Rusya'da televizyon ve radyo kanallarının yayınlarını yarıda kesip füze saldırısı uyarısı yayınlaması ve Pulkovo Havalimanı'nın tüm uçuşları askıya aldığını duyurması ülkede paniğe neden oldu. Öte yandan Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov ABD'nin kimyasal bir saldırı hazırlığında olduğunu öne sürdü.
#RusyaFelsefe ve mantık gibi bilim dallarında bir düşünceyi ispatlamak ya da belli başlı olguları yasa haline getirmek için birçok yöntem kullanılır. Bu olguların tümüne istidlal yani akıl yürütme denir. Eldeki verileri objektif bir şekilde değerlendirmek, sonucu doğrudan doğruya etkiler. Tümdengelim ve tümevarım hem filozofların hem de mantıkçıların en çok kullandığı yöntemler arasında yer alır. Felsefe ve mantıkta tümevarım nedir? Çeşitleri ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın işgalinin ilk gününden bu yana 2019'da yüzde 73'le seçildiği dönemde kendisine oy verenleri bile şaşırtan bir liderlik sergiliyor. Dünya liderleriyle yaptığı telefon görüşmeleriyle, attığı tweet'lerle, çektiği videolarla hem vatandaşlarını hem de dünyanın geri kalanını etkilemeyi başaran Zelenski'nin sırrı ne?
#Volodimir ZelenskiSon günlerde kripto para cüzdanlarındaki hacklenme olaylarında artış yaşanıyor. Hacklenme vakalarının, NFT'ler için kullanılan pazar yeri markalarından birisinde sıklıkla görülmesi dikkatleri buraya çekse de uzmanlardan uyarı geldi. Onlara göre; tüm NFT pazar yerleri için hacklenme olasılığı var. Bu yüzden kullanıcıların; birçok detaya dikkat etmeleri gerekiyor. İşte NFT evreninde benzer kazaların yaşanmaması için uzman tavsiyeleri…
#NFTÜNİVERSİTE yıllarında dünyada neler olduğunu görmek adına keşfe çıkar. Bu keşif 27 yaşına kadar yaklaşık 40 ülkede; eğitim, araştırma ve çalışmayla geçer. En son Amerika’da MoMa’yı gezdiği sırada bir katın oyunlara ayrıldığını görünce, Simay Dinç’in zihninde bir ışık yanar. “Oyun, sanat ve milyarlarca dolarlık bu endüstriyi bir potada eritmem gerekiyor” diyen Simay Dinç, Türkiye’ye döner. Ve sanatla oyunu buluşturma hedefiyle kardeşi Eray Dinç ile Recontact Games’i kurar. Simay Dinç, daha sonra Ayvalık Küçükköy’ün de bilim ve sanat köyü olabilmesi için harekete geçer. Bu hedefle Küçükköy’de Kıraarthane’yi hayata geçirir. Şu ana kadar 21 ülkeden sanatçı, bilim insanı ve girişimciyi Küçükköy’de ağırlayan Simay Dinç’in gündeminde ise bölgeyi oyun endüstrisinde kuluçka merkezi yapmak var.
#İzmir“Kızımız doktor çıkacak, oğlumuz mühendis” söylemi anne babalar için her devirde mutlak bir gurur kaynağıdır. Ama bir yandan da yapay zekadan uzay bilimlerine kadar artık hayatımıza birçok yeni meslek dalı girdi. Bu yeni, prestijli ve iş garantili mesleklerin bir çoğundan aile büyüklerimizin pek de haberi yok... İşte size dünyadan ilginç bazı örnekler:
#DoktorBaşta baharat olmak üzere birçok hoş kokunun yükseldiği özel bir yer... Ama öte yandan da kimi yükselişlerin ve alçalışların yaşandığı bir iktidar alanı... Evet, mutfaklardan bahsediyoruz: Mutfaklar ve oraların sakinlerinden. Bu hafta odağımıza ‘şef’leri alıyoruz. İşlerine ruhlarını ve yeteneklerini katan tutkulu insanları yani. İşte size ‘şef’leri anlatan ve arka planda ilginç mutfak öyküleri sunan filmlerden bir derleme...
#YazarSiber güvenlik araştırmacıları, aygıt yazılımı önyükleme kiti olarak bilinen ve çok nadir görülen bir kötü amaçlı yazılım türünü kullanan gelişmiş bir kalıcı tehdit (APT) casusluk kampanyasını ortaya çıkardı. Çağdaş bilgisayarların önemli bir bileşeni olan Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arayüzünde (UEFI) tespit edilen bu zararlı yazılım, siber güvenlik uzmanlarınca keşfedildi.
