ziyaretçilere sunuyor. Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müze Kart’ın fiyatı Türk vatandaşları için 70 TL. Peki, Müzekart nedir? Müzekart nasıl çıkarılır?
#Müzekart NedirDünyada ilk kez İstanbul Havalimanı’nın ev sahipliğini yaptığı İstanbul Havalimanı Kütüphanesi’nin ardından, dış hatlar pasaport kontrolünden sonraki alanda 1000 metrekarelik müze açılacağı açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, müze ile Türkiye’ye girmeden başka ülkeye giden turistlerin kazanılacağını açıkladı.
#GazetehaberleriTürkiye'de müze giriş ücretlerinin pahalı olduğu yönündeki tartışmalar aralıksız sürüyor. En pahalı müze giriş ücreti Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Efes Örenyeri için 72 lira olarak belirlendi. Pamukkale Örenyeri 60 lira, Çanakkale Troya Müzesi, İstanbul İslam Eserleri Müzesi, Antalya Perge ve Apendos ise 42 liraya gezilebiliyor. Ancak Müzekart uygulaması ile bir müze giriş ücretine bir yıl boyunca 300’den fazla müze ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Bu yıl 500 binden fazla Müzekart satıldı.
#GazetehaberleriTopkapı Sarayı’nda devam eden Harem restorasyonları sırasında uzmanlar Kızlar Ağası bölümündeki yer döşemelerinin altında gümüş-altın sikkeler, küpe, yüzük gibi takı parçalarının yanı sıra tılsımlar, muskalar ve mektuplara ulaştı. Sultan Abdulaziz’in Darüssaade Ağası olan Cevher Ağa’nın mührünün olduğu Hicri 1288 (Miladi 1871) tarihli bir mektup da dolap arasından çıktı. Mektubun şifreli olabileceği düşünülüyor.
#GazetehaberleriKültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı ve içerisinde bulunan Harem Dairesi, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise ile Aya İrini Anıt Müzesi’nin taşıma kapasitesi düşük olması nedeniyle özel ziyaretçi önlemleri aldı.
#GazetehaberleriÇok sevdiği karısı doğum yaparken öldükten sonra onun son isteğini yerine getirmek üzere Tac Mahal’i yaptıran Şah Cihan’ın ömrünün son yıllarını Agra Kalesi’nde hapis yatarak geçiriyor. İşin daha da ilginci Şah Cihan’ı hapse attıran kişi doğarken annesinin ölümüne neden olan oğlu!
#HINDISTANÇok sevdiği karısı doğum yaparken öldükten sonra onun son isteğini yerine getirmek üzere Tac Mahal’i yaptıran Şah Cihan’ın ömrünün son yıllarını Agra Kalesi’nde hapis yatarak geçiriyor. İşin daha da ilginci Şah Cihan’ı hapse attıran kişi doğarken annesinin ölümüne neden olan oğlu!
#Hindistan Gezi YazısıDENİZLİ Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine 4 Ocak tarihinden itibaren girişlerin zamlı olacağını söyleyerek, "Pamukkale Örenyeri’ne giriş ücreti 25 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı. Bu zam, Denizli halkını Pamukkale’den daha da uzaklaştıracaktır, zam paket tur satışlarını da olumsuz etkileyecektir" dedi. Yapılan düzenlemeye göre giriş ücreti en fazla Olympos ve Side Örenyeri’nde arttı, giriş ücreti 5 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı.
#ZAMDenizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine 4 Ocak tarihinden itibaren girişlerin zamlı olacağını söyleyerek, "Pamukkale Örenyeri’ne giriş ücreti 25 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı. Turizm sektörünün olumsuzluklar yaşadığı bir dönemde bu zamları anlamak mümkün değil" diye konuştu.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığı