Hafta sonu tatili konusunda 1924 yılında çıkartılan ve en az bir gün tatil yapmayı koşul olarak sunan kanun kaldırılıyor. Hafta sonu tatilinin kaldırılma gerekçesinin ise sanayi kuruluşlarının her yıl belirli bir miktar ödeyerek belediyelerden almak zorunda olduğu çalışma ruhsatı olduğu ifade edildi. İşte, hafta sonu tatili kaldırılıyor mu sorusunun detaylı yanıtı
#Hafta Sonu TatiliKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" yürürlüğe girdi. Yönetmelikle beraber konutunu günlük veya haftalık olarak kısa süreli kiraya vermek isteyenlerin bazı kriterlere uyarak izin belgesi alması gerekiyor. İzin belgesi için binada bulunan diğer kat maliklerinin onayı da şart. Belge olmayan kiralama yapanları ise 1 milyon TL'ye varan cezalar bekliyor. Uzmanlar bu yönetmelik ile kısa süreli kiralama belgesi alamayanların evlerini kiralık olarak ilana çıkaracağı, bunun da kiralık arzını arttıracağı görüşünde. Bu durum kiralık fiyatlarında esnemeye sebep olabilir.
#KonutMarketlere yönelik denetimlerin ertesi gün indirim ve kampanyalarla kendini gösterdiğini söyleyen TESK Başkanı Palandöken, “Asıl adım perakende yasası ile atılmalı. Geç kaldık. Gramaj oyunlarının, tekelleşmenin, fiyat istikrarının ve rekabeti bozan her unsurun önüne bu yasa geçecek. Biz sadece dünya standartlarının getirilmesini istiyoruz” dedi. Palandöken, yasanın neler getireceğini anlattı.
#MarketCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında soruları cevapladı. Kılıçdaroğlu, "kaynak" eleştirilerine, "79 yılda harcanan paradan çok daha büyük bir para son 12 yılda harcandı. Harcanan fazla para 1 trilyon 900 milyar dolar. 79 hükümetten daha fazla para harcadılar. Bütün vatandaşlarım, elini vicdanlarına koyup şu sorunun yanıtı versinler. 12 yılda ne yapıldı?" cevabını verdi. CHP Lideri, Atilla sertel'in adaylığının düşmesiyle ilgili olarak "Ön seçime girdi, başarılı oldu. İyi bir gazeteci, sizin meslektaşınız. Şikayet edenleri araştırıyorum. Onlar bizim partiliyse kesinlikle partide kalmayacaklar" dedi.
#Chp12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçişin ardından kanun doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve lise olarak okulların yeniden yapılanması için milyarlar gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin Zararsız, 4+4+4’ün toplam maliyetinin 4 yılın sonunda 40 milyarı aşacağını açıkladı. Kademeli zorunlu eğitimle ilgili sorularımızı yanıtladı: