“Güneş girmeyen eve doktor girer” atasözünün doğruluğu gün geçtikçe yeni çalışmalarla destekleniyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlayan D vitamininin eksikliği birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aytaç Karadağ, D vitamini eksikliğinin yol açtığı sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
#Güneş Işığının FaydalarıHavaların ısınmasıyla kendimizi deniz kenarlarına veya yeşilliğin içine atıyoruz. Soğuk havaları atlattığımız şu günlerde gün ışığının değerini bir kez daha anlıyoruz. Gün ışığının içimizi ısıtmasının yanında bir sürü getirisi de var. İşte gün ışığının 6 faydası...
#Güneş Işığı YararlarıMekke döneminde inmiştir. 11 âyettir. Duhâ, kuşluk vakti demektir. Mushaftaki sıralamada doksan üçüncü, iniş sırasına göre on birinci sûredir. Duha suresi oku içeriğimizde Vedduha suresi anlamı ve fazileti nedir? Duha suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Duha suresi tefsiri ve meali bilgilerini bulabilirsiniz.
#Duha SuresiLavanta ne zaman çiçek açar sorusu, ekim yapmak isteyen kişilerce merak ediliyor. Genel olarak Akdeniz Bölgesinde yetişen lavanta çiçekleri, günümüzde oldukça popüler bir çiçektir. Oldukça hoş kokusuyla beraber daha çok sıcak havalarda ve yaz mevsimlerinde açar. Peki lavanta çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Lavanta çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lavanta ÇiçeğiYasemin çiçeği anavatanı Himalayalar olan bir çiçek türüdür. Bu çiçek dünya çapında Jasminum adıyla bilinmektedir. Güzel görüntüsü ile pek çok insanın dikkatini büyük ölçüde çekmeyi başaran çiçek türlerinden biridir. Sizin için Yasemin çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Yasemin çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Yasemin ÇiçeğiKırmızı hata tutunmanın rengi olarak insanları kendine çekmektedir. Eski insanların vücutlarını kırmızıya boyamaları bunun geçmişe dayandığını göstermektedir. Kırmızının en güzel tonlarını barındıran Mercan Çiçeği de insanları bu anlamda cezbeden bir çiçektir. İşte siz kırmızı tutkunları için Mercan Çiçeğinin tüm detaylarını derledik.
#Mercan ÇiçeğiGenel olarak Akdeniz Bölgesinde yetişen lavanta çiçekleri, günümüzde oldukça popüler bir çiçektir. Oldukça hoş kokusuyla beraber daha çok sıcak havalarda ve yaz mevsimlerinde açar. Peki lavanta çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Lavanta çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lavanta ÇiçeğiKrizantem bilinene bir diğer adıyla kasımpatı, Yunan dilinde altın çiçek anlamıyla tanımlanan bir çiçek olma özelliği barındırır. Beyaz renkte çiçek açan krizantem çiçeği ise bolluğu temsil eden bir çiçek olarak nitelendirilir. Sizin için Krizantem çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Krizantem çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
Kadife çiçeği; yaz aylarının ortasında çiçek açıp, sonbahar aylarının ortasına kadar çiçeklerini açan bitki türüdür. Çiçek; papatyagiller ailesinden olup, Orta Meksika ve Amerika ülkelerinde yetişir. Bunun yanı sıra ülkemizin sıcak bölgelerinde yetişmesi mümkündür. Kadife çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kadife çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadife ÇiçeğiBakımı çok zor olan gelincik çiçekleri; beyaz, pembe, kırmızı renkte kırlarda kendi kendine oluşan çiçeklerdir. Gelincik çiçeklerinin rengi kırmızıdır. Kırmızısı canlı olan gelincik çiçekleri, yeşil kırlara renk veren bir çiçektir. Peki gelincik çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Gelincik çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Gelincik ÇiçeğiBuz çiçeği denildiğinde akla ilk olarak kış çiçeği olduğu gelir. Fakat bir kış çiçeği gibi algılanan bu bitkiler; esasında güneş ışığının dolgun yapraklarına vuran pırıltısının buz taneciklerine benzetilmesi sebebiyle bu ismi almıştır. Sizin için Buz çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Buz çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detaylarıyla derledik.
#Buz ÇiçeğiAloe vera çiçeği, Türkiye'de "tıbbi sarısabır" olarak da bilinen bir bitki olup, ana vatanı Afirka'dır. Bitkinin alametifarikası ise yapraklarının içinde mevcut durumdaki jelimsi yapıdır. Sizin için en çok araştırılan Aloe vera çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Aloe vera çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını tüm detayları ile beraber derledik.
#Aloe Vera ÇiçeğiHamburgerler, pizzalar ve patates kızartmalarının yanında vazgeçilmez bir sos olarak kullanılan mayonez lezzetiyle gönülleri fethederken saç ve cilt için de sağladığı yararlar sayesinde vazgeçilmez bir bakım ürünüdür. Evde kolaylıkla hazırlanabilen mayonez maskesi ne işe yarar, nasıl yapılır ve faydaları nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
#Mayonez MaskesiLale benzeri Avrupa'dan dünyaya yayılan sümbül ağacı, bahar ve yaz mevsiminde hoş kokulu mavimsi çiçekleriyle tercih edilir. Zambak ve lalede olduğu gibi sümbül ağacı soğandan üretilen bir bitkidir. Sümbül ağacı nedir, nerede yetişir, özellikleri nelerdir, ne zaman dikilir, bakımı nasıl olmalı gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
Hurma ağacı görüntüsü mükemmel olan ve aynı zamanda meyveleri faydalı olan bir ağaçtır. Hurma ağacı palmiyegiller grubundan gelmektedir ve tropikal bölgelerde yetişir. Yaprak kısımları dekoratif bir görüntüye sahiptir. Ağacın gövde yapısı pürüzlü ve kahverengimsi renklerde olur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kayın mantarı, yenilebilir mantar türleri arasında bulunan bir mantar olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kavak mantarı olarak da bilinmekte olan kayın mantarı görüntüsü itibari ile bilinen mantar şekline göre farklılık göstermektedir. Kayın mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kayın mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizin için Kayın mantarı ile ilgili bilgileri derledik.
#Kayın Mantarı NedirZaman zaman herkes kendini kötü hissedebilir. Enerjiniz yokmuş gibi, canınız sıkkın ve modunuz düşük hissediyor olabilirsiniz. Hepimizin dönem dönem başına gelebilecek bu durum sizin başınıza her sonbahar ya da kış başlarında geliyor ve günlerce devam ediyorsa, o zaman belki siz de mevsimsel duygudurum bozukluğu ya da yaygın bilinen adıyla sonbahar depresyonundan muztarip olabilirsiniz! Doç. İsmet Tamer, sonbahar depresyonuyla baş etmenin yollarını anlatıyor…
#Dengeli BeslenmeBilim insanları güneş ışınlarının insanlar üzerindeki etkilerini araştırmaya devam ederken, D vitamini dışında güneşin yeni bir faydasını keşfetti. Bilim insanları, güneş ışınlarının kardiyovasküler sistemimizi korumada ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan beyin kimyasalı serotinin üretiminde önemli bir rolü olduğunu ortaya çıkardı.
#GÜNEŞSamsun İl Halk Sağlığı Müdürü Ertan Uzun, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) 5 bin 144 kadına meme kanseri, 2 bin 169 kadına ise rahim ağzı kanseri taraması yapıldığını söyledi. Uzun, tarama sonucunda 12 kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu belirtti.
#Meme Kanseri