Havaların ısınmasıyla birlikte güneş alerjileri de kendini göstermeye başladı. Bu durum cildin güneşe maruz kalan bölgelerinde tekrarlayan, kaşıntılı kızarıklık ve kabarıklık şeklinde kendini belli ediyor. Peki güneş alerjisi nedir? İşte güneş alerjisi belirtileri ve tedavisi...
#Güneş AlerjisiAlerji durumları birçok kişinin çok sık karşılaştığı durumlardır. Yabancı olarak kullanılan maddeler ya da doğal maddeler kişiye alerjik durum yaşatabilir. Bunun sonucunda kişi çözüm yoluna gider. Lens alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gibi soruları araştırarak öğrenerek alerjik her durum ile ilgili bilgi sahibi olunabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında lens alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında detayları derledik.
#Lens AlerjisiGüneş alerjisi çok sık rastlanılan bir alerji türü olmasa bile yine de özellikle bahar dönemlerinde ortaya çıkmakta olan bir alerji türü olarak bilinir. Güneş alerjisi olan kişiler sebeplerini öğrenmek isteyebilir. Aynı zamanda güneş alerjisi ile ilgili daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirler. Güneş alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Güneş alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Güneş Alerjisi NedirGüneşin zararlı ultraviyole ışınları, yetişkinlere oranla cilt sağlığı açısından hassas yapıda olan bebekleri ve çocukları daha fazla etkiliyor. Bir insanın tüm yaşamı boyunca aldığı ultraviyole ışınlarının yarısından fazlası çocukluk dönemine ait olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şemsettin Ayçiçek, çocukların sağlıklı gelişimi için aldığı gıda kadar güneş ışığndan faydalanmanın da o kadar önemli olduğunu vurguluyor.
#AlerjiDoğal yollarla kendiliğinden yetişen çalba otu, faydalı bitki türlerinden biridir. Halk arasında şalba otu olarak tanınan bitki türünün ana vatanı Avrupa'dır. Ülkemizin belli bölgelerinde yetişen çalba otunun sadece Türkiye'de 200'den fazla türü bulunuyor. Çalba otu nedir, nasıl kullanılır, yetiştirmek mümkün müdür, hangi mevsimlerde olur, faydaları neler gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Çalba Otuİngiltere’de yapılan bir araştırma, bazı güneş kremi markalarının üzerinde yazan koruma iddialarını karşılamadığını öne sürdü. Bu iddialardan yola çıkarak güneş kremleriyle ilgili merak edilen soruları uzmanlara yönelttik.
#Güneş KremiParfüm alerjisi oldukça fazla rastlanılan alerji türleri arasında yer almaktadır. Parfüm alerjisi hem parfümün cilde sıkılması sonucunda meydana gelebilirken hem de parfümün kokusuna karşı oluşabilir. Parfüm alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Parfüm kokusu alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Parfüm alerjisi hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Parfüm AlerjisiGül alerjisi ciltte meydana gelen sivilce benzeri kabartılar, iltihaplı kızarıklıklar, yüzeysel damar genişlemeleri biçiminde beliren, daha çok yüzde ve burun çevresinde görülen bir hastalık olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Gül alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gül alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.
#Gül Alerjisi NedirBahar alerjisi, baharın gelmesi ile birlikte çiçekler açar ve polen oluşturmaya başlar. Kişilerin vücutlarında belli etkiler oluşturarak alerjik yapıya sebep olur. Bunun sonucunda ise burun ve gözlerde kılcal damarlar üzerinde şişmeler gözlemlenir. Alerji oluşumunda vücutta oluşan salgılar sonucunda tepkiler gözükmektedir. Bahar Alerjisi için neler yapılabilir? Sebepleri arasında neler vardır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Bahar Alerjisi NedirAlerji, bağışıklık sistemi ile birlikte vücut içerisine giren ya da temas edilen maddelere karşı meydana gelen çıkan reaksiyona verilen addır. Ağda alerjisi ise ağdadan sonra meydana gelen tahriş ile karıştırılan bir durum olarak bilinir. Bu alerji, ağda içinde bulunan kimyasallara, ağda sonrasında vücudun tepki gösterdiği anlamına gelir. Bu durum vücudun herhangi bir yerini bir yere çarptığında iyileşme aşamasında iken kaşınma meydana gelir. Ağda alerjisi sonucunda da bu şekilde kaşıntı ve kabarıklar oluştuğu bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ağda AlerjisiPapatya bitkisinin gerek kürü gerekse yağı sağlık alanında oldukça sık kullanılmaktadır. Kökeni Eski Mısır'a kadar dayanan papatya kürü pek çok hastalığın tedavisinde şifa olmaktadır. Görüntüsü ve hoş kokusuyla çok sevilen çiçeklerden olan papatya sakinleştirici etkisi olan bir bitkidir. Papatya kürü nedir ve nasıl yapılır, papatya kürü faydaları ve tarifi nedir tüm detaylarıyla derledik.
Tamanu yağı doğal bir antibiyotik olarak bilinmekte olan bir ürün olma özelliği sunmaktadır. Şifalı olan her ürün gibi Tamanu yağı da insanlar arasında merak edilmektedir. Bu sebeple çok fazla insan tamanu yağını araştırmaktadır. Sizin için Tamanu yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Tamanu yağı faydaları ve kullanımını derledik.
#Tamanu Yağı NedirKüf yapmaya neden olan mantarlara küf mantarı adı verilmektedir. Havada olan sporların nemli ve besin bulunan ortamlarda üremisi durumunda meydana gelirler. Pek çok mantar bir araya gelerek küf mantarını oluşturur. Daha sonra bu mantarlar da atık maddeleri çürütürler. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Botoks, genellikle kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Ancak diş sıkma ve eklem rahatsızlıkları gibi önemli rahatsızların tedavisinde de tercih edilen bir yöntemdir. Periodontoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Çağdaş Çağlar Laçin, diş hekimliğinde botoks kullanımı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
#BotoksSosyal Çalışma Programı başvuru süreci İŞKUR üzerinden başladı. Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurumlarıyla işbirliği halinde düzenlenecek olan SÇP’ye ilgi yoğun oldu. Peki, SÇP nedir, kimler başvuruda bulunabilir, nerede uygulanır, okulu uzayan öğrenci başvurabilir mi? İşte, 30 soruda Sosyal Çalışma Programı’nın detayları
#İŞKUR