Gül Hastalığı haberleri sayfasında Gül Hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 645 Gül Hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon HastalığıDeri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. Genellikle yüzde meydana gelen, yaygın bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığında, çoğunlukla alın, çene, burun, yanaklar gibi yüzün orta bölümünde daha yoğun olur. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım ve Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Gül HastalığıGül hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebiliyor. Ciltte meydana gelen kızarıklıkları hafife almamamız gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı nasıl tedavi edilir?
#Gül HastalığıCilt, vücudun dış dünyaya karşı bir sınırıdır, savunma kalkanıdır. Güneş ışınlarından çeşitli mikroorganizmalara kadar birçok dış etkene karşı en güçlü korumadır. Ancak bu dış etkenler zamanla deriyi yorar ve güçsüz bırakır. Güçsüz kalan deri ise hastalıklara karşı savunmasız kalır. Deri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. (pityriasis rosea) Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve hastalığa dair önerileri sizler için anlattı.
#Ciltte KızarıklıkDoğal allık görünümü olan kırmızı yanaklar, herkesin hoşuna giden sağlıklı bir görünüm gibi algılansa da durum öyle değil. Uzun süreli ve tekrarlayıcı olan yüz kızarıklıkları, yanma şikâyeti ile birlikte ‘Rozasea’ yani gül hastalığına yol açabiliyor.
#RozaseaRosacea yani gül hastalığı, pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Özellikle açık tenli kişilerde görülen bu hastalık yüz bölgesinde yaşanmasından dolayı estetik olarak da rahatsızlık yaratabiliyor. Peki, Rosacea (Gül hastalığı) nedir?
#Gül HastalığıGünlük cilt bakımı rutininize ne kadar bağlı olursanız olun sağlıklı ve ışıltılı bir cildin ilk adımı doğru beslenme. Cilt sağlığı için ‘Skin Food’ (Cilt Gıdası) yaklaşımını geliştiren Dr. Thivi Maruthappu, buzdolabınızda olan besinlerin en az banyonuzdaki ürünler kadar önemli ve etkili olduğunu söylüyor. Peki bu besinler hangileri? Nasıl bir fayda sağlıyor? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlıkİster kış olsun ister yaz, cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için düzenli temizlik çok önemli. Çevrenizden ve sosyal medyadan "Yüzünüzü şöyle yıkarsanız, bu ürünü kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız" gibi pek çok farklı görüş duymuş olabilirsiniz. Peki bu iddiaların hangileri doğru? Dermatologlar yanıtladı…
#SağlıkYeni bir yılı karşılarken ne giyeceğimizi, makyajımızı nasıl yapacağımızı ve hangi aksesuarları takacağımızı günler öncesinden belirliyoruz. Peki ya cildimiz? Dermatoloji uzmanı Dr. Ebru Sağlık pırıl pırıl bir cilt için tavsiyeler verdi: “Probiyotiklerle cilt floranızı destekleyin, serumla besleyin ve hyalüronik asit maskesini makyaj öncesi uygulayın.”
#Dr. Ecz. Metin UyarSon günlerde merak edilen bitkiler arasında yer alan hodan otu faydaları ve kullanımı araştırılmaya devam ediyor. Rahatlatıcı etkisinden dolayı hodan otu ve cildi yenileyen hodan yağı alternatif tıpta da sıklıkla kullanılıyor. Peki hodan nedir, hodan otu ve yağı nerelerde kullanılır? İşte hodan faydaları ve kullanımı...
#HodanTıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon HastalığıGül alerjisi ciltte meydana gelen sivilce benzeri kabartılar, iltihaplı kızarıklıklar, yüzeysel damar genişlemeleri biçiminde beliren, daha çok yüzde ve burun çevresinde görülen bir hastalık olma özelliği taşımaktadır. Sizin için Gül alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gül alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi konu başlıklarını tüm detayları ile derledik.
#Gül Alerjisi NedirYıldız şeklindeki mavi çiçekleriyle dikkat çeken büyük bir bitki olan hodan bitkisi, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya özgüdür ve o zamandan beri Kuzey Amerika'da sıklıkla kullanılır. Bir başka deyişle "yıldız çiçeği" olarak adlandırılan bitkinin bitkisel kısımları yenilebilir ve yağ haline getirilip hodan yağının faydalarından yararlanılabilir. Peki hodan yağı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, gelin birlikte bakalım.
#Hodan YağıCovid-19 salgını virüs içeren damlacıklar ve nesneler yoluyla bulaşır. Konuşma, hapşırma ve öksürme sırasında damlacıkların dağılmasını önlemek için maske takılması gereklidir. Deri, vücudun ilk savunma bariyeridir ve bu nedenle, Covid-19'un yayılmasını önlemek için deri bütünlüğünü korumak da çok önemlidir. Maske kullanımı sonucunda deride bir takım dermatolojik problemler ortaya çıkabilir.
