Anne adayları gebelik döneminde beslenme düzenlerine çok dikkat etmeliler. Bazı besinler yararlı olurken bazı besinler ise hamilelik sürecine olumsuz yansımaktadır. Özellikle de yeşil çay tüketimi çok merak ediliyor. Hamilelikte yeşil çay içilir mi ve zararlı mı? Gebelikte yeşil çay tüketimi bebeğe zarar verir mi tüm detayları ile sizler için derledik.
Hamilelik gebelik ismiyle de anılmaktadır. Erkekten gelen sperm kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurta ile döllenir. Bu döllenmenin sonunda fetus oluşmaya, gelişmeye ve büyümeye başlar. Hamilelik ortalama olarak 9 aylık bir zamanı kapsamaktadır. Bu zaman içerisinde de kadının organ ve dokularında değişiklikler meydana gelmektedir. Doğuma kadar geçen bu sürede kadında meydana gelen değişiklikler bazı etkilere de yol açmaktadır. Bu etkiler kadını ve bebeği olumsuz etkileyebilir. Bu amaçla hamile kadın beslenmesinden uyku düzenine kadar bazı olgulara dikkat etmelidir. Hamilelikte yenmemesi gerekenler nelerdir, gebelikte yenmemesi gereken balık, yeşillik, yemek ve besinler hakkında detayları derledik.
Çay yapma ve içme ritüeli binlerce yıldır var olan bir kültürdür. Kimisi için çay, bir içecekten daha fazlasıdır. Pek çok kadın hamile kaldığında dahi vücudunun sıvı ihtiyacını çaydan alır. Peki, çay hamileliğe zararlı mıdır detayları ile derledik.
Hamilelikte kadınlar beslenmelerine dikkat ettikleri kadar vücuduyla ilgili bebeği etkileyecek herhangi bir şey yapmaktan da sakınırlar. En çok tereddüt yaşanan konulardan biri de “Hamileyken saç kesilir mi?” sorusudur. Peki hamileyken saçlarına bu inanıştan dolayı dokunmayan anne adayları haklı mı? Hamileyken saç kesilir mi? İşte hamilelikte yapılmaması gerekenlerin listesi.
#Hamileyken Saç Kesilir MiHamilelikte tüketilen aşırı kafeinin anne karnındaki bebeği etkilediği gibi çocuğun dünyaya geldikten sonraki yaşamında da olumsuz etkilere yol açabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Latif Celal Küpelioğlu, “Sürekli kafein tüketimine maruz kalan bir gebenin bebeği dünyaya geldikten sonra hayatının orta dönemlerine kadar obezite problemi yaşayabilir” dedi.
#HamileKış aylarının en sevilen bitki çaylarından biri şüphesiz ıhlamur çayı. Hamileler ıhlamur çayı içebilir mi diye düşünen anne adaylarının sayısı ise azımsanmayacak kadar çok. Zira hamilelikte pek çok bitki çayının tüketimi zararlı olabiliyor. Şifalı bitki çaylarından olan ıhlamur çayını hamilelikte tüketebilir miyiz?
#IhlamurBeden sağlığını korumak adına iyi ve düzenli bir diyet programı oluşturmak, hayatın her aşamasında gerekli. Bu durum bebek sahibi olmak isteyen çiftler için de geçerli oluyor. Hamile kalmaya çalışırken beslenme; sağlıklı sperm ve yumurta hücreleri geliştirmek, sağlıklı bir fetüsü desteklemek için büyük önem taşıyor. Uzmanlar, sperm ve yumurta kalitesini arttıracak şekilde bir beslenme programı oluşturulmasının, tüp bebek tedavisinin de sonuçlarını iyileştireceğinin önemine vurgu yapıyor.
#HamilelikAnne adayının sıcak yaz günlerinde beslenmesine daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Annenin beslenmesi; bebeğin bedensel ve zihinsel olarak büyümesi-gelişmesi, annenin daha kaliteli ve huzurlu bir gebelik dönemi geçirmesi için oldukça önemli. Uzman Diyetisyen Seda Dursun, yaz hamilelerine beslenme tüyolarını bizlerle paylaşıyor.
#Hamilelik