Sıcak havaların hâkim olduğu Temmuz ve Ağustos aylarında güneş altında koruyucu tedbirler almadan vakit geçirmek, güneş yanıklarına davetiye çıkartabiliyor. Ciltte kaşıntı, kızarıklık ve acı gibi belirtilerle kendini gösteren güneş yanığının etkilerini hafifletmek ve zamanla geçirmek için bazı yöntemler mevcut. Peki, Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
#Güneş Yanığı Ne Zaman Geçer?Sıcak havaları fırsat bilip denize akın eden ve açık havaya çıkan vatandaşlar, güneş kremi sürmedikleri ve güneşten yeteri kadar korunmadıkları takdirde, oldukça can sıkıcı olabilen güneş yanıklarıyla karşılaşabilir. Bu durumun ne zaman geçtiği ve nasıl tedavi edileceği de sorundan muzdarip vatandaşlarca araştırılıyor. Peki, güneş yanığı ne zaman ve nasıl geçer?
#Güneş Yanığı Ne Zaman Geçer?Güneşin zararlı etkilerinden korunmak veya doğru bakımı yapmak için yaz aylarında türlü yollara başvuruyoruz ama aslında bu uygulamaların çoğu yanlış! Güneşten koruyucu kremlerden nemlendirici kullanımına kadar dikkat etmemiz gerekenleri uzmanlarla konuştuk.
#Ece Su METEAvrupa’da paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken uzmanlar şimdi de aynı mikrobun tetiklediği kızıl hastalığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki kızıl nasıl bulaşıyor? Hangi semptomlara neden oluyor? Tehlikeleri neler? Uzmanlarımızın da desteği ile 8 soruda mercek altına aldık.
#SağlıkYaz aylarının gelip sıcak havaların iyice kendisini göstermesiyle beraber, güneş yanıkları da birçok vatandaşların muzdarip olduğu konulardan biri haline geldi. Uzmanlar zararlı güneş ışığından etkilenilmemesi için belirli saatlerde güneş altında durulmasını tavsiye etmeseler de, cildi hassas olan kişiler bu durumdan çok daha kolay etkileniyor. Peki, Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
#Güneş Yanığı Nasıl Geçer?Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.