#Covid-19Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dermatoloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Selda Pelin Kartal, koronavirüs önlemleri kapsamında kullanılan maskelerin yapımında kullanılan bazı maddelerin alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini söyledi. Kartal, "O yüzden vatandaşlarımız bakanlık onaylı maskeleri tercih etsinler" dedi.
#Doç. Dr. Selda Pelin KartalSon günlerde etkisini tam anlamıyla hissettirmeye başlayan soğuk havalar nedeniyle birçok insanda cilt sorunları ortaya çıkmaya başladı. Yaşanan sorunlar hakkında bilgi veren Kozmotolog & Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir, cilt sorunları olanlar için çözüm önerileri sundu.
#Cilt Kuruluğu Nasıl GeçerDeri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. Genellikle yüzde meydana gelen, yaygın bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığında, çoğunlukla alın, çene, burun, yanaklar gibi yüzün orta bölümünde daha yoğun olur. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım ve Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.
#Gül HastalığıHalk arasında ‘gül hastalığı’ veya ‘gülleme’ diye de bilinen rozasea yüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri oluşumlarla sık görülen bir cilt hastalığıdır. Özellikle maske kullanımının arttığı şu günlerde rozasea çok daha sık karşımıza çıkar oldu.
#LazerSon günlerde etkisini tam anlamıyla hissettirmeye başlayan soğuk havalar nedeniyle birçok insanda cilt sorunları ortaya çıkmaya başladı. Yaşanan sorunlar hakkında bilgi veren Kozmotolog & Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir, cilt sorunları olanlar için çözüm önerileri de sundu.
#CiltGenellikle yüzde meydana gelen, yaygın bir cilt rahatsızlığı olan roza hastalığında, çoğunlukla alın, çene, burun, yanaklar gibi yüzün orta bölümünde lezyonların daha yoğunlukta olduğuna vurgu yapan Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elif Yıldırım, roza hastalığının (gül hastalığı veya gülleme) tamamen iyileşmemekle birlikte, tedavi ile kontrol altında tutulabileceğini söyledi.
#Roza HastalığıYüzde kızarıklık, yanma, batma hissi, damarlarda belirginleşme, sivilce benzeri kızarıklıklarınız varsa ve zaman zaman aniden yüzünüz kıpkırmızı oluyor ve bu durum sık sık tekrar ediyorsa rozasea hastalığınız olabilir. Deri ve Zührevi Deri Hastalıkları Uzmanı Tuba İşeri, rozasea hastalığı hakkında bilgi verdi.
#RozaseaSağlığımızı korumak için mecburi olan maskeler cilt sorunlarına neden olabiliyor. Dermatolog Prof. Dr. Özlem Dicle “Maske kullanımına bağlı gelişen her sorun için ayrı tıbbi müdahale gerekebilir. Bu sorunlardan korunmak için kendi günlük cilt bakımınızı da ihmal etmeyin” diyor.
#GazetehaberleriSıcak bir ortamda veya çok soğuk bir havada yüzün kızarması, beklenen fizyolojik bir durumdur. Ama duygularımızı saklamaya çalıştığımız zamanlarda özellikle heyecan veya stres anında bizi ele veren yüz kızarıklığına bir de yanma ve kaşıntı gibi semptomlar eklenince hem sağlık hem sosyal bir problem haline gelir. Kırmızı yüz pek çok kişinin şikayetçi olduğu cilt problemlerinden birisidir.
#SAĞLIKCovid-19’dan korunmak amacıyla takılan yüz maskeleri, ciltte istenmeyen sivilcelenmelere, kızarıklık ve kaşıntılara neden olabiliyor. Maske takma sonrası ciltte oluşan yağlanma, tahriş ve sivilce oluşabiliyor. Vücudumuzun en hassas organı olan derimizin bu dönemde bakımı oldukça önem taşıyor. Bütün gün maske takma zorunluluğu olanlar, ciltlerini nasıl daha etkili bir şekilde koruyabilir? Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın anlattı.
#MaskeGül hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebiliyor. Ciltte meydana gelen kızarıklıkları hafife almamamız gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı nasıl tedavi edilir?
#Gül HastalığıCilt, vücudun dış dünyaya karşı bir sınırıdır, savunma kalkanıdır. Güneş ışınlarından çeşitli mikroorganizmalara kadar birçok dış etkene karşı en güçlü korumadır. Ancak bu dış etkenler zamanla deriyi yorar ve güçsüz bırakır. Güçsüz kalan deri ise hastalıklara karşı savunmasız kalır. Deri hastalıklarında başı çeken problemlerden biri de gül hastalığıdır. (pityriasis rosea) Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr.Hatice Deniz Yardımcı gül hastalığının belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve hastalığa dair önerileri sizler için anlattı.
#Ciltte Kızarıklık