Gürsel Tursun haberleri sayfasında Gürsel Tursun hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 69 Gürsel Tursun haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Siber atakların ve çeşitliliğinin artması ile şirketlerin bu ataklara karşı koyabilmeleri de git gide zorlaşmaya başladı. Maalesef, saldırganlar tek bir kaynak ve yöntem ile atak gerçekleştirmiyor. Yapılan atakların çok farklı yöntem ve çeşitli araçlarla yapılıyor olması, şirketlerin bu ataklara karşı koymasını zorlaştırmakta. Yeterli ve yetkin personel eksikliği de bu duruma tuz biber oluyor. Böylece şirketler bir gediği kapatsa bile başka bir gedikten atağa maruz kalabiliyor.
#Gürsel TursunFidye ataklar yani Cryptolocker ataklar her geçen gün kendinden daha fazla söz ettirir oldu. Son zamanlarda birçok şirketin bu ataklara maruz kaldığını, bundan dolayı da ciddi rakamlar ödemek zorunda kaldığını duymayanımız yoktur sanırım. Fidye yazılımları (Ransomware) sadece şirketleri değil bireysel kullanıcıları da hedef alıyor ve ağına düşürüyor.
#Gürsel TursunBugünkü konumuz MFA ya da 2FA diye adlandırılan Çift Katmanlı Doğrulama’nın hayatımızdaki önemi üzerine olacak. Bu konuyu seçmemdeki en büyük neden, son zamanlarda çok sıklıkla duymaya başladığımız kimlik hırsızlığı vakalarındaki artışın görülüyor olması.
#Gürsel Tursun“Veri Güvenliği” kavramı son yıllarda birçok kavramdan daha fazla değer kazanmış durumda. Oysa bundan 3-5 yıl önce firmaların önemsediği tek şey büyümekte olan veriydi. Hala verinin büyümesi önemli olsa da üretilen verinin güvenliği çok daha önemli hale gelmeye başladı. Her şeyden önce “Veri nedir?” Bunu irdelemek faydalı olabilir.
#Gürsel TursunCOVID-19’un etkisi Nisan ayından beridir dalga dalga yayılırken, bir yandan virüs kapmamaya gayret edip, bir yandan da yeni normale alışmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte kendimizi ve sevdiklerimizi bu virüsün bulaşıcılığından korumaya çalışmak, iş hayatımızı ve çalışma şeklimizi buna göre tasarlamak hiçbirimiz için kolay olmuyor. Dünya çapındaki pandeminin yarattığı durumlar, uzaktan çalışma modelinin hızlı bir şeklide hayatımıza entegre edilmesini de sağladı. Tabii bu süreci, uzaktan çalışmaya uygun firma ve çalışanları özelinde ele almak en doğru yaklaşım olacaktır.
#Gürsel TursunTeknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Evimizin dört bir yanında konumlanan akıllı cihazların kameraları bu risklerin başında gelirken, elimizden ayırmadığımız cep telefonlarının saçtığı tehlikeyi atlıyoruz. Peki artık telefon kameramızı da mı kapatacağız? Tehlike altında olduğumuzu nasıl anlarız? Uzmanlara sorduk…
#TelefonTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarına göre e-ticaret, Türkiye geneli işlem hacminde %69 oranında artış yakalayarak KOBİ’lerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Öyle ki e-ticaret için kullanılan web siteleri KOBİ’lerin operasyonel süreçlerinin merkezinde yer alıyor. Satış ve görünürlüğü artırması sayesinde tercih edilen web sitelerinin güvenliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, KOBİ’lerin web sitelerindeki siber güvenliği sağlayabilmeleri için 4 uygulanabilir adımı açıklıyor.
#KobiPandeminin de etkisiyle ilişkiler flört uygulamaları üzerine taşındı. Geçtiğimiz günlerde bir platformda yayınlanan belgesel diziyle işin korkunç boyutu da yeniden gözler önüne serildi: Flört dolandırıcılığı... Peki flört uygulamaları nasıl güvenli kullanılır, dolandırıcılığa karşı neler yapılır... Uzmanlar Hurriyet.com.tr için yanıtladı.
