Yaklaşık 60 yıldır et sektöründe faaliyet gösteren Hacıince Et, Konya’da 41 milyon dolarlık yatırıma başladığı günlerde, TAB Gıda bünyesinde yer alan ve köftelerini tedarik ettiği Burger King’den bir haber aldı. Burger King, “Artık köfteleri sizden almayacağız, kendimiz tesis kurduk” dedi. Hacıince Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince de McDonald’s’ın kapısını çaldı. Bu kez McDonald’s’ın merkezi ABD, Hacıince’ye şu soruyu sordu: “Sizle anlaştık diyelim, siz ölünce işinizi kim yönetecek?”
#Vahap MunyarTürkiye'nin 5 entegre et tesisinden biri olan Alanya Entegre Et Tesisleri (AL–ET) AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hacıince, et fiyatlarıyla ilgili tartışmalarda et ithalatının gündeme getirilmesinin çok tehlikeli bir yaklaşım olduğunu belirterek, et fiyatlarının Mayıs ayından itibaren düşüşe geçeceğini iddia etti.
Ev, dükkân, araba derken, sahibinden satılık besi çiftliği, süt çiftliği… Bazılarıysa içerisindeki hayvanlarla birlikte satılık. İlanları okurken içim burkuldu. Evet besicilik yapanlar, süt üreticileri bir bir işlerini terk ediyor. Manavgat Seydiler köyünde satılığa çıkarılan çiftlik ilandaki en önemli cümle ise “Unutma!!... Gelecek hayvancılık ve tarımla şekillenecektir!” ifadesi…
#BesicilikTarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen çalışmayla karkas et, kas dokusu, yağ miktarı ve yaş gibi kriterlere göre sınıflandırılacak ve pazar fiyatı da buna göre belirlenecek. Et sınıflandırması, kesimhanelerde bu iş için yeterlilikleri sertifikalandırılmış uzman sınıflandırıcılar tarafından yapılacak. Karkasların sınıflandırma sonuçları, etin üzerine yapılacak gıda kodeksine uygun renkli damgalama ya da etiketleme yoluyla belirtilecek.
#Kırmızı EtTÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, DEİK ayrılığı sonrası ilk yorumunda, “Dış ekonomik ilişkilerde yüzde 80 civarı bir temsil gücümüz vardır. Bu özelliklerimizle Türk özel sektörünü uluslararası ortamlarda temsil ediyoruz” diyor ve ekliyor: “Dış politika kararları sadece ekonomik çıkarlara göre alınamaz ama ekonomide etkileri göz önüne alınmalıdır.”
#Jale ÖzgentürkUlusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hacıince: "Yurt içi kırmızı et üretimi, tüketimi karşılama noktasına gelinceye kadar sadece besilik hayvanların ithalatı sürekli olmalı ve besicilerin taleplerini karşılayacak şekilde yapılmalı. Kesimlik hayvan ve karkas etin gümrük vergisi oranlarında yapılan düzenlemeler, et arzındaki yeterliliğin sağlanması, piyasadaki fiyat dalgalanmalarının stabilize edilmesi ve özellikle spekülatörlerin piyasa üstündeki olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması için alınmış tedbirlerdir" açıklamasında bulundu.
#Ulusal Kırmızı Et KonseyiAntalya turizminin önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyetle çeşitli Avrupa ülkelerine yönelik tanıtım atağına geçen Bü- yükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa’daki Türklerin bu yılki turizm kararlarını Antalya lehine almalarını hedeflediklerini söyledi.
#Antalya Belediye Başkanı Menderes TürelUlusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Yönetim Kurulunun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'ya ziyarette bulunduğu, kırmızı ette yerli üretimin desteklenmesi ve piyasada istikrarın sağlanmasına dair çözüm yollarının masaya yatırıldığı bildirildi.
#Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fazlı Yalçındağ