Gülse Birsel, gerek dahil olduğu projeler gerekse senaristliğini üstlendiği dizilerle izleyicilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Sinema ve televizyonculuk kariyerindeki başarısı kadar bu güne kadar çıkarmış olduğu birçok kitapla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. İşte, ünlü ismin biyografisini merak edenlerin sorguladığı Gülse Birsel kimdir sorusunun cevabı
#Gülse Birselİkinci romanı “Tılsımlı Köpek Momo” ile gündemde olan yazar Didem Gürçay, kısa sürede ikinci baskısını yapan romanıyla bir hayalini gerçekleştirmiş. Kitabın gelirinin bir kısmını Ye-dikule Hayvan Barınağı’na bağışlayan Gürçay’ın hayvan dostluğu ta küçüklük yaşlarında başlamış. Hatta öyle ki, ilk söylediği kelime “köpek” olmuş! İş stresinden uzaklaşmak için fantastik dünyalarda gezerek kendi köpeği Momo’nun hikayesini kaleme alan Didem Gürçay ile yazarlık serüvenini konuştuk.
#Didem Gürçay“Ufak Tefek Cinayetler”in Taylan’ı Ferit Aktuğ, o rolden sıyrıldı, oyunculuk maratonuna çıktı. Filmleri birbiri ardına vizyona giriyor, bir projenin çekimlerine devam ederken yeni dizi projesi için gün sayıyor. Gupse Özay’ın “Eltilerin Savaşı” filminin seti sonrası bir araya geldiğimiz Aktuğ, sohbetimiz sırasında ilginç bir çıkış yaptı: “Erkeklerin dünyayı getirdikleri nokta ortada. Biraz da kadınlar öne geçsin. Kadın naiftir, doğuran ve yaşatandır. O nedenle dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilirler.”
#Ufak Tefek Cinayetler“Ufak Tefek Cinayetler”in Taylan’ı Ferit Aktuğ, o rolden sıyrıldı, oyunculuk maratonuna çıktı. Filmleri birbiri ardına vizyona giriyor, bir projenin çekimlerine devam ederken yeni dizi projesi için gün sayıyor. Gupse Özay’ın “Eltilerin Savaşı” filminin seti sonrası bir araya geldiğimiz Aktuğ, sohbetimiz sırasında ilginç bir çıkış yaptı: “Erkeklerin dünyayı getirdikleri nokta ortada. Biraz da kadınlar öne geçsin. Kadın naiftir, doğuran ve yaşatandır. O nedenle dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilirler.”
#Ufak Tefek CinayetlerJet Sosyete oyuncuları, TV8 ekranlarında başladıkları yeni sezonda, diziye katılan yeni isimler dolayısıyla merak konusu oldu. Bu sezon Nursena Yılmaz, Yasemin Sakallıoğlu gibi isimlerin dahil olduğu Jet Sosyete oyuncuları, birçok izleyicinin gündeminde yer aldı. TV8'de her çarşamba akşamı izleyici karşısına çıkacak olan Jet Sosyete, ilk bölümlerde Ozan Güven'i konuk oyuncu olarak kadrosuna alacak. İşte, birçok vatandaşın merakla araştırdığı Jet Sosyete oyuncuları hakkında bazı bilgiler
#Jet SosyeteTürkiye’de kitap okuma oranı, 2017’nin TÜİK verilerine göre günde bir dakika. UNESCO verilerine göre bu bakımdan dünyada 86. sıradayız. Yani, okumuyoruz. Zamansızlıktan okumuyoruz, sevmediğimizden okumuyoruz, alışkanlık edinmediğimizden okumuyoruz... Peki dinliyor muyuz? Sesli kitaplar, dünyada da Türkiye’de de kitap okumayanlara yeni bir çözüm olarak sunuluyor. Sayıları gün geçtikçe artan sesli kitap uygulamalarını araştırdık.
#Gazi Mustafa Kemal AtatürkBir önceki filmi “Niyazi Gül Dörtnala”da üç senaristle birlikte çalışan ancak gişede beklediği başarıyı bulamayan Ata Demirer, bu hafta vizyona giren “Olanlar Oldu”da ise bildiği en iyi şeyi yaptı; yine kendi yazıp kendi oynadı. Üstelik bu sefer iki karakteri aynı anda canlandırdı, hem Zafer hem de Döndü olarak seyirci karşısına çıktı.
#Cengiz Semercioğlu“Ahh Kalbim” ve “Al Sana Aşk” isimli iki kitabıyla romantik komedi türünde iki kitap yazarak bizi kahkahalara boğan Meriç Mekik, kendi hayatından fazlasıyla esinlenen kitaplarında, bütün fit kadın kahramanlara inat, dul, tombul ve çocuklu bir kadın olan Aylin karakterine yaşattığı doyasıya romantizm ile kalıplara karşı çıkıyor.
#Meriç MekikAykırıkları, esprileriyle sürekli dikkat çeken sivri bir adam o. "Sanat filmlerini" sıkıcı bulan, geçmişte "izlettirmeyen sinemacı eşektir" gibi radikal sözler etmiş olan ünlü yönetmen Sinan Çetin, Ayn Rand’ın "Hayatın Kaynağı" kitabını keşfetti, bu kitapta kendi felsefesini buldu. Kitabı arkadaşlarına tavsiye etmekle yetinmedi. Tuttu, önce "Hayatın Kaynağı"nı sonra da aynı felsefeyi anlatan diğer kitapları basan bir yayınevi kurdu.
Bilime ve bilimsel araştırmaya verdiğimiz değer yüzünden Türkiye'nin hiçbir zaman teknoloji üssü olamayacağına inanırım. Biz bu bilim ve teknoloji politikasıyla asla teknoloji üretemeyiz. Ama bu demek değil ki, teknolojiden yararlanmasını bilemeyiz. Bilakis teknolojiyi doğru bir şekilde kullanırsak, dünya pazarlarında rekabet avantajı sağlayabilecek sektörler yaratabiliriz.