#Flört UygulamasıUzun süren çevrim içi eğitim serüveninin ardından tekrar fiziksel eğitime dönmeyi planlayan eğitim kurumları, güçlü siber saldırıların hedefi haline geliyor. Geçtiğimiz yıl bildirilen tüm fidye yazılımı saldırılarının %19’unun okulları hedef aldığını belirten siber güvenlik uzmanı Gürsel Tursun, bu oranın 2021 itibari ile %86’ya yükselmesinin öngörüldüğünü aktarırken, bu saldırılardan etkilenmemek için yapılması gerekenleri 5 adımda sıralıyor.
#HackerYapılan son araştırmalar, COVID-19 salgını başladığından bu yana kurumların karşılaştığı dijital dolandırıcılık tehditlerinin %46 oranında arttığını raporluyor. Başta telekomünikasyon olmak üzere birçok sektörün ve özellikle genç kullanıcıların siber saldırganlar tarafından hedeflendiğine dikkat çeken siber güvenlik uzmanı Gürsel Tursun, saldırılara karşı güçlenmek için 5 etkili dolandırıcılık ve risk yönetimi stratejisini paylaşıyor.
#HackerTakviye gıda markası EasyVit, Norveç’ten haklarını satın aldığı teknoloji ile öne çıktı. Balık yağının kötü tat ve kokusunu maskeleyen ve çiğnenebilir jel haline getiren marka yıllık 15 bin kutu üretiminden 700 bine geldi. Şimdi sırada Türk markasını globalde büyütmek var. Hedef 5 yılda 30 ülkede olmak.
#GazetehaberleriSiber atakların ve çeşitliliğinin artması ile şirketlerin bu ataklara karşı koyabilmeleri de git gide zorlaşmaya başladı. Maalesef, saldırganlar tek bir kaynak ve yöntem ile atak gerçekleştirmiyor. Yapılan atakların çok farklı yöntem ve çeşitli araçlarla yapılıyor olması, şirketlerin bu ataklara karşı koymasını zorlaştırmakta. Yeterli ve yetkin personel eksikliği de bu duruma tuz biber oluyor. Böylece şirketler bir gediği kapatsa bile başka bir gedikten atağa maruz kalabiliyor.
#Gürsel TursunFidye ataklar yani Cryptolocker ataklar her geçen gün kendinden daha fazla söz ettirir oldu. Son zamanlarda birçok şirketin bu ataklara maruz kaldığını, bundan dolayı da ciddi rakamlar ödemek zorunda kaldığını duymayanımız yoktur sanırım. Fidye yazılımları (Ransomware) sadece şirketleri değil bireysel kullanıcıları da hedef alıyor ve ağına düşürüyor.
#Gürsel TursunŞirketler veri ve şifre güvenliğini yeniden ele alıyor. Kurumsal bir çalışanın ortalama 27 farklı uygulamada kimlik doğrulama yapması gerektiğini ve geleneksel şifrelerin de birçok dezavantajı olduğunu belirten siber güvenlik uzmanı Gürsel Tursun, çalışanların şifresiz kimlik doğrulama çözümlerine geçişinin hızlanacağını dile getiriyor.
#TeknolojiBugünkü konumuz MFA ya da 2FA diye adlandırılan Çift Katmanlı Doğrulama’nın hayatımızdaki önemi üzerine olacak. Bu konuyu seçmemdeki en büyük neden, son zamanlarda çok sıklıkla duymaya başladığımız kimlik hırsızlığı vakalarındaki artışın görülüyor olması.
