Halil Mutlu haberleri sayfasında Halil Mutlu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4255 Halil Mutlu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Halil Mutlu 14 Temmuz 1973 yılında, Kırcaali'de doğdu. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Bulgaristan göçmeni Türk haltercidir. 3 kez Olimpiyat Şampiyonu, 5 kez Dünya Şampiyonu, 10 kez Avrupa Şampiyonu olmuş, 52 kg, 54 kg ve 56 kg'da 20'den fazla dünya rekoru kırmıştır. Üst üste kırdığı rekorlar nedeniyle kendisine Dinamo lakabı takılmıştır.
Türkiye'nin ata sporumuz güreşten sonra, olimpiyatlarda en çok madalya kazandığı spor dalı olan halter, bu defa yüzümüzü güldürmedi. 2020 Tokyo'da genç halterciler Muhammed Furkan Özbek ile Nuray Levent madalyanın uzağında kalarak organizasyona veda etti... Naim Süleymanoğlu ile başlayıp Halil Mutlu ve Nurcan Taylan'la devam eden halter efsanesi, sessiz sedasız spor tarihin satırlarına karıştı. Peki neden? Başkan "Tokyo'da başarısız olduk..." diyor, yaşayan efsane ise "Gördükçe kahroluyorum..." İşte bir dönem göğsümüzü kabartan, halterimizin içine düştüğü durum...
#HalterTürkiye'nin olimpiyat oyunları tarihinde en başarılı sporcularından olan Halil Mutlu, Tokyo Olimpiyatları’nın başlamasıyla yeniden gündeme geldi. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu unvanlarını kazanan Mutlu, 52 kg, 54 kg ve 56 kg'da 20'den fazla dünya rekoru kırmıştır. Peki, Halil Mutlu neden halteri bıraktı? Halil Mutlu kimdir, boyu kaç? İşte eski milli halterci Halil Mutlu’nun merak edilen hayatı ve son hali…
#Halil MutluDünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu, Halter Federasyonu Başkanlığı için bir gün koltuğa oturacağını ve o andan itibaren kimsenin kendisini koltuktan kaldıramayacağını söyledi. Mutlu, hayatını anlatan bir filmin çekilip çekilmeyeceği ile ilgili de, “Bunu ben canlıyken yapmalılar. Ben öldükten sonra yapılmasına izin vermem” dedi.
#Halil MutluDünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu rekortmen milli sporcu Halil Mutlu, "Spora başladığımda Naim ağabey şampiyon olmuştu ve ilk gördüğüm şampiyon da Naim ağabeyimdi. 1986 yılında iltica etmiş ve 1988 yılında Türk halkını uluslararası arenada temsil etmeye başlamıştı. Olimpiyatlarda ilk altın madalyamızı aldık Naim ağabeyimle birlikte ve o süreç sonrası 1988'den bu yana hiçbir olimpiyatlardan boş dönmedik, madalyaya pek hasret kalmadık" dedi.
#Halil MutluOlimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu, Bulgaristan'dan Türkiye'ye uzanan hayat hikayesini Demirören Haber Ajansı'na (DHA) anlattı. Mutlu, "Ben halterci olarak Türk olduğum için halter branşından uzaklaştırıldım. Hayatımda ise en çok yıprandığım ve yorulduğum olay 2005 yılındaki doping süreciydi. O süreçte bu kadar başarılı olduğum için kendi kendime 'keşke bunun yarısı kadar başarılı olsaydım' dedim" diye konuştu.
#Halil MutluTarih 22 Aralık 2021... EGO Genel Müdürlüğü’ne ait 503 hat numaralı 06 BU 2075 plakalı otobüs, Sincan-Ayaş Yolu Yenikent mevkiinde kontrolden çıkarak korkuluklara çarpmış, kazada yolculardan Hatice Akcabayır yaşamını yitirirken 34 yolcu da yaralanmıştı.
