Hakimlik mülakat sonuçları merakla bekleniyor. Adli yargı hakim ve savcı adaylığı mülakatları Nisan ayında tamamlandı. Mülakatlara katılım sağlayan adaylar sonuç araştırmalarına hız kazandırdı. Mülakatların Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi. İşte konu hakkında ayrıntılar...
#Hakimlik Mülakat SonuçlarıAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hedefimiz 82 milyon, doğusu ile batısı ile zengini ile fakiri ile siyasi düşüncesi ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun 'adliyenin kapısından girersem bana adil davranacaklardır, ayrıcalık ayrımcılık yapmayacaklardır' düşüncesini hakim kılmak bizim temel amacımızdır." dedi.
#Adalet BakanıAdalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan 1300 hakim ve savcı alımı ile ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre başvuru şartları ve detaylar açıklandı. Peki Adalet Bakanlığı 1300 Hakim ve Savcı alımı için istenen şartlar nedir?
#Adalet BakanlığıDarbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınıp savcılık sorgusunun adından adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Danıştay Tetkik Hakimi Ebubekir Başel, yargı içindeki örgütlenmeye ilişkin önemli itiraflarda bulundu. Ebubekir Başel, yargı teşkilatındaki yapılanma, kıdeme, sicil numarasına göre T1, T2, T3 ve T4 şeklinde düzenlendiğini, yargı teşkilatında bir taşra bir de devre yapılanması bulunduğunu belirtti. Maaşının yüzde 10'nunu cemaate verdiğini belirten Başel sigara içenlerin 'abi' olamadığını söyledi.
#DanıştayAfyonkarahisar Barosu’na kayıtlı Avukat Umut Kılıç, dün Adalet Bakanlığı’nda girdiği hakim adaylığı mülakat sınavında çıkan tartışma sonrasında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kılıç’ın tutuklanma gerekçesi “adli kontrol yetersiz kalır, orantılı tedbir” olarak kayda geçti.
#Metin Feyzioğluİki yıldır girdiği hâkimlik sınavlarını kazanan ancak mülakatları kaybeden M.D., Adalet Bakanlığı’na başvurunca “Öğrenciliği sırasında örgütsel eylemlere katılmış olabilir” diye fişlendiğini öğrendi. 2000 yılında çıkan yönetmeliğe göre her türlü fişlemenin silinmesi gerekiyordu.
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, yargıya intikal eden konularda, gerek ulusal, gerekse uluslararası çevrelerce yargı organlarını yönlendirme ve etki altına alma girişimlerini doğru bulmadıklarını ifade ederek, “Kendi ülkelerindeki yargı organlarına ve bu organların karar ve dava süreçlerine gösterdikleri saygıyı aynı şekilde, Türk milleti adına karar veren bağımsız Türk yargısına da göstermelidirler” dedi.
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, yargıya intikal eden konularda, gerek ulusal, gerekse uluslararası ?evrelerce yargı organlarını yönlendirme ve etki altına alma girişimlerini doğru bulmadıklarını ifade ederek, "Kendi ülkelerindeki yargı organlarına ve bu organların karar ve dava süre?lerine gösterdikleri saygıyı aynı şekilde, Türk milleti adına karar veren bağımsız Türk yargısına da göstermelidirler" dedi.