#Gürsel TursunSiber saldırıların yaklaşık %71'i az sayıda çalışanı olan KOBİ’lerde gerçekleşiyor. Bir siber saldırının geçen yıl KOBİ’lere ortalama 35 bin dolara mal olurken, geç fark edilen siber saldırıların daha yıkıcı sonuçlara yol açabildiğine dikkat çeken siber güvenlik uzmanı Gürsel Tursun, KOBİ’lerin 2021 yılında mutlaka izlemesi gerektiği 8 siber güvenlik adımını sıralıyor.
#HackerYapılan araştırmaya göre, yaşanan veri ihlallerinin şirketlere ortalama maliyeti 3,86 milyon dolar. Covid-19 dönemiyle birlikte uzaktan çalışmaya geçen şirketler için ise bu maliyetin 4 milyon dolardan fazla olduğu aktarılıyor. Kötü amaçlı saldırıların yaşanan veri ihlallerinin çoğunu oluşturduğunu vurgulayan siber güvenlik uzmanları, veri ihlallerinin önüne geçebilmek için şirketlerin dikkat etmesi gereken 7 önemli adımı sıralıyor.
#VeriSiber saldırganlar, spam, kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı saldırıları için çok büyük zahmetlere girmeden az yatırımla çok getiri elde ettikleri e-posta saldırılarını tercih ediyor. 2020 yılında e-postalar üzerinden sıkça taktiklerini değiştirerek kullanıcıları tuzağa düşüren siber suçluların, 2021 yılında da farklı taktiklerle e-posta saldırılarına devam edeceğine dikkat çeken siber güvenlik uzmanı Gürsel Tursun, yeni yılda dikkat edilmesi gereken 5 e-posta avı tahminini sıralıyor.
#Hacker“Veri Güvenliği” kavramı son yıllarda birçok kavramdan daha fazla değer kazanmış durumda. Oysa bundan 3-5 yıl önce firmaların önemsediği tek şey büyümekte olan veriydi. Hala verinin büyümesi önemli olsa da üretilen verinin güvenliği çok daha önemli hale gelmeye başladı. Her şeyden önce “Veri nedir?” Bunu irdelemek faydalı olabilir.
#Gürsel TursunVeri hırsızlığı, kullanıcılar ve şirketler için tehlike yaratmaya devam ediyor. Araştırmalar, kullanıcıların karşılaştığı en kötü niyetli 20 tehditten 18’ini, kişisel hesap bilgilerinin erişimine olanak sağlayan veri hırsızlığının oluşturduğunu gösteriyor. Veri hırsızlığı ile banka kartı bilgilerinizin doğrudan kullanılabileceğini veya bireysel dosyalarınızın kopyalanabileceğini vurgulayan uzmanlar, hackerlerin bu tuzaklarına karşı neler yapılabileceğini 5 önemli adımda sıralıyor.
#Veri HırsızlığıPandeminin etkisiyle birlikte dijital bankacılık hizmetlerinin kullanımı ciddi derecede arttı. Dijital hizmetlerin popüler hale gelmesinin hackerlerin saldırılarını artırdığına ve bankaların bu yılki siber harcamalarında da %15 artışa neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, 2021’de bankacılık sektöründeki siber maliyetlerin milyar dolarları geçeceğini dile getiriyor.
#HackerKimlik avı ve online dolandırıcılık hızla artıyor. Araştırmalar, 2020’nin ilk yarısında 1,7 milyon kimlik avı ve dolandırıcı sitenin oluşturulduğunu belirledi. Günde 18 binden fazla sahte web sitesi oluşmasının ve çoğunun markalara ait olmasının endişe verdiğini belirten uzmanlar, hackerlerin bu tuzaklarına karşı hem kullanıcıları hem de şirketleri uyarıyor.