#EGO Genel MüdürlüğüAnkara Üniversitesi öğrencileri, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin 30. kuruluş yıl dönümünde, ‘Sporda Son 30 Yılın En İyilerini’ seçiyor. Oylama 6 kategoride; (Sporcu - Antrenör - Takım - Yönetici - Gazeteci ve Spor Programı) olacak.
#Ankara ÜniversitesiAvrupa Halter Şampiyonası’nda 19 yaşındaki milli sporcumuz Cansu Bektaş, 72 kiloluk kaldırışıyla Avrupa gençler rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bektaş’ın hedefi her atlet gibi olimpiyat. Hırsını şu cümleleri özetliyor: “Bir sonraki olimpiyatı istiyorum, yetişirsem diğerini de istiyorum. Rekorlar kırmak istiyorum. Bir kere tadınca bırakasın gelmiyor, hep o duyguları yaşamak istiyorsun...”
#Cansu BektaşTürkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği '64.Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri' düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TGC, Demirören Medya Grubu'na 7 ödül verildi. Demirören Ajansı Bursa Muhabirleri Semih Şahin ve Muammer İrtem, 24 Temmuz 2022'de yayınlanan 'Boşaltılmak istenen evde 1 yıldır odaya kilitli çocuk baygın bulundu' haberiyle ödül almaya hak kazandı.
#Türkiye Gazeteciler CemiyetRusya'nın Ukrayna'ya saldırısı üzerine ülkeden ayrılan aralarında Türk iş adamlarının ve Ukraynalıların bulunduğu 54 kişi otobüsle Türkiye'ye geldi. Çocukları için Türkiye'ye geldiğini anlatan Lyubov Kaya, 'Kiev'de çok bomba patlıyor. Arkadaşlarımızla grup kurduk, telefondan sürekli konuşuyoruz. Kim yaşıyor kim yaşamıyor diye soruyoruz. Kalbim Ukrayna'da kaldı. En kısa zamanda döneceğim, çünkü orada yardıma çok ihtiyaç var' şeklinde konuştu.
#UkraynaTürkiye'de, olimpiyatlar denince ilk akla gelen sporlardan olan halter ve boks olimpik spor özelliğini kaybetme riskiyle karşı karşıya. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2028’de halter ve boksun yanı sıra modern pentatlonu da oyun dışı bırakmaya çalışıyor. Bunları yerine getirilmesi planlanan branşlar ise 'Z kuşağı sporları' olarak adlandırılan, dalga sörfü, kaykay ve sportif tırmanış. Özellikle son yıllarda olimpiyat camiasında "iki problemli çocuk" olarak adlandırılan halter ve boksun 'çıkarılma' ihtimali gözleri Türk sporuna çevirdi. Naimler'i, Halil Mutlu'ları artık sadece tarih kitaplarında görebebilir, son olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan Busenaz'ları bir daha olimpiyatlarda izleyemeyebiliriz... İşte çözüm bekleyen kriz ve otoritelerin ağzından beklenen süreç...
#OlimpiyatlarTürk milli tenisçi Çağla Büyükakçay, geçtiğimiz Ağustos ayında katıldığı Romanya'daki turnuva sırasında verdiği idrar örneğinde 'yasaklı madde' olan ractopamine tespit edilmesi üzerine; lisansını geçici olarak kaybetti. Maça çıkmadan önceki öğünde köfte yediğini belgeleri ile ispat eden başarılı sporcunun bu itirazı ise dikkate alınmadı. Piyasada satılmayan, sadece et üretimini artırmak için çiftliklerde özel izinle kullanılan bu madde gözleri sporcular başta olmak üzere hepimizi ilgilendiren gıda güvenliğine çevirdi. İşte 'doping' muamelesi gören o madde ve yaşananların hikayesi...
#Çağla Büyükakçayİnsanlar kendileri için özel günlerin dünya için önemini de merak ederler. 19 Kasım günü de bu günlerden biridir. 19 Kasım hangi burçtur? 19 Kasım yükseleni nedir? 19 Kasımda yaşanan tarihi olaylar nelerdir? 19 Kasımda doğan ünlüler kimlerdir? 19 Kasımda doğan anime karakterler kimlerdir? 19 Kasım ne günüdür? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akrep BurcuTokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemize kadın boksundaki ilk altın madalyayı getirerek tarihe geçen Busenaz Sürmeneli, Spor Arena'nın konuğu oldu. Başarılı sporcu; altın madalyayı kazanma sürecini, sonrasında yaşadıklarını, yeni hedeflerini ve kendisine yönelik merak edilen birçok konuyu Uğur Yapıcı'ya anlattı.
#Busenaz Sürmeneli2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli, "Keşke hep böyle mutluluktan ağlasak. Ülkemiz bunu hak ediyor. Çok güzel bir ülkemiz var. Yangınlar, seller, her olayda ülkemiz kenetlenmeyi biliyor. İyi ki Türk'üm." dedi.
#Tokyo2020Türkiye'nin ata sporumuz güreşten sonra, olimpiyatlarda en çok madalya kazandığı spor dalı olan halter, bu defa yüzümüzü güldürmedi. 2020 Tokyo'da genç halterciler Muhammed Furkan Özbek ile Nuray Levent madalyanın uzağında kalarak organizasyona veda etti... Naim Süleymanoğlu ile başlayıp Halil Mutlu ve Nurcan Taylan'la devam eden halter efsanesi, sessiz sedasız spor tarihin satırlarına karıştı. Peki neden? Başkan "Tokyo'da başarısız olduk..." diyor, yaşayan efsane ise "Gördükçe kahroluyorum..." İşte bir dönem göğsümüzü kabartan, halterimizin içine düştüğü durum...
#HalterTokyo Olimpiyatları’ndaki başarılarımızla birlikte halterciler Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu’dan sonra yeniden gündeme geldi. Bunlardan en çok araştırılan konuların başında ise haltercilerin ağırlık kaldırmadan önce kokladıkları şey geliyor. Peki, haltercilerin kokladığı şey nedir? İşte detaylar…
#Haltercilerin Kokladığı Şey NedirTürkiye'nin olimpiyat oyunları tarihinde en başarılı sporcularından olan Halil Mutlu, Tokyo Olimpiyatları’nın başlamasıyla yeniden gündeme geldi. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu unvanlarını kazanan Mutlu, 52 kg, 54 kg ve 56 kg'da 20'den fazla dünya rekoru kırmıştır. Peki, Halil Mutlu neden halteri bıraktı? Halil Mutlu kimdir, boyu kaç? İşte eski milli halterci Halil Mutlu’nun merak edilen hayatı ve son hali…
#Halil MutluCuma günü düzenlenen açılış seremonisiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları resmen başladı, artık sahne milli sporcularımızın… Oyunlara 108 sporcuyla katılan Türkiye’nin hedefi en az 13 madalyayla Londra 1948’de (12 madalya) elde edilen rekoru geçmek. Pandemi nedeniyle olimpiyatların bir yıl ertelenmesi sporcularımızın müsabakalara daha iyi hazırlanmasını sağladı. Voleyboldan güreşe, bokstan cimnastiğe pek çok branşta beklentimiz altın madalya!
#GazetehaberleriMilli sporcular, Yaz Olimpiyat Oyunları tarihinde 39 altın, 25 gümüş ve 27 bronz madalya kazandı - Türkiye, olimpiyatlardaki ilk madalyasını 1936 Berlin Oyunları'nda Ahmet Kireççi ile elde etti. Türk sporcular, olimpiyat tarihinde kazanılan 91 madalyanın 63'ünü güreşte kazanırken, halterde 11, tekvandoda 7, boksta 5, atletizmde 3 ve judoda 2 kez kürsüye çıktı. Türkiye, Yaz Olimpiyat Oyunları tarihinde 73 farklı sporcuyla toplamda 91 madalya kazandı.
#32. Yaz Olimpiyat Oyunları