#Kaspersky2010 yılında Sean Ellis tarafından ortaya atılan bir kavram olan Growth Hacking, son yıllarda hem Türkiye'de hem de dünya genelinde pek çok kurumun üzerinde çalıştığı bir konu. Bu kavram hakkında birçok ülkede konferanslar düzenleniyor, kitaplar yazılıyor ve yeni fikirler üretiliyor. Dijital pazarlama alanında oldukça önemli bir yere sahip olan bu kavram, aslında bir büyüme stratejisi olarak açıklanabilir.
#HürriyetYaşanan pandemi süreciyle birlikte daha da hızlı dijitalleşen dünya, hayatımızı çok kolaylaştırırken yeni, alışılmamış riskleri ve sorunları da beraberinde getiriyor. Bilgisayar ve internetin hayatımızın büyük bir bölümünde yer alması yaşamımıza yeni kavramları da soktu. Bunlardan en bilinenlerinden biri siber suç. Neredeyse her gün bir yerlerde gördüğümüz siber suç nedir? Siber suçla nasıl mücadele edilir?
#Güvenlikİnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, siber bir gelecekten bahsetmek de kaçınılmaz oldu. Kullandığımız bilgisayarlar, mobil cihazlar ve gündelik hayatımızda yer edinen diğer tüm dijital aygıtlar bize ait önemli bilgiler içeren vazgeçilmez parçalarımız olmuş durumda. Peki biz bu kadar dijitalleşmişken siber geleceğimiz ne kadar güvende, etik hacker’ların bu sistemdeki misyonu ne? Gelin konuyu derinlemesine değerlendirelim…
#Şinasi Furkan Avcı153 ülkede oynanan ve her ülkedeki oyuncuların merakla beklediği Recontact Games kurucu ortağı ve Recontact oyununun yapımcısı başarılı iş kadını Simay Dinç ile hem Recontact hem de girişimcilik üzerine konuştuk.<br><br>Röportaj: Gizem Aydoğan / Hurriyet.com.tr Özel
#Gizem AydoğanBu yıl onuncusu gerçekleştirilen uluslararası yazılım testi konferansı TestIstanbul’da, yazılım testlerinin ve yazılım sektörünün bugünü ve geleceği tartışıldı. Etkinlikte, yazılım testlerinin finanstan perakendeye kadar her alanda kullanıldığına vurgu yapılırken, uzmanlık gerektiren bu alanda binlerce test mühendisine ihtiyaç olduğuna dikkat çekildi.
#YazılımSosyal paylaşım ağları, gerçek hayatı aratmayacak kadar ciddi dolandırıcılıklar ve riskli olaylarla dolu bir dünya haline geldi. Çeşitli ikna teknikleri, manipülasyon, sosyal mühendislik, yalan haberler, sponsorlu ve güvenilir imajı olan reklamlarla ve kampanyalarla her an internet dolandırıcıları ve kötü niyetli kişilerin iştahını kabartıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sosyal medya kullanıcılarının takipçi sayısını arttırmak için kullandıkları uygulamaların masum olmadığını duyurdu.
#Sosyal Paylaşım AğlarıDünyada hem bedenlerinin hem de beyinlerinin daha iyi çalıştığını öne sürerek, vücutlarına çip, mıknatıs özelliği olan metal parça ve implant gibi çeşitli donanımlar taktıran insanlar var. Bu nispeten yeni akıma "biyo-hacking", bunu yapan kişilere de "biyo-hacker" adı veriliyor.
#ÇipDünyada hem bedenlerinin hem de beyinlerinin daha iyi çalıştığını öne sürerek, vücutlarına çip, mıknatıs özelliği olan metal parça ve implant gibi çeşitli donanımlar taktıran insanlar var. Bu nispeten yeni akıma "biyo-hacking", bunu yapan kişilere de "biyo-hacker" adı veriliyor.
#HackerSosyal medyada yeşertilen fikirler, büyüyerek startup haline dönüşebiliyor. ‘Hangi Üniversite Hangi Bölüm’ adındaki girişim bunlardan biri. Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tarafından hayata geçirilen girişim, öğrencilerin deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşmalarına olanak sağlıyor.
#Gazetehaberleri25 Ağustos 2016 günü Çin’in Beijing Havaalanı’nda, son yılların en ilginç siyasi olaylarından biri yaşandı. O gün özel bir jet Beijing Havaalanı’na indi. Uçak özel uçuşlara ait yere park edildi. Uçağın VIP koltuğunda oturan kişi, pencereden baktığında hemen yandaki bir başka özel jet dikkatini çekti.
#Yazar