#WebCOVID-19’un etkisi Nisan ayından beridir dalga dalga yayılırken, bir yandan virüs kapmamaya gayret edip, bir yandan da yeni normale alışmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte kendimizi ve sevdiklerimizi bu virüsün bulaşıcılığından korumaya çalışmak, iş hayatımızı ve çalışma şeklimizi buna göre tasarlamak hiçbirimiz için kolay olmuyor. Dünya çapındaki pandeminin yarattığı durumlar, uzaktan çalışma modelinin hızlı bir şeklide hayatımıza entegre edilmesini de sağladı. Tabii bu süreci, uzaktan çalışmaya uygun firma ve çalışanları özelinde ele almak en doğru yaklaşım olacaktır.
#Gürsel Tursun2020 yılı KOBİ’lerin birçok acı gerçekle sert bir şekilde karşılaşmasına neden oldu. Buna rağmen KOBİ’lerin %62’sinin yılda en az 1 kez dahi güvenlik denetimi yapmadığı görülüyor. Zayıf siber güvenliğe sahip KOBİ’lerin siber dünyada günden güne kan kaybettiğine dikkat çeken uzmanlar, geleceğini güvence altına almak isteyen KOBİ’lere dikkat etmeleri gereken 5 faktörü sıralıyor.
#Kobi2021 yılına kadar her 11 saniyede 1 iş, fidye yazılım saldırısına kurban gidebilir. Verilere erişimi engelleyerek şirketlerden para talep eden fidye yazılımı saldırılarının şirketleri her geçen gün daha da köşeye sıkıştıracağına dikkat çeken uzmanlar, siber güvenliği artıracak adımları kullanıcılarla paylaştı.
#GüvenlikHackerler durmaksızın saldırıyor. Dünyadaki şirketlerin %31’i günde en az 1 kez saldırıya uğruyor. Kimlik avı saldırılarının son zamanların en üst noktasına geldiğine dikkat çeken uzmanlar, şirketlerin uzaktan çalışmaya geçiş süreciyle birlikte ortaya çıkan zayıf noktalara karşı alması gereken önlemleri sıralıyor.
#TeknolojiDikkatsiz veya kötü niyetli çalışanlar, şirketler için büyük tehdit oluşturmaya devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre şirketlerin %61’i, son 12 ay içerisinde en az 1 kere iç tehdit saldırısına maruz kaldığını belirtiyor. Uzaktan çalışma dönemi nedeniyle daha da dikkatli olması gereken şirketleri uyaran uzmanlar, iç tehditlere karşı 6 önemli öneride bulunuyor.
#İnternetSiber güvenlik sorunlarıyla boğuşan KOBİ’ler, yılda ortalama 2,2 milyon dolardan fazla zarara uğruyor. KOBİ’lerin siber güvenlik konusundaki yatırımlarının yetersiz kaldığını aktaran uzmanlar, KOBİ’lerin en sık karşılaştığı siber sorunlara dikkat çekerken hızlıca atılması gereken adımları da sıralıyor.
#HackerCovid-19 ile birlikte internet kullanımı artarken, DDoS saldırılarından dolayı hizmetler baltalanıyor. Yapılan son araştırmalara göre, 2020’nin ilk yarısında DDoS saldırıları %151 arttı. Artan hizmet reddi saldırılarına dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, DDoS saldırılarına karşı şirketlerin uygulaması gereken 5 siber güvenlik adımını paylaşıyor.
#DdosSiber saldırganların hedef tahtasında oyun endüstrisi bulunuyor. Son 2 yılda 10 milyarın üzerinde siber saldırıya uğrayan oyun endüstrisinde siber güvenlik zafiyetleri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kimlik bilgilerini doldurma ve web uygulaması saldırılarının oyun dünyasında ön plana çıkan siber saldırılar olduğunu belirtiyor.
#GüvenlikHer alanda olduğu gibi kamu hizmetlerinde de dijitalleşme son sürat devam ediyor. Ancak devlet kurumlarının web uygulamalarının şirketlere oranla az güvenliğe sahip olması, kamu kurumlarının siber güvenliğini de tartışır hale getiriyor. Uzmanlar, siber güvenliklerini geliştirmeleri için kamu kurumlarının uygulaması gereken 6 adımı sıralıyor.
